Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Βήμα Σημειωτόν για την Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το energia.gr
Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ και τα δισεπίλυτα προβλήματά της. Αγκάθι για τη νέα κυβέρνηση αναμένεται να αναδειχθεί και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, η οποία εκτιμάται πως προχωρήσει, με χρονική καθυστέρηση - αν και κατά προτεραιότητα-  μόνο εφόσον λήξει ο συναγερμός για την ΔΕΗ. Τούτο αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ..

Τα ΕΛΠΕ Αισιοδοξούν Μετά τις Ανακαλύψεις Υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο

Από το energia.gr
Στις προσδοκίες των Ελληνικών Πετρελαίων στον τομέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αναφέρθηκε ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων της επιχείρησης. 

«Μετά από πολλά έτη καθυστερήσεων..

Δυνατή πλέον η ακριβής μέτρηση των εκπομπών μεθανίου από πετρέλαιο και ΦΑ με το νέο online εργαλείο του IEA

Από το energypress.gr
Ένα νέο online εργαλείο παρακολούθησης των πηγών μεθανίου που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο εγκαινίασε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency), με σκοπό την καλύτερη συλλογή δεδομένων για ένα αέριο του θερμοκηπίου που συχνά δεν απολαμβάνει της δέουσας προσοχής ως αέριο που συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο νέος «ιχνηλάτης μεθανίου» προσφέρει ..

Μύθος-Hoax-Fake news: "οι χώρες της Μεσογείου, θερμαίνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη".


Από το greeklignite.blogspot.com
"Η γειτονιά μας, οι χώρες της Μεσογείου, θερμαίνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη" ακούσαμε προεκλογικά στις Ιστορίες Τρόμου του Τσίπρα, αλλά είμαστε στα μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού κι ακόμα δεν είδαμε ούτε έναν καύσωνα. Άλλοτε, πριν οι απατεώνες ανακαλύψουν το "φαινόμενο του θερμοκηπίου", την "υπερθέρμανση του πλανήτη", την "κλιματική αλλαγή" κι εσχάτως..

ΣτΕ-δημόσιοι υπάλληλοι: Οριστικό τέλος σε δώρα και επίδομα αδείας

Από το naftemporiki.gr
Η κατάργηση των δώρων-επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας (13ος και 14ος μισθός) στους δημοσίους υπαλλήλους είναι συμβατή με το Σύνταγμα κι επιβεβλημένη έκρινε με σειρά αποφάσεών της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, αποφάνθηκε ότι ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων που κυμαίνεται από τα 780 ευρώ έως και τα 1.092 ευρώ, ακόμη και μετά..