Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΕΛΠΕ: Στις 2 Ιουλίου 2018 η αποκοπή μερίσματος - Από 9/7 αρχίζει η καταβολή

Από το worldenergynews.gr
Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η αποκοπή μερίσματος της Ελληνικά Πετρέλαια για τη χρήση 2017, ενώ από τις 9 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή του, όπως ανακοίνωσε σήμερα  30/3/2018  η εταιρεία.

Το οικονομικό ημερολόγιο της ΕΛΠΕ για το 2018:

Να δούμε το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα ως ευκαιρία και εργαλείο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής κατά την έναρξη της διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), τοποθετήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΔΗ.ΣΥ. και αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Γιώργος Αρβανιτίδης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.

Την ενσωμάτωση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και της διαγενεακής αλληλεγγύης σε κάθε μέτρο, δράση και πολιτική που θα προταθεί στο ΕΣΕΚ ζήτησε μεταξύ άλλων ο κ. Αρβανιτίδης, μιας και αυτό θα αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο πολιτικής μετριασμού της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας.

Όπως τόνισε επίσης, η χάραξη ενός..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Ενεργειακό Ινστιτούτο Οξφόρδης: Δεν αναμένεται αέριο από Κύπρο-Ισραήλ πριν το 2022

Από το energypress.gr
Τις εκτιμήσεις του για το αέριο της Αν. Μεσογείου μεταφέρει σε νέα του έκθεση για τον κλάδο το ενεργειακό ινστιτούτο της Οξφόρδης.

Αναφέρει σχετικά ότι η τιμή του αερίου που πωλεί η Shell στην Ευρώπη έφτασε κατά το δ' τριμηνο του 2017 στα 5,56 δολάρια/MBtu, η οποία είναι και η υψηλότερη της τελευταίας διετίας. Όπως επισημαίνεται, αυτό ίσως ..

Τρία θέματα στο τραπέζι πριν πέσουν υπογραφές Δημοσίου – Λάτση για το 51% των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται, εκτός απροόπτου, να «πέσουν οι υπογραφές» με τις οποίες θα σφραγιστεί η συμφωνία μετόχων μεταξύ Λάτση και Δημοσίου για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ συν το μάνατζμεντ.

Οι συναντήσεις ανάμεσα στα δύο μέρη είναι συνεχείς και το θέμα θεωρείται τελειωμένο. Παρόλα αυτά, στα θέματα που..

Βασικός προμηθευτής LNG της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Κατάρ με 41% το 2017

Από το worldenergynews.gr
Το Κατάρ ήταν ο κύριος προμηθευτής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με μερίδιο 41% το 2017, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΚ) αργά την Πέμπτη (29/3).

Η Eυρωπαική Eπιτροπή τόνισε ότι το Κατάρ ακολουθήθηκε..

Κατά 10% Έχει Αυξηθεί η Έκταση της Ερήμου Σαχάρα από το 1920

Από το energia.gr
Αμερικανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Σαχάρα, η μεγαλύτερη ζεστή έρημος του κόσμου και τρίτη μεγαλύτερη αν ληφθούν υπόψη και οι παγωμένες έρημοι, έχει αυξηθεί σε έκταση κατά 10% περίπου από το 1920 μέχρι σήμερα και συνεχίζει να επεκτείνεται.

Παράλληλα, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι ..