Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σε απολύσεις 6.000 υπαλλήλων προχωρά η γαλλική Technip

Αποτέλεσμα εικόνας για Technip
Την πόρτα της εξόδου δείχνει η γαλλική Technip σε συνολικά 6.000 εργαζομένους της, καθώς όπως τονίζεται είναι ο μόνος τρόπος να συνεχίσει να λειτουργεί μέσα σε «ένα δύσκολο περιβάλλον για στον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία απασχολεί 38.000 υπαλλήλους, σε παγκόσμιο επίπεδο, με τους 6.000 να απομακρύνονται από τη Technip κατά τη διάρκεια των επόμενων 18 μηνών.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Technip στο κλαδικό Rigzone, οι απολύσεις γίνονται ώστε...

Κάτι επηρεάζει το ηλιακό μας σύστημα και κανείς δεν ξέρει τι είναι


Υπάρχει κάτι στην διαστημική γειτονιά μας που δεν το έχουμε αντιληφθεί και όμως γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες των αποτελεσμάτων της παρουσίας του; Σύμφωνα με κάποιες μετρήσεις τη στιγμή που το μαγνητικό πεδίο της Γης μειώνεται το αντίστοιχο  του Ήλιου έχει αυξηθεί κατά 230%. Στη Γη η ηφαιστειακή δραστηριότητα είχε αυξηθεί κατά 500% από το 1875 έως και το 1975, ενώ συγκρινόμενες οι χρονιές του 1963 με το 1993 οι φυσικές καταστροφές έχουν αυξηθεί κατά 400%. Παρόμοιες αλλαγές ε΄χουν παρατηρηθεί σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Υπάρχει κάτι πέρα από τον Πλούτωνα που επηρεάζει όλη την ευστάθεια του ηλιακού μας συστήματος;

ΠΗΓΗ:e-rodios.blogspot.gr

“Άπατος” ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια;

“Άπατος” ο διαγωνισμός για τα πετρέλαια;
«'Απατος» φαίνεται ότι θα πάει ο διαγωνισμός για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης αν δεν λάβει παράταση, αφού το ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά χαμηλό, λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα. Στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος φαίνεται να έχουν ξεχάσει πως την άλλη εβδομάδα εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών σαν να έχουμε ξεχάσει τις καμπάνιες περί των δισεκατομμυρίων που θα εισρεύσουν από τα κοιτάσματα, ασχέτως αν δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Να σημειωθεί ότι εκτιμάται πως...

«Γυριστή» μέσω Ουκρανίας την κάνουν οι Ρώσοι για τον αγωγό Greek Stream

Αποτέλεσμα εικόνας για για τον αγωγό Greek Stream
Στροφή στο θέμα της χρήσης των ουκρανικών αγωγών για τη μεταφορά του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, σηματοδοτεί η εντολή του Προέδρου Πούτιν, να ξεκινήσουν εκ νέου οι συζητήσεις για παράταση της συμφωνίας και μετά το 2019.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Γκαζπρόμ Αλεξέι Μίλλερ στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας, υπάρχουν «οδηγίες» από την πολιτική ηγεσία της χώρας για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της Γκαζπρόμ και της Ουκρανικής Ναφτογκάζ, για τους όρους διέλευσης του ρωσικού αερίου, μετά το 2019.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας, θεωρεί ως...

Νίκη της κοινής λογικής - ήττα της Greenpeace, και σε Γερμανικό έδαφος.


Θυμάστε το επιφανειακό ορυχείο κάρβουνου, που φαντασιωνόταν πριν δυο εβδομάδες η Greenpeace καταμεσής στον ωκεανό, "στην καρδιά του Υφάλου", στην Αυστραλία; Τότε που με μια παγκόσμια εκστρατεία καλούσε τους πολίτες "να πάρουν θέση", για να σώσουν το Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα - Ύφαλο, που κινδύνευε απ' την "κακή" βιομηχανία άνθρακα;

Όλη η φασαρία γινόταν για ν' ασκηθεί πίεση στη νέα ...

Η συμμετοχική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης: διαπιστώσεις και προβληματισμοί JUST/2013/PROG/ΑG/4906/GE: Γεφυρώνοντας το χάσμα αμοιβών ανάμεσα στα φύλα. Διεθνής Συνεργασία: Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία»

Teyxos_222
Οι πολιτικές εκπαίδευσης, κατάρτισης, απασχόλησης και καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού διεθνώς προωθούν και εμπεριέχουν -με διαφορετικό τρόπο και βαρύτητα- θεωρίες, μορφές, συστήματα και μεθοδολογίες αξιολόγησης. Από το Α΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ) μέχρι και την ολοκλήρωση του Εθνικού Σχεδίου Περιφερειακής Ανάπτυξης 2007-2013 (ΕΣΠΑ 2007-2013) τα Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΠ) εμπεριέχουν ζητήματα αξιολόγησης σε διαφορετικό εύρος με συναφείς ή μη θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις. 

Το τεύχος αυτό της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ παρουσιάζει άρθρο σχετικά με την συμμετοχική αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στο πεδίο της Δια Βίου Μάθησης. Παρουσιάζει επίσης το Ενημερωτικό Δελτίο JUST/2013/PROG/ΑG/4906/GE: Γεφυρώνοντας το χάσμα αμοιβών ανάμεσα στα φύλα. Διεθνής Συνεργασία: Κύπρος, Ελλάδα, Πορτογαλία» "Το παρόν δελτίο έχει δημοσιευθεί με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος PROGRESS της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο της παρούσας δημοσίευσης είναι εξολοκλήρου ευθύνη του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου (ΙΝΕΚ-ΠΕΟ) και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΗΓΗ:inegsee.gr

Η άγνωστη ανανέωση της εγγυητικής για ΔΕΣΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΣΦΑ
Ζωντανή, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου, παραμένει η υπόθεση της πώλησης του 66% ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία Socar του Αζερμπαϊτζάν. Η  πώληση της εταιρείας τελεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία από τον περασμένο Νοέμβριο είχε ξεκινήσει εις βάθος έρευνα για να διαπιστώσει εάν η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου στην εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο. Τον Ιανουάριο η εξέταση της υπόθεσης "πάγωσε", ενώ έκτοτε τα μηνύματα που έρχονταν από την πλευρά των Αζέρων ήταν συνεχώς αρνητικά. 

Μάλιστα υπήρξαν και επίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Socar, που κατέδειξαν τη...