Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Πόσα τρισ. αξίζει η Aramco; Μια IPO θα το πει...

Αποτέλεσμα εικόνας για αραμκο
Από το newmoney.gr
Είναι η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως και δεν μιλάμε ούτε για την Apple, ούτε για την κάτοχο της Google, την Alphabet. Όπως γράφει το Bloomberg, η εν λόγω εταιρεία αποτελεί μια κατηγορία από μόνη της και δεν είναι άλλη από την Aramco, όπως είναι γνωστή η πετρελαϊκή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας.

Είναι κρατική και παράγει το 1/5 των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου. Αντλεί περισσότερο αργό από την ποσότητα που παράγουν και οι τέσσερις κορυφαίες εισηγμένες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου μαζί και αποτιμάται σε περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια – τέσσερις φορές πάνω από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς κολοσσούς του πλανήτη. Κανείς ωστόσο δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσο αξίζει γιατί τα κέρδη της κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό το πέπλο μυστικότητας σύντομα θα φύγει από τη μέση, καθώς η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σχεδιάζει τη μερική ιδιωτικοποίηση της Aramco μέσω της πώλησης μεριδίου με στόχο να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για τη χώρα, ενόψει της... μετά-πετρελαικής εποχής.

Ο σχεδιασμός είναι..

Ανακοίνωση για 3η συνάντηση μεταξύ ΠΣΕΕΠ και Εταιρείας για την ΕΣΣΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα 07/02/17 πραγµατοποιήθηκαν δύο συναντήσεις µεταξύ του ΠΣΕΕΠ και της διαπραγµατευτικής οµάδας της εταιρείας, µία το πρωί και µία το απόγευµα, για τη νέα µας ΕΣΣΕ.
Αποφασίστηκε από κοινού να συνεχιστούν οι διαπραγµατεύσεις αύριο 08/02/17 το πρωί.

Με νεότερη ανακοίνωσή µας θα σας ενηµερώσουµε για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Παραµένουµε σε εγρήγορση και η ενότητα παραµένει η δύναµή µας. 

Η ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΤΕΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για gsee
Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του πρώην Προέδρου της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας Δημήτρη Καμαρινόπουλου, ο οποίος δικάζεται αύριο Τετάρτη 8Φεβρουαρίου για δυσφήμιση ανώνυμης εταιρείας.Η δίωξη αφορά στις ανακοινώσεις της ΕΤΕΡ για το ραδιοσταθμό FLASH το 2011,οπότε η τότε ιδιοκτησία προχωρούσε σε σωρεία απολύσεων. 

Είναι απαράδεκτο συνδικαλιστές να σύρονται στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκαν θέσεις εργασίας έπραξαν δηλαδή το αυτονόητο και ήρθαν αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πορεία και τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Τέτοιου είδους ενέργειες που..

Αεροπλάνο κινείται 120 φορές πιο γρήγορα από τα άλλα…! (βίντεο)

Από το pronews.gr
Μία περίεργη όσο και παράδοξη αναφορά φαίνεται πως έγινε σε πρωινή εκπομπή, βασισμένη σε ραντάρ που έπιασε ένα «αεροπλάνο» να κινείται απίστευτα γρήγορα…

Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως αυτό το αντικείμενο είναι αεροπλάνο. Εμφανίστηκε στις 14/5/2016, στο Flight Tracker (όπου μπορούμε να δούμε ζωντανά όλες τις πτήσεις σε πραγματικό χρόνο), να ταξιδεύει 120 φορές πιο γρήγορα από τα άλλα…

Όταν προσπάθησαν να δουν στο σύστημα την ταυτότητά του, έβγαζε γράμματα που δεν αντιστοιχούσαν πουθενά. Με δυο λόγια ήταν ακατάληπτα.

Δείτε αυτή την πολύ χαρακτηριστική «πτήση»:

EastMed: Τετραμερής συνάντηση στο Ισραήλ αρχές Απριλίου

Από το energy.reporter.com.cy
Οι υπουργοί Ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ιταλίας θα έχουν συνάντηση στις αρχές Απριλίου, στο Ισραήλ, προκειμένου να συζητήσουν το κοινό έργο μεταφοράς φυσικού αερίου από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη μέσω Ιταλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», για την προετοιμασία της συνάντησης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση των γενικών διευθυντών των υπουργείων Ενέργειας των τεσσάρων χωρών στις Βρυξέλλες, όπου συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση της υπουργικής συνόδου στο Ισραήλ.

Ο αγωγός της Ανατολικής Μεσογείου (EastMed) δεν είναι, όμως, ο μόνος που ..

BP: Θα ανακάμψουμε μόνο αν φτάσει το πετρέλαιο τα 60 δολ.

Από το newmoney.gr
Σημαντικά χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη δ' τριμήνου για τη BP, καθώς η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου δεν κατάφερε να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων από τον τομέα διύλισης.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη σε προσαρμοσμένη βάση για έκτακτα στοιχεία και αποθέματα διαμορφώθηκαν σε 400 εκατ. δολάρια, έναντι μέσης πρόβλεψης για 567,7 εκατ. δολάρια. Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της, Shell και Exxon Mobil που ανακοίνωσαν ότι οι ταμειακές ροές κάλυψαν τις δαπάνες και τα μερίσματα με τις τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο, η BP ανακοίνωσε ότι δεν θα πετύχει αυτούς τπυς στόχους μέχρι και τα τέλη του έτους και πάλι μόνον εάν οι τιμές του «μαύρου χρυσού» αυξηθούν στα 60 δολάρια το βαρέλι.

Πάντως, τα αποτελέσματα της BP ήρθαν για..

Μανιάτης: Μεταρρυθμίσεις και προοδευτικός πατριωτισμός για να πάει η χώρα μπροστά

Από το worldenergynews.gr
Με μεγάλη προσέλευση κοινού καθώς και πολιτικών προσώπων από όλο τα φάσμα του πολιτικού κόσμου, αλλά και εκπροσώπων της αγοράς, των επιμελητηρίων, της εκκλησίας και συνδικαλιστικών φορέων, παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Το βιβλίο παρουσίασαν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο καθηγητής και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης και τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. 
Δημιουργικά αισιόδοξο χαρακτήρισε η Φώφη Γεννηματά τον Γιάννη Μανιάτη κατά την έναρξη της ομιλίας της, λέγοντας ότι «ο Γιάννης Μανιάτης, συγγραφέας του βιβλίου που απόψε παρουσιάζουμε, είναι ένας από εκείνους τους πολιτικούς που κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως “δημιουργικά αισιόδοξους”. 
Με μια αισιοδοξία που στηρίζεται σε μετρήσιμο έργο. 
Και αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. 
Είναι και ο άνθρωπος που “τελειώνει τη δουλειά, όπως πρέπει”». 

Για το αποτύπωμα της πολιτικής του δράσης στα ..

Διετής παράταση για τα σεισμικά δεδομένα στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Δεκτό έγινε από το ΥΠΕΝ (δείτε τη σχετική απόφαση εδώ) το αίτηµα της Energean για διετή παράταση των ερευνών στο χερσαίο οικόπεδο των Ιωαννίνων, προκειμένου να καταγραφούν τα νέα σεισµικά δεδοµένα 2D .

Πλέον, οι εργασίες της πρώτης φάσης του βασικού σταδίου ερευνών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2019.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του βασικού σταδίου ερευνών, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2023.

Θυμίζουμε ότι..

Οι ΗΠΑ στηρίζουν τα έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το insider.gr
Την αμερικανική στήριξη δείχνουν να έχουν μεγάλα έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt σε ομιλία του σε ενεργειακό συνέδριο Athens Energy Forum 2017.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στο σημαίνοντα ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Ελλάδα ως περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου στην «ενεργειακή ανεξαρτησία» της Ευρώπης και όπως τόνισε «ο ασφαλής εφοδιασμός ενέργειας αποτελεί «κλειδί» για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, την ανάπτυξη και την ασφάλεια και συνδέεται με τη στρατηγική των ΗΠΑ για υποστήριξη της Ελλάδας ως βασικού πυλώνα ασφαλείας και σταθερότητας στη στρατηγικής σημασίας περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε.

Προς αυτή την κατεύθυνση ανέφερε ότι..

Qatar Petroleum: Είμαστε σε κατάσταση ανάπτυξης

Από το sigmalive.com
Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός Qatar Petroleum (QP) προχωρά σε διερεύνηση για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μαρόκο και στην Κύπρο, καθώς στοχεύει να επεκτείνει τα περιουσιακά της στοιχεία σε υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στο εξωτερικό, ενώ περικόπτει το κόστος στο εσωτερικό, δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σαάντ αλ-Καάμπι .

"Θα μας δείτε να βγαίνουμε στο εξωτερικό με κάποιους από τους συνεργάτες που έχουμε στο Κατάρ, το τρέχον έτος και το επόμενο έτος ..