Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Από το gsee.gr
Μετά τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων και η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τη χθεσινή 24ωρη Γενική Απεργία αλλά και το σημερινό Συλλαλητήριο στις 18.30 στο Σύνταγμα κατά των νέων μνημονιακών μέτρων, με την οποία στηρίζει τους έλληνες εργαζόμενους και τα ελληνικά συνδικάτα, τα οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως τη μόνη αποτελεσματική και αξιόπιστη φωνή για ένα θετικό μέλλον στη χώρα μας.
Στην ανακοίνωσή της η ITUC, μέσω δηλώσεων της Γενικής Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Sharan Barrow, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει συνθηκολογήσει με τους δανειστές, συμφωνώντας σε μέτρα που οδηγούν σε αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων.

 το Δελτίο Τύπου της ITUC:

Πέφτουν οι υπογραφές για τα πετρέλαια στη Δυτική Ελλάδα

Από το euro2day.gr
Για τις 25 Μαΐου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει προγραμματίσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, την υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τα τρία χερσαία «οικόπεδα» της Δυτικής Ελλάδας.

Έτσι, με επίσημο τρόπο, περνούν στα «Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ » οι περιοχές της «Βορειοδυτικής Πελοποννήσου» και της «Άρτας – Πρέβεζας», ενώ στην Energean Oil & Gas η «Αιτωλοακαρνανία». Η τελευταία, ως γνωστόν, έχει συστήσει κοινοπραξία με την ισπανική πολυεθνική Repsol για τις έρευνες στην «Αιτωλοακαρνανία» και τα «Ιωάννινα». Η Repsol κατέχει το 60%.

Μετά από 2,5 χρόνια σχεδόν κλείνει ..

Η Ρωσία και η Ιταλία συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα

Από το pronews.gr
Η Ρωσία και η Ιταλία συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους στον ενεργειακό τομέα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

"Συζητήσαμε και την προοπτική της μελλοντικής μας συνεργασίας, περιλαμβανομένου και του ενεργειακού τομέα" δήλωσε ο Πούτιν, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία προμηθεύει το 43% των αναγκών της Ιταλίας σε φυσικό αέριο.

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα επικυρώθηκε και με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ..

Διεθνείς ναυτιλιακοί οργανισμοί συνεργάζονται για τη μείωση των αέριων ρύπων

Από το naftikachronika.gr
Στην ετήσια γενική συνέλευση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και φιλοξενήθηκε από το Ναυτιλιακό Επιμελητήριο της Τουρκίας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν κυρίως τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα πλοία. Συγκεκριμένα, κρίθηκε αναγκαίο το ICS να παροτρύνει τον IMO (International Maritime Organization) να υιοθετήσει πολιτικές που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων κατά τη λειτουργία των πλοίων.

Πιο αναλυτικά, το ICS θα προτείνει τρεις στόχους:

Παγκόσμια καθίζηση των επενδύσεων για έρευνες υδρογονανθράκων – Ενίσχυση του ενδιαφέροντος για τα κοιτάσματα σε Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
Η Ανατολική Μεσόγειος ίσως είναι από τις ελάχιστες περιοχές παγκοσμίως όπου υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον και κινητικότητα όσον αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων και μάλιστα σε υποθαλάσσια κοιτάσματα. 
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με την οποία το 2016 κατεγράφη..