Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί η ανάπτυξη δεν μπορεί να είναι πράσινη - Απαιτούνται αυστηρά όρια στη χρήση πόρων


Από το energypress.gr
Οι προειδοποιήσεις για την οικολογική κατάρρευση είναι ευρέως διαδεδομένες. Μέσα στα προηγούμενα χρόνια, μεγάλες εφημερίδες, όπως η Guardian και η New York Times, φιλοξένησαν ανησυχητικές ιστορίες για την εξάντληση του εδάφους, την αποδάσωση και την κατάρρευση των πληθυσμών των ψαριών και των εντόμων. Οι κρίσεις αυτές προκαλούνται από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη συνοδεύουσα κατανάλωση, η οποία καταστρέφει..

Συνεργασία Ομίλου ΕΛΠΕ και Εθνικού Θεάτρου - Νέα πρωτοβουλία για τους νέους και τον πολιτισμό

Από το worldenergynews.gr
Το νέο του «σπίτι» στο Ισόγειο του ιστορικού Θεάτρου REX, το οποίο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και άλλων γενναιόδωρων χορηγών, απέκτησε από εφέτος το Μικρό Εθνικό, προκειμένου να φιλοξενηθούν η «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.

Στον συγκεκριμένο χώρο με τις αναβαθμισμένες υποδομές παρουσιάστηκε..

ΕΛΠΕ: Στα 2,83 δις η δίκαιη αποτίμηση σύμφωνα με την Eurobank - Buy με στόχο τα 9,3 ευρώ/μετοχή

Από το worldenergynews.gr
Σε αναβάθμιση της κεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων προχωρά η Eurobank Equities δίνοντάς της δίκαιη τιμή ύψους 2,835 δις ευρώ με τιμή – στόχο για την μετοχή στα 9,30 ευρώ από 7,20 σε 12μηνο ορίζοντα.

Όπως αναφέρει η ανάλυση τα ΕΛΠΕ διατηρούν σαν διυλιστήριο ένα υψηλό περιθώριο κέρδους στα 10,6 δολ/βαρέλι παρά την πτώση 20 σεντς ανά βαρέλι στο σηματωρό(benchmark). Kατά το conference call το μάνατζμεντ έδωσε..

Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές παραχώρησης στις ExxonMobil - Total - ΕΛΠΕ των "οικοπέδων" δυτικά της Κρήτης

Από το worldenergynews.gr
«Σάρκα και οστά» θα πάρει την επόμενη εβδομάδα η παραχώρηση στην κοινοπραξία των ExxonMobil, Total και ΕΛΠΕ των δύο θαλάσσιων μπλοκ υδρογονανθράκων δυτικά και νοτιοδυτικά της  Κρήτης, καθώς την επόμενη Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η μονογραφή των συμβάσεων παραχώρησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τις τρεις εταιρείες. 

Η θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης θεωρείται..

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από το ekeda.gr
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό λόγο την τραμπούκικη επίθεση των επιστρατευμένων δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.

Φαίνεται πλέον ότι υπάρχει σχέδιο διάσπασης του εργατικού κινήματος.

Εμείς φωνάζουμε σε όλους τους τόνους, ότι αυτά που θυμίζουν..

«Fast Track» η εξέταση της υπόθεσης ΔΕΠΑ από Επ. Ανταγωνισμού

Από το euro2day.gr
Καθησυχαστικές εμφανίζονται αρμόδιες πηγές αναφορικά με το χρόνο έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της συμφωνίας εξαγοράς από τη ΔΕΠΑ του μεριδίου της Shell στις Εταιρίες Παροχής και Διανομής Αερίου Αττικής.

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε από χθες στο στάδιο της πλήρους διερεύνησης καθώς με το deal η δημόσια επιχείρηση αποκτά..

Επένδυση σε δύο νέες δεξαμενές υγραερίου από ΕΛΠΕ, έγινε το Σαββατοκύριακο η επίσκεψη Glencore-Vitol στα διυλιστήρια

Από το energypress.gr
Εγκρίθηκε οριστικά από το διοικητικό συμβούλιο των ΕΛΠΕ η δημιουργία δύο νέων δεξαμενών υγραερίου στον Ασπρόπυργο, όπου και θα αποθηκεύεται το συγκεκριμένο καύσιμο, κάθε φορά που θα υπάρχει πλεόνασμα.

Το θέμα που συζητείτο εδώ καιρό, αποφασίστηκε σε ένα από τα τελευταία Δ.Σ. του ομίλου, και αφορά στη δημιουργία δύο μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, αναγκαίων κάθε φορά που θα υπάρχει περίσσεια υγραερίου. Επένδυση που κρίθηκε ..

Στο μικροσκόπιο των Ρυθμιστικών Αρχών και του ACER οι ενεργειακές συναλλαγές με βασικό "εργαλείο" τον κανονισμό REMIT

Από το energypress.gr
Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1227/2011, γνωστός ως Κανονισμός REMIT, που αφορά στην ακεραιότητα και τη διαφάνεια στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας, αποτέλεσε το αντικείμενο της τοποθέτησης της Νεκταρίας Καρακατσάνη, μέλους της ΡΑΕ, σε πρόσφατη εκδήλωση της HAEE (της Ελληνικής Δεξαμενής Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία).

Όπως ανέλυσε η κα. Καρακατσάνη, ο Κανονισμός REMIT θέσπισε έναν δομημένο μηχανισμό καταχώρησης και εποπτείας των ενεργειακών συναλλαγών, τόσο από ..

LNG από τη Cheniere θα προμηθεύεται για 15 χρόνια η Vitol

Από το energypress.gr
Η αμερικανική Cheniere Energy ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία 15 ετών με την Vitol για προμήθεια 700.000 τόνων LNG ετησίως.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν..