Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Όταν παύεις ν' αγωνίζεσαι, καταλήγεις να παρακαλάς...

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: “Δεν υπάρχει ανωνυμία στο ίντερνετ – το πάρτι τελείωσε”


Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για παράνομες ενέργειες, απηύθυνε από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου, ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης.«Δεν υπάρχει ανωνυμία», στο διαδίκτυο, «το πάρτι τελείωσε», διαμήνυσε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκης, προσθέτοντας με έμφαση: «τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος».

Το σύγχρονο έγκλημα μεταλλάσσεται από την κλασσική του μορφή προς το ηλεκτρονικό έγκλημα
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΘΕΩΡΕΙΤΟ ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΔΕΙΝΩΝ Μερική έκλειψη Ηλίου την Κυριακή


Μία σπάνια έκλειψη που στα αρχαία χρόνια εθεωρείτο προμήνυμα δεινών, θα σημειωθεί στον ουρανό το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου και θα είναι ορατή και από την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Συγκεκριμένα, ανάλογα και με το γεωγραφικό πλάτος, η Σελήνη θα καλύψει έως και 10% τον ηλιακό δίσκο στη νότια Ελλάδα (το ποσοστό αναφέρεται στην ηλιακή διάμετρο).

Στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό θα είναι σταδιακά μικρότερο. Αντίστοιχα και η διάρκεια της έκλειψης θα είναι μεγαλύτερη για τη νότιο Ελλάδα (πάνω από μια ώρα στην Κρήτη) και μικρότερη για τη Βόρεια Ελλάδα (μισή ώρα στη Θεσσαλονίκη).

Αθήνα
15:08 έως 16:05

Θεσσαλονίκη

15:16 έως 15:47

Πάτρα

15:06 έως 16:00

Χανιά

15:04 έως 16:17

Η παρατήρηση της έκλειψης πρέπει να γίνει μόνο με τα ειδικά ηλιακά φίλτρα.

Μπορεί στην Ελλάδα να δούμε την έκλειψη ως μερική ωστόσο σε άλλα μέρη του κόσμου θα είναι ορατή ως ολική.

Για την ακρίβεια η συγκεκριμένη έκλειψη ανήκει στη σχετικά σπάνια κατηγορία των υβριδικών εκλείψεων. Οι υβριδικές εκλείψεις είναι ορατές ως ολικές σε κάποιες περιοχές του μονοπατιού της έκλειψης και ως δακτυλιοειδείς σε άλλες περιοχές.

Το μονοπάτι της ολικότητας θα διασχίσει τον Ατλαντικό Ωκεανό και την κεντρική Αφρική.

Ως μερική έκλειψη θα είναι ορατή σε όλη την Αφρική, τη μεσογειακή Ευρώπη και τμήματα της νοτίου Αμερικής.

Μπορεί η έκλειψη να είναι μικρής κάλυψης αλλά δεν παύει να είναι ένα συναρπαστικό φαινόμενο που δε θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Ελλάδα για άλλον ενάμιση χρόνο.

Η επόμενη έκλειψη ηλίου ορατή από τη χώρα μας θα γίνει το Μάρτιο του 2015. 

Η έκλειψη αυτή θεωρείται υβριδική γιατί θα ξεκινήσει ως δακτυλίδι φωτιάς και στη συνέχεια θα μεταμορφωθεί σε ολική, ενώ είναι εξαιρετικά σπάνια, αφού σε διάστημα 5.000 χρόνων και από τις συνολικά 11.898 ηλιακές εκλείψεις, μόλις οι 569 (δηλαδή ένα 4,8%) θεωρούνται υβριδικές.

Οι Ινδιάνοι Ναβάχο κατά την διάρκεια της έκλειψης μένουν μέσα στο σπίτι με την οικογένειά τους, τραγουδώντας τραγούδια για να διώξουν το κακό και απέχοντας από το φαγητό, το ποτό, ή τον ύπνο για να ξορκίσουν τα δαιμόνια.

Για την φυλή των Μπαταμαλίμπα στην Αφρική, η έκλειψη συμβολίζει μία επερχόμενη μάχη.

ΠΗΓΗ: defencenert.gr