Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Energean: Η Κρίση των Τιμών θα Επηρεάσει τον Πρίνο και την Επένδυση στο Κατάκολο;

Από το energia.gr
Οι δραματικές εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας, με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, δοκιμάζουν τις αντοχές των εταιρειών του κλάδου, ασχέτως μεγέθους και κεφαλαιοποίησης. Η Energean δεν θα μπορούσε να αποτελέσει την εξαίρεση. Η ευόδωση της φιλόδοξης αναπτυξιακής στρατηγικής της εταιρείας εξαρτάται και συνδέεται με τρεις καίριες παραμέτρους:

Ο κορονοϊός, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κι ένα ημερολόγιο απίθανων "συμπτώσεων".


Από το greeklignite.blogspot.com
17 Σεπτεμβρίου, 18 Οκτωβρίου, 17 Νοεμβρίου 2019, 13 Απριλίου, 14 Απριλίου και 23 Απριλίου 2020: ένα ημερολόγιο γεγονότων και απίθανων "συμπτώσεων"!

17 Σεπτεμβρίου 2019 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)/Global Preparedness Monitoring Board, δημοσιεύει την έκθεση A WORLD AT RISK για τον κίνδυνο πανδημίας, με τον κορονοϊό στο εξώφυλλο!



Η έκθεση συντάχθηκε με χρηματοδότηση από τη Γερμανική κυβέρνηση, το Bill and Melinda Gates Foundation, το Wellcome Trust και το World Economic Forum. Το Ίδρυμα Gates και το Wellcome Trust είναι Νο 2 και Νο 4 αντίστοιχα ..

Πετρελαϊκή βόμβα έξω από Καλιφόρνια, Σιγκαπούρη, εξαντλείται η αποθήκευση στην ξηρά

Από το bankingnews.gr
Πάνω από 27 δεξαμενόπλοια βρίσκονται στο λιμάνι της Καλιφόρνια και εκατοντάδες άλλα βρίσκονται έξω από την Σιγκαπούρης=… εξέλιξη που αναμένεται να πιέσει ακόμη περισσότερο τις τιμές του πετρελαίου.

Στα τέλη του φθινοπώρου του 2014, όταν η Σαουδική Αραβία αμφισβήτησε για πρώτη φορά τον ΟΠΕΚ και αύξηση την προσφορά αργού πετρελαίου διεθνώς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των άλλων χωρών, οι τιμές του πετρελαίου..

Οι αγωγοί μετατρέπονται σε αποθηκευτικούς χώρους πετρελαίου στις ΗΠΑ - Κάτω από τα 13,5 δολάρια το crude (-20%)

Από το worldenergynews.gr
Άδεια από την Επιτροπή Σιδηροδρόμων του Τέξας θα ζητήσει η Energy Transfer (Τεξανή ιδιοκτήτρια του αγωγού), έτσι ώστε να της επιτραπεί να αδρανήσει δύο αγωγούς της στην ομώνυμη πολιτεία. Ο λόγος, όπως αναμεταδίδει το Oilprice.com, είναι για να χρησιμοποιηθούν ως χώροι αποθήκευσης περίπου 2 εκατ. βαρελιών.

Όπως είναι γνωστό, οι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ αγωνίζονται εν μέσω της πτώσης των τιμών πετρελαίου και της εξίσου σημαντικής..

Wood: Buy με τιμή - στόχο τα 16,7 ευρώ για την Motor Oil και neutral για τα ΕΛΠΕ με τιμή - στόχο τα 6,5 ευρώ

Από το worldenergynews.gr
Buy με τιμή - στόχο τα 16,7 ευρώ δίνει η Wood για την Motor Oil στην ανάλυση 120 σελίδων για τα διυλιστήρια της αναδυόμενης Ευρώπης.

Εκτιμά ότι στα τρέχοντα επίεδα (ημερομηνία 27/4) διαπραγματεύεται με EV/EBITDA 3,86 και 3,77 για το 2021 και 2022 και 13,21 για το 2020, οπότε σύμφωνα με τις προβλέψεις της δεν θα δοθεί μέρισμα, το οποίο θα ξεπεράσει το 9% το 2021 και 2022.

Για τα ΕΛΠΕ αντίστοιχα..

Νέο θύμα του πετρελαίου: Χρεοκόπησε η Diamond Offshore Drilling

Από το capital.gr
Σε ιστορικό χαμηλό, με πτώση 61%, "βυθίζεται" η μετοχή της Diamond Offshore Drilling στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας εξόρυξης πετρελαίου ότι υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας σε πτωχευτικό δικαστήριο του Τέξας.

Το χρέος της εταιρείας ξεπερνά τα 2,6 δισ. ευρώ και για τη χρεοκοπία επικαλείται την "πρωτοφανή επίδραση" από τον πόλεμο..

1Η ΜΑΗ 2020 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Από το ekeda.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του ΕΚΕ-ΔΑ κηρύσσει 24ωρη Απεργία για την 1η ΜΑΗ.

Το μείζον παγκόσμιο θέμα του κορωνοϊού δεν επιτρέπει και δεν πρέπει να γίνουν συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Το μάθημα που πήραν άπαντες..

Ανησυχία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για το Μέλλον των Εργαζομένων στην Ενεργειακή

Από το energia.gr
Την ανησυχία του για το μέλλον των εργαζομένων της Ενεργειακής με αφορμή τις εξελίξεις στα Πετρέλαια της Καβάλας εκφράζει με  ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Μεταξύ άλλων το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο αναφέρει ότι «η πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η προβλεπόμενη νέα οικονομική κρίση δρα ως καταλύτης στην επιτάχυνση των προϋπαρχόντων σχεδιασμών της εταιρίας καλώντας επί της ουσίας τους εργαζόμενους για μια ακόμα..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ

«Θα έρθει μια εποχή που η σιωπή του τάφου μας, θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα» - Σπάιζ

Και έγινε στο πέρασμα των χρόνων η «σιωπή του τάφου» πιο ισχυρή και έτσι «γεννήθηκε» η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων σε όλη τη γη, η Εργατική Πρωτομαγιά.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Μνήμης και Τιμής στους αγώνες και στις θυσίες εκατομμυρίων εργαζομένων. Στους αμέτρητους αγωνιστές που..

Νέα βύθιση του αμερικανικού αργού στο -9,3% στην ασιατική αγορά

Από το energypress.gr
Η τιμή του βαρελιού του αμερικανικού αργού έκανε νέα βουτιά, χάνοντας το 9% και πλέον της αξίας της στην ασιατική αγορά σήμερα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τις δυνατότητες να κρατηθεί στοκ, την ώρα που η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να μειώνει δραστικά τη ζήτηση, παρότι οι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες ετοιμάζονται να μειώσουν την παραγωγή τους για να τονώσουν τις αγορές.

Η τιμή του βαρελιού του «light sweet crude» (WTI), είδους..