Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος για ανακύκλωση πτερυγίων ανεμογεννητριών: Πρόβλημα!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στις 22/9 είχαμε δει πως σταδιακά απ' το 2020 έρχεται η ώρα της αλήθειας για τη φρενίτιδα εγκατάστασης ανεμογεννητριών την τελευταία 20ετία: χιλιάδες ανεμογεννήτριες συμπληρώνουν το όριο ζωής και θα πρέπει ν' αποσυρθούν, δημιουργώντας χιλιάδες τόνους αποβλήτων. Στις 1/10 είχαμε δει πως μέχρι το 2050, μόνο από πτερύγια ανεμογεννητριών, θα έχουν δημιουργηθεί δεκάδες εκατομμύρια τόνοι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμων αποβλήτων. 

Στην Ελλάδα, που παγίως τα κάνουμε όλα..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο ∆ιοικητήριο των ΒΕΑ, η πρώτη συνάντηση µεταξύ των διαπραγµατευτικών οµάδων του ΠΣΕΕΠ και της Εταιρείας για την νέα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και τον Εσωτερικό Κανονισµό.

Αµφότερες οι πλευρές τόνισαν

Ποιοί σαμποτάρουν τα ενεργειακά σχέδια Ελλάδας και Κύπρου

Από το slpress.gr
Εδώ και 20 χρόνια έχουν μειωθεί στο ναδίρ οι τεράστιες ανακαλύψεις νέων κοιτασμάτων πετρελαίου. Όχι γιατί δεν υπάρχουν κρυμμένα αποθεματικά, αλλά για δύο άλλους λόγους: Πρώτον, γιατί το σχιστολιθικό πετρέλαιο έχει πάρει "φωτιά" στις αγορές. Δεύτερον, γιατί οι τιμές του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο συνδυασμός αυτός κάνει τις πολυεθνικές να μην επενδύουν στην έρευνα μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου με αποτέλεσμα το 2019 να είναι..

Συνωστισμός μνηστήρων για τις δίδυμες ΔΕΠΑ

Από το euro2day.gr
Λίγο πριν καλά, καλά ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον εταιρικό μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ και την αποκρατικοποίηση τους, ελληνικές και ξένες εταιρείες, προετοιμάζονται για τη διεκδίκηση των δύο νέων επιχειρήσεων που θα προκύψουν.

Το σχετικό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις διατάξεις τόσο για την προετοιμασία της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας..

Ο Bob Kennedy, η Κλιματική Κρίση και το Κόκκινο Συμβόλαιο

Α. ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ

Το Μάρτιο του 1968, στην προεκλογική του ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Kansas, ο δημοκρατικός υποψήφιος Πρόεδρος Robert Kennedy, λίγες βδομάδες πριν τη δολοφονία του, απευθυνόμενος στο ακαδημαϊκό του ακροατήριο, επικεντρώθηκε στο τρόπο με τον οποίο το ΑΕΠ των ΗΠΑ δεν μετρά τα πιο ουσιαστικά μεγέθη μιας κοινωνίας και οικονομίας. Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Το ΑΕΠ μετρά τα πάντα, εκτός από αυτά..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το ’73 υπήρξε καταλύτης ιστορικών εξελίξεων και έκφραση κοινωνικών διεκδικήσεων. Σαράντα έξι χρόνια µετά, τα µηνύµατα της εξέγερσης δεν ανήκουν στους τόµους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Αποτελούν στάση ζωής, συνθέτουν τα σύγχρονα αιτήµατα της ελληνικής..

Η ανθρωπότητα πιο εξαρτημένη από το πετρέλαιο την ερχόμενη 10ετία

Από το economytoday.sigmalive.com
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα συνεχίσει να αυξάνεται τουλάχιστον μέχρι το 2030, καθιστώντας τον παγκόσμιο πληθυσμό ακόμα πιο εξαρτημένο, ενώ και οι εκπομπές αερίων θα αυξάνονται για επιπλέον μια δεκαετία μέχρι το 2040, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Asociation - IEA).

Όπως αναφέρει το Marketwatch, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας μέσα από την έκθεση του τονίζει ότι σχεδόν το 20% της ανάπτυξης..

Ο ψηφιακός «χρυσός» των διυλιστηρίων

Από το liberal.gr
Στο άκουσμα της λέξης διυλιστήριο η σκέψη συνειρμικά τρέχει στον «μαύρο χρυσό». Διόλου παράξενο, αφού το πετρέλαιο και τα υποπροϊόντα που παράγονται στις ανά τον κόσμο μονάδες διύλισης αποτελούν -ακόμα- το «αίμα» που τρέχει στις φλέβες της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό που ανακαλύπτει πλέον η βιομηχανία διύλισης είναι..