Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Τι Έσοδα Προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2019 από τις Αποκρατικοποιήσεις στην Ενέργεια

Από το energia.gr
Κατατέθηκε, χθες, στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ο οποίος προβλέπει ανάπτυξη 2,5% για το 2019. Παράλληλα, το υπερπλεόνασμα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 885 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις στον προϋπολογισμό γίνεται αναφορά για έσοδα της τάξης του 1,53 δισ. Από αυτά τα 350,6 εκατ. ευρώ αποτελούν τα προσδοκώμενα έσοδα από διαγωνισμούς στους οποίους έχουν υποβληθεί..

Αίτημα Κοντονή στα ΕΛΠΕ για κάλυψη αναγκών σε όλα τα σχολεία

Από το imerazante.gr
Αίτημα για την κάλυψη του συνόλου των ενεργειακών αναγκών των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του νησιού για τη περίοδο 2018-2019 κατέθεσε ο Βουλευτής Zακύνθου και πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛ.ΠΕ. κ Ευστάθιο Τσοτσορό.

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία που εντάσσεται στα γενικότερα μέτρα στήριξης της Ζακύνθου, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από τον κ. Κοντονή, έπειτα από τους σεισμούς του τελευταίου διαστήματος.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα είχαμε ..

ΟΕΧΒΕ για ΒΦΛ: Η υπόθεση της ΔΕΠΑ δεν είναι παρά η… κορυφή του παγόβουνου!

Από το kavalapost.gr
Με αίτημα να γίνει επιτέλους πράξη το σύνθημα των 180 απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων «ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ» η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος «κατακεραυνώνει» όσους επί μήνες «σιωπούσαν» για την υπόθεση ΒΦΛ, τονίζοντας ότι τα όσα τα τελευταία 24ωρα βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας γύρω από τα χρέη της Βιομηχανίας στη ΔΕΠΑ, δεν είναι παρά «η κορυφή του παγόβουνου».

Η ΟΕΧΒΕ επαναλαμβάνει όλα όσα κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει και δια του Σωματείου τους οι 180 απολυμένοι της Βιομηχανίας (σήμερα εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από αυτούς) σχετικά με τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας και τις παράνομες διώξεις σε βάρος τους και καλεί όλους να πάρουν θέση και να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία και τις αυθαίρετες συμπεριφορές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΟΕΧΒΕ...

Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream προς Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, σύμφωνα με τη ρώσικη Κommersant

Από το worldenergynews.gr
Η ενεργειακή εταιρεία της Ρωσίας Gazprom θα επεκτείνει τη δεύτερη δέσμη του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Ειδικότερα, ο αγωγός θα έχει όδευση μέσα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.

Η έναρξη των παραδόσεων φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και τη Σερβία αναμένεται το 2020 και αναμένεται ότι οι ροές..

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr 
Η Υπουργός Εργασίας με χθεσινή δήλωσή της στον (κομματικό) ραδιοφωνικό σταθμό «ΚΟΚΚΙΝΟ», χαρακτήρισε «λυπηρή την άρνηση της ΓΣΕΕ να εκπροσωπήσει τους Έλληνες εργαζόμενους στη διαβούλευση για τον κατώτατο μισθό». Ταυτόχρονα όμως αποκάλυψε την προειλημμένη Κυβερνητική απόφαση «συμμετέχουσας της ΓΣΕΕ ή μη, να προχωρήσει σε (κάποια) αύξηση του κατώτατου μισθού».

Η παραπάνω δήλωση της Υπουργού έρχεται να επιβεβαιώσει τους λόγους για τους οποίους ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάνθηκαν τα όργανα της ΓΣΕΕ, να μην..

Wood Mackenzie: Δίχως νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου, αναπόφευκτη η κρίση εφοδιασμού τις επόμενες δεκαετίες

Από το energypress.gr
Δίχως περιστροφές η Wood Mackenzie, σε πρόσφατη έκθεσή της για την αγορά πετρελαίου αναφέρει χαρακτηριστικά, « Τα σημάδια είναι εδώ – η βιομηχανία δεν βρίσκει αρκετό πετρέλαιο», προοικονομεύοντας σημαντικές αναταράξεις στην διεθνή αγορά πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες. 

Συνεχίζει λέγοντας «ένα κενό στον εφοδιασμό πετρελαίου θα προκύψει στα μέσα της δεκαετίας του 2020, τουτέστιν 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2030, 9 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι το 2035, φτάνοντας..

Συγκροτήθηκε η νέα διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Από το zougla.gr
Συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη η νέα διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης που προήλθε από τις αρχαιρεσίες του 33ου Τακτικού Συνεδρίου στις 8 Νοεμβρίου. Πρόεδρος του Ε.Κ.Θ. επανεξελέγη ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Στη συνέχεια εκλέχθηκε η εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Κ.Θ.

Η σύνθεση της νέας διοίκησης του Ε.Κ.Θ.:

Προϋπολογισμός 2019: Τα 10 «γκρίζα» σημεία που βλέπουν οι δανειστές

Από το protothema.gr
«Μπλόκο» στο κοινωνικό μέρισμα και στις προσλήψεις στο Δημόσιο, πουλήστε ΕΛΠΕ, πάρτε νέα μέτρα αν χρειαστεί οι «κίτρινες κάρτες» των δανειστών - Τι δείχνει η προσεκτική ανάγνωση των στοιχείων του προϋπολογισμού και των επισημάνσεων των Θεσμών
Προϋπολογισμός

Νομοσχέδιο για διάσπαση της ΔΕΠΑ το πρώτο 15μερο του Δεκέμβρη - Πονοκέφαλος η τύχη των εργαζομένων

Από το energypress.gr
Μετά τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δημιούργησε αίσθημα ανακούφισης στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ αλλά και στη διοίκηση της ΔΕΠΑ, προχωρά πλέον η νομοθετική διαδικασία.

Έτσι, στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η κατάθεση του νομοσχεδίου με το οποίο θα γίνει..

Οι ελληνικοί και διεθνείς όμιλοι που ετοιμάζονται να ριχτούν στη «μάχη» για την απόκτηση της ΔΕΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Το δρόμο για την επανεκκίνηση του σχεδίου ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ που ουσιαστικά είχε παγώσει τους τελευταίους μήνες άνοιξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με την έγκριση της συγκέντρωσης που προκύπτει από την εξαγορά του 49% της Shell  στην ΕΠΑ Αττικής. 

Η επόμενη ημέρα αναμένεται να ενεργοποιήσει εκ νέου το ενδιαφέρον εγχώριων και ξένων επενδυτών για τη ΔΕΠΑ τόσο για την..

Ένα τρισ. δολάρια σε 40 μέρες έχασαν οι ενεργειακές από την πτώση του πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει χάσει 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα 40 ημερών από τον Οκτώβριο μετά την πτώση των τιμών αργού πετρελαίου κατά περίπου 20 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το Oil Price μόνο οι εταιρείες του S&P 500 στη Wall Steet έχασαν 240 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ExxonMobil για παράδειγμα, έχασε 35 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας.

Ορισμένοι αναλυτές προειδοποιούν..