Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Επιστήμονες Επιστρέφουν στη Γερμανία και Προειδοποιούν για Αρκτική Χωρίς Πάγους

 


Ερευνητές από την μεγαλύτερη παγκοσμίως αποστολή στον Βόρειο Πόλο θα επιστρέψουν σήμερα στη Γερμανία φέροντας μαζί τους συγκλονιστικές αποδείξεις για έναν Αρκτικό Ωκεανό που καταστρέφεται και προειδοποιήσεις για καλοκαίρια χωρίς πάγους μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Τo γερμανικό ερευνητικό πλοίο Polarstern του Ινστιτούτου Alfred Wegener αναμένεται να επιστρέψει στο λιμάνι Μπρεμερχάβεν έπειτα από 389 ημέρες παραμονής του στην Αρκτική που επέτρεψε..

Η Τελευταία Έκθεση του OPEC Αναστατώνει τις Δυτικές Πετρελαϊκές με τις Άβολες Προβλέψεις της

 


Μεγάλη αναστάτωση έχει επιφέρει η πρόσφατη ετήσια έκθεση του Οργανισμού Πετρελαίου Εξαγωγικών Κρατών (OPEC), το World Oil Outlook 2045, που δημοσιεύτηκε την εβδομάδα που πέρασε. Και αυτό γιατί μία από, τις βασικές διαπιστώσεις του Οργανισμού, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις μεγάλης  μερίδας των διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών, τις IOC's, είναι ότι η παγκόσμια πετρελαϊκή ζήτηση θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά κατά τα επόμενα είκοσι χρόνια. Με τον OPEC να παρατηρεί ότι..

«Αιμορραγεί» ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου - Έχασαν πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας φέτος

 


Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν αντιμετωπίζουν απλώς μια κρίση τιμών- αντιμετωπίζουν επίσης και μεγάλες απώλειες θέσεων εργασίας.

Οι εταιρείες πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών στις ΗΠΑ απώλεσαν 107.000 θέσεις εργασίας μεταξύ του Μαρτίου και του Αυγούστου του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε τη..