Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

ΟPEC: Απόφαση για περικοπή της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως -Χωρίς συμφωνία Ρωσίας

Από το worldenergynews.gr
Κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως αποφάσισαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με όσα αναμεταδίδουν αυτήν την ώρα τα ξένα μέσα ενημέρωσης.
Παρά ταύτα το αργό παραμένει κάτω από 47 δολ το βαρέλι.

Όλο αυτό το διάστημα διατυπώθηκαν πολλές και διάφορες απόψεις ως προς το μέγεθος της περικοπής, με την Σαουδική Αραβία –που είναι..

Μπαταρίες & ηλεκτρικά οχήματα: εφαρμογές που πραγματικά πιάνουν τόπο και στέκονται χωρίς επιδότηση!


Από το greeklignite.blogspot.com
Στην προηγούμενη ανάρτηση ξεκαθαρίσαμε κάποια ακόμα πράγματα για τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα σπίτια και τις απαιτήσεις στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Άλλωστε σύντομα θα μας υποχρεώνουν να τ’ αγοράσουμε, όσο η ΕΕ θα εξελίσσεται σε μια δυστοπική κοινωνία, όπου τα πάντα θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό και gps, για να καταγράφεται και η παραμικρή κίνηση των υπηκόων. 

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προώθησε..

BP- Santos Εταίροι σε 'Eργο Δέσμευσης και Αποθήκευσης CO2 στην Αυστραλία

Από το energia.gr
Ώθηση σε αδρανή έργα δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα της Αυστραλίας αναμένεται να δώσει η συνεργασία της BP με την Santos στον τομέα, την ώρα που η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής άνθρακα και υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, εντείνει τη μάχη της για την προστασία του κλίματος. Υπ' αυτό το πρίσμα η κυβέρνηση της Αυστραλίας προωθεί πολιτικές για την ανάπτυξη της..

Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος είναι σημαντική για πάνω από το 90% των ευρωπαίων πολιτών

Από το worldenergynews.gr
Σύμφωνα με νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 94 % των πολιτών σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ δηλώνουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για τους ίδιους. Επιπλέον, το 91 % των πολιτών δήλωσαν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα στην ΕΕ. Η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι απαραίτητη για την προστασία του περιβάλλοντος, σύμφωνα με το 83 % των ερωτηθέντων.

Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύθηκε σήμερα, δείχνει ότι..