Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης έκρινε σήμερα ότι η Κίνα δεν έχει ιστορικά δικαιώματα στη Νότια Σινική Θάλασσα

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης έκρινε σήμερα ότι η Κίνα δεν έχει ιστορικά δικαιώματα στη Νότια Σινική Θάλασσα
Από το naftikachronika.gr
Το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης έκρινε σήμερα, Τρίτη, ότι η Κίνα δεν έχει «ιστορικά δικαιώματα» επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, δίνοντας δίκιο στη Μανίλα στην απόφασή του επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή.

«Το δικαστήριο κρίνει ότι..

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΣΕΕ
Από το gsee.gr
Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο υπεγράφη το 3ο μνημόνιο και επανήλθε στο τραπέζι το ζήτημα των εργασιακών, με τις ομαδικές απολύσεις, το δικαίωμα ανταπεργίας στους εργοδότες, τη μη επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων.

Σήμερα μαζί με τον Υπουργό συζητήσαμε τρόπους για να χαράξουμε μια εθνική γραμμή, η οποία θα επιβεβαιώνει και πάλι όσα είχαμε συνομολογήσει το 2014 εργαζόμενοι, εργοδότες και κυβέρνηση, στα πλαίσια του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη.

Εκτιμώ, ότι μπορεί να υπάρξει μία τέτοια γραμμή, αρκεί να γίνει κατανοητό ότι είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα της τεράστιας ύφεσης δε μπορεί να υπάρχει απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, δε μπορεί να υπάρχει ανταπεργία, δε μπορεί να μην υπάρχει προστασία της συλλογικής δράσης και κυρίως πρέπει να υπάρχει ένα σαφές και κινούμενο στα ευρωπαϊκά πλαίσια, πλαίσιο διαπραγματεύσεων εθνικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στο πλευρό της διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Ν. Καρβάλης η Ζ.Κωνσταντοπούλου (φωτό&vid)


Από το pronews.gr
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους 220 εργαζόμενους του εργοστασίου λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης στη Καβάλα, πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Εργασίας καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία και στον τρόπο διαχείρισης του εργοστασίου.

Οι εργαζόμενοι της πρώην Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων ήρθαν σήμερα το πρωί με πούλμαν από την Καβάλα στην Αθήνα για συζητήσουν τα σοβαρά προβλήματα και οι ομαδικές απολύσεις.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του εργοστασίου κ. Βογιατζίδης δήλωσε

Καθελκύστηκε στην Κίνα το πλοίο διαστημικής παρακολούθησης

Αποτέλεσμα εικόνας για Καθελκύστηκε στην Κίνα το πλοίο διαστημικής παρακολούθησης
Από το naftikachronika.gr
Η Κίνα προχώρησε στην καθέλκυση του νέου πλοίου διαστημικής παρακολούθησης Yuanwang-7. Το πλοίο αυτό θα εκτελεί ναυτική ιχνηλάτηση της διαστημικής πτήσης Shenzhou-11, αλλά κι άλλων διαστημικών πτήσεων μέσα στο 2016. Η καθέλκυση του πλοίου έγινε μετά από περίοδο δοκιμών δύο μηνών. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει ότι το πλοίο είναι κινεζικής σχεδίασης, ενώ ενσωματώνει εξελιγμένη τεχνολογία διαστημικής παρακολούθησης.

Η κατασκευή του Yuanwang-7 άρχισε στις 10 Οκτωβρίου του 2014, ενώ έχει μήκος 220 μέτρα και ύψος 40 μέτρα, με εκπέτασμα 25.000 τόνους. Η κατασκευή του, του επιτρέπει την πλεύση με ισχυρούς ανέμους, ενώ μπορεί να μεταφέρει εφόδια για παραμονή 100 ημερών στη θάλασσα.

Ενδιαφέρον από τους Ιταλούς της Terna Rete Italia και τους Γάλλους της RTE για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενδιαφέρον από τους Ιταλούς της Terna Rete Italia και τους Γάλλους της RTE για το 24% του ΑΔΜΗΕ
Από το energypress.gr
Τουλάχιστον δύο ισχυρές ευρωπαϊκές εταιρείες δικτύων, η ιταλική Terna Rete Italia και η γαλλική RTE θυγατρική της EDF στα δίκτυα, βλέπουν ευκαιρίες επέκτασης στα Βαλκάνια με βάση την Ελλάδα, και ενδιαφέρονται για το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Ενόψει της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα δημοσιευθεί μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες (πιθανόν ακόμα και σήμερα), καθώς τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα, οι δύο εταιρείες παρακολουθούν σύμφωνα ..

Ο άνθρακας για την Ευρώπη τελειώνει, αλλά για την Πολωνία παραμένει πολύτιμος

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο άνθρακας για την Ευρώπη τελειώνει, αλλά για την Πολωνία παραμένει πολύτιμος
Από το naftikachronika.gr
O βραζιλιάνικος κολοσσός εξόρυξης σιδηρομεταλλεύματος Vale, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ναυλώσει ένα πλοίο για μεταφορά σχεδόν 50.000 mt άνθρακα οπτανθρακοποίησης από το λιμάνι της Νακάλα στη Μοζαμβίκη στο λιμένα του Swinoujscie στην Πολωνία.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί της αγοράς, το συγκεκριμένο φορτίο άνθρακα οπτανθρακοποίησης θα είναι το πρώτο που θα φτάσει στην Πολωνία απευθείας από τη Νακάλα, από όπου αναχώρησε στα τέλη Ιουνίου.

Να σημειωθεί, ότι..

Ο Υπ. Ενέργειας Σαουδικής Αραβίας θέλει το πετρέλαιο πάνω από τα 50$

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το news.gr
Η πετρελαϊκή βιομηχανία χρειάζεται μια τιμή άνω των 50 δολαρίων το βαρέλι για να διατηρήσει τις επενδύσεις, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ σε γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι θα υπερισχύουν οι καθοδικές πιέσεις στις τιμές λόγω των τεράστιων αποθεμάτων.

«Χρειαζόμαστε μια τιμή πάνω από τα 50 δολάρια για να πετύχουμε μια ισορροπία στις αγορές πετρελαίου μακροπρόθεσμα», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο Φαλίχ.

«Και όπως τα 50 δολάρια είναι πολύ χαμηλά για να διατηρηθούν οι επενδύσεις, οι τιμές άνω των 100 δολαρίων είναι υπερβολικές. Το καλύτερο βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα», δήλωσε.

Ο Φαλίχ δήλωσε ότι ..

«Διψά» για πετρέλαιο ο πλανήτης

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το insider.gr
Σε δημόσια ομιλία του τον Ιανουάριο του 2006, το o τότε Αμερικανός πρόεδρος, George W Bush, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους που κρύβει ο «εθισμός» στο πετρέλαιο, το οποίο συνήθως εισάγεται από χώρες που χαρακτηρίζονται από αυξημένη αστάθεια.

Δέκα χρόνια αργότερα, επιβεβαιώνεται πόσο δύσκολο είναι για τον πλανήτη να «κόψει» αυτή τη συνήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (International Energy Agency, ΙΕΑ), Fatih Birol, ανακοίνωσε ότι..