Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Και τώρα ο καθένας μόνος του στο πετρέλαιο – Πως εξηγείται το ιστορικό κραχ και ποιος είναι ο ρόλος του χρέους

Από το energypress.gr
Αναταράξεις προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στις ενεργειακές αγορές και συγκεκριμένα στην πετρελαϊκή, καθώς οι μέχρι τώρα ισορροπίες ανατρέπονται και διαμορφώνεται ένα νέο περιβάλλον πολύ χαμηλών τιμών, το οποίο είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πλέον όλοι κάνουν λόγο για ένα “ιστορικό” κραχ της πετρελαϊκής τιμής, αφού ..

Petrobras: Στροφή στα ναυτιλιακά καύσιμα

Από το naftikachronika.gr
Η κρατική πετρελαϊκή της Βραζιλίας, Petrobras, κατέγραψε νέο μηνιαίο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις ναυτιλιακών καυσίμων τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Petrobras απέστειλε τον Φεβρουάριο 238.000 βαρέλια ναυτιλιακών καυσίμων/ημέρα, καθώς, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, προχώρησε..

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Από το gsee.gr
Όπως αντιλαμβάνεστε μία επιδημία σαν τον κορωνοϊό, πολλώ δε μάλλον μια ενδεχόμενη πανδημία, δεν έχει ταξικά χαρακτηριστικά, θα μας πλήξει όλους.

Γι’αυτό πρέπει όλοι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πειθαρχία να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε όποια φαινόμενα παρουσιαστούν. Ελπίζω να μην είναι σαν αυτά που βλέπουμε στη γειτονική μας χώρα, στην Ιταλία.

Εμείς σε αυτή τη σύσκεψη..

Έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών στη Βαρκελώνη – Ένας νεκρός

Από το cnn.gr
Έκρηξη σημειώθηκε σε εργοστάσιο χημικών στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένα άτομο, σύμφωνα με την ενημέρωση της πολιτικής προστασίας της χώρας.

Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Λα Βερνέδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες..

Πότε και πόσο θα περάσει στα πρατήρια η βουτιά του πετρελαίου

Από το euro2day.gr
Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το ενδεχόμενο η εγχώρια αγορά καυσίμων να κερδοσκοπήσει με την πτώση των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έσπευσε χθες με το που το Brent βούτηξε ενδοσυνεδριακά κατά 30%, λόγω της κόντρας Σ. Αραβίας – Ρωσίας και του κορωνοϊού, να αναγγείλει ελέγχους στην αγορά..

Μέτρα των ΕΛΠΕ για τη «θωράκιση» από τον κορονοϊό

Από το worldenergynews.gr
Μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού έχουν λάβει τα Ελληνικά Πετρέλαια, όπως όλες οι μεγάλες εταιρίες της χώρας ακολουθώντας τις οδηγίες των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται ο περιορισμός των ταξιδιών στο εξωτερικό και η απαγόρευση τους σε χώρες με υψηλό ρυθμό..

Ποιος θα λυγίσει πρώτος; Τι σημαίνει ένας παγκόσμιος πόλεμος τιμών πετρελαίου για τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία

Από το worldenergynews.gr
Ένας παγκόσμιος πόλεμος τιμών πετρελαίου δημιούργησε μια "πρωτοφανή" κατάσταση στις αγορές ενέργειας, ανέφεραν οι αναλυτές στο CNBC τη Δευτέρα 9/3/2029, με τους traders να περιμένουν ανυπόμονα να δουν ποιοι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου παγκοσμίως θα «καταρρεύσουν» πρώτα.

Ο πόλεμος των τιμών ξεκίνησε καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του, γνωστοί ως ΟΠΕΚ +, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν..

Σε μείωση δαπανών προχωρούν οι εταιρείες εξόρυξης σχιστολιθικού στις ΗΠΑ - Kατακόρυφη πτώση των μετοχών

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου έσπευσαν να εμβαθύνουν τις περικοπές των δαπανών και να μειώσουν τη μελλοντική παραγωγή, την Δευτέρα 9/3/2020 καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατακόρυφα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να αντλήσει περισσότερο πετρέλαιο σε μια παγκόσμια αγορά που πλήττεται από τη συρρίκνωση της ζήτησης λόγω του κορωναϊού.

Τα συμβόλαια αργού υποχώρησαν..