Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Αλεξία Τροκούδη: Η συναισθηματική νοημοσύνη που διαθέτουν οι γυναίκες τις βοηθά να είναι πιο αποτελεσματικές

Από το energypress.gr
Έχοντας πλέον 16 χρόνια εμπειρίας στην ενέργεια, με εξειδίκευση στο εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο της ενέργειας και στη ρύθμιση,  νιώθω πολύ δικαιωμένη για την επιλογή μου. Αυτό δηλώνει, μιλώντας στο energypress η Αλεξία Τροκούδη, Νομική Διευθύντρια Ρυθμιστικού και Κανονιστικού Πλαισίου ενέργειας των ΕΛΠΕ.

Υποστηρίζει ότι στη χώρα μας κάνουμε ..

Τι σημαίνει η απόφαση της Νορβηγίας να μηδενίσει την έκθεση του κρατικού ταμείου σε πετρελαϊκές μετοχές

Από το naftemporiki.gr
Ανάβει φωτιές στον πετρελαϊκό κλάδο η απόφαση της Νορβηγίας να μηδενίσει την έκθεση του κρατικού επενδυτικού ταμείου της σε μετοχές πετρελαιοβιομηχανικών και επιχειρήσεων φυσικού αερίου. Αμέσως μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών της χώρας οι μετοχές των ευρωπαϊκών πετρελαιοβιομηχανιών καταγράφουν σημαντική πτώση. 

Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου κάλυπταν μόνο το 5,9% των συνολικών επενδύσεων του νορβηγικού ταμείου σε μετοχές..

Ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ!!!

Το καρναβάλι ξεκίνησε εδώ και μια εβδομάδα. Την Κυριακή ας κάψουμε τον ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και την Tρίτη η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ


Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας στις 8 Μαρτίου, δίνει στη δημοσιότητα έναν χρηστικό οδηγό εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για τη γυναίκα.

Υπερεργασία. Αφορά μόνο την πραγματική απασχόληση;

Από το ergasiaka-gr.net
Σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας (άρθρο 2 του Π.Δ 27.6/4-7-1932, άρθρα 3 και 6 της από 26-2-1975 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, άρθρο 6 της από 14-2-1984 Ε.Γ.Σ.Σ.Ε , άρθρο 1 του Ν.3385/2005 και άρθρο 74 του Ν. 3863/2010) προκύπτει ότι το νόμιμο ημερήσιο ωράριο εργασίας είναι 9 ώρες για την πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία και 8 ώρες για την εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία. Το εβδομαδιαίο ωράριο εργασίας καθορίζεται σε 40 ώρες.

Νόμιμη είναι η υπέρβαση ..

Ο ΟPEC Διέσωσε το Αργό, οι ΗΠΑ Απέτρεψαν το Χάος- «Ωδή» Μπαρκίντο στο Αμερικανικό Σχιστολιθικό Πετρέλαιο

Από το energia.gr
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών διέσωσε τις τιμές του πετρελαίου από μια συνολική κατάρρευση, αλλά ήταν το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ που απέτρεψε το ξέσπασμα ενός μεγάλου ενεργειακού χάους στην παγκόσμια αγορά μαύρου χρυσού, όπως υποστήριξε προ ημερών, ο Γενικός Γραμματέας του ΟPEC, Μοχάμαντ Μπαρκίντο.

Το διεθνές καρτέλ και οι Αμερικανοί παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου θεωρούνταν ανταγωνιστές από τα μέσα του 2014, όταν οι τιμές..

Στίβεν Μπλανκ: Η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κύπρο διανοίγει νέες προοπτικές

Από το energypress.gr
Στις νέες προοπτικές που διανοίγονται μετά την ανακάλυψη του κοιτάσματος φυσικού αερίου στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ αναφέρθηκε ο Στίβεν Μπλανκ, ανώτερος επιστημονικός συνεργάτης του Συμβουλίου Αμερικανικής Εξωτερικής Πολιτικής (American Foreign Policy Council) με ειδίκευση στα θέματα ενεργειακής ασφάλειας.

Αναφερόμενος στην «μεγάλη εικόνα» σε συνέντευξή που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μπλανκ χαρακτήρισε την κατασκευή..

Ο Λίβανος προειδοποιεί τους γείτονές του να μη χρησιμοποιήσουν για τον East Med αμφισβητούμενη περιοχή

Από το worldenergynews.gr
Ο Λίβανος προειδοποίησε την Πέμπτη  7/3/2019 τους μεσογειακούς γείτονές του ότι ο προγραμματισμένος αγωγός φυσικού αερίου EastMed από το Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπεται να παραβιάζει τα θαλάσσια σύνορα του σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Βηρυτός έχει μια ανεπίλυτη θαλάσσια συνοριακή διαμάχη με το Ισραήλ - το οποίο θεωρεί ως εχθρική χώρα - σε μια θαλάσσια περιοχή..

Το 8ο θαύμα! Ο Σύριζα ανακάλυψε τρόπο να παράγει ηλεκτρισμό από στοχαστικές ΑΠΕ!

Από το greeklignite.blogspot.com
Τα στοιχεία του Μηνιαίου Δελτίου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ για τον Ιανουάριο 2019 είναι  αποκαλυπτικά της "νέας" πολιτικής της κυβέρνησης Σύριζα στην ηλεκτροπαραγωγή. Το "νέας" είναι σε εισαγωγικά επειδή δεν είναι καθόλου νέα, είναι συνέχιση της βαθιά σάπιας πολιτικής του χρεοκοπημένου Πασοκ του 2012, που προέβλεπε μεγάλη αύξηση της συμμετοχής του 100% εισαγόμενου φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα, εκτινάσσοντας τα τιμολόγια συνεχώς μέχρι το 2030.

Πριν το Σταθάκη, ο εξίσου αποτυχημένος Υπουργός Ενέργειας του Σύριζα ήταν ο Σκουρλέτης, που όταν του είπαν "έχουμε βάλει 5GW ΑΠΕ έναντι 8-9 δις που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά και αντί να μειώσουν λιγνίτη, τον λιγνίτη τον μείωσαν..