Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Το Δυσαναπλήρωτο Ενεργειακό Κενό



 Ως γνωστόν, η φύση απεχθάνεται το κενό και αργά η γρήγορα σπεύδει να βρει τρόπους να καλύψει τα όποια ανοίγματα είτε στον ηλεκτρονικό μικρόκοσμο των «ατόμων» είτε στον ορατό κόσμο του πλανήτη Γη και γενικότερα του σύμπαντος. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει σήμερα σε αυτό που αποκαλούμε ενεργειακές αγορές είτε αυτές αφορούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο ή..

Kilang Minyak Pertamina di Cilacap dan Balongan Indramayu Berulang Kali Terbakar


 

Πυρκαγιά έπληξε τη μονάδα αποθήκευσης στο διυλιστήριο Pertamina της Ινδονησίας

 


Φωτιά ξέσπασε σε μονάδα αποθήκευσης καυσίμων στο συγκρότημα διυλιστηρίων της Pertamina στο Cilacap, στην κεντρική Ιάβα, ανακοίνωσε η ινδονησιακή εταιρεία ενέργειας το Σάββατο, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στο σημείο θα εκκενωθούν.

Η Περταμίνα καταβάλλει προσπάθειες..

Τα διυλιστήρια της Ιαπωνίας προσπαθούν να επενδύσουν μεγάλα κέρδη στην ενεργειακή μετάβαση

 



Τα ιαπωνικά διυλιστήρια ανέφεραν ισχυρά κέρδη για τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο και αύξησαν τις ετήσιες προβλέψεις τους καθώς η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έφερε μεγάλα κέρδη αποτίμησης στα αποθέματα και αύξησε τα κέρδη από τα πετρελαϊκά περιουσιακά τους στοιχεία .

Οι εταιρείες δήλωσαν ότι θα ..

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξάνεται καθώς αυξάνεται η δραστηριότητα γεωτρήσεων



Η δραστηριότητα γεώτρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με την Baker Hughes, με αύξηση 6 εξέδρων στον αριθμό των ενεργών γεωτρήσεων αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την  Baker Hughes .

Ο συνολικός αριθμός εξέδρας είναι..

Τι αλλάζει στις απεργίες των ΔΕΚΟ - Η διαιτησία

 


Κομβικό ρόλο αναλαμβάνει ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) στην προκήρυξη απεργιών στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο εργασιακό νομοσχέδιο που πέρασε τον περασμένο Ιούνιο. 

Υπενθυμίζεται πως με βάση το νέο εργασιακό, για να προχωρήσει μία απεργία σε επιχείρηση κοινής ωφέλειας σε απεργία θα πρέπει..

Η Αφρική έχει βλέψεις για μεταφορά υδρογονανθράκων παρά την παγκόσμια αλλαγή

 


Αρκετές αφρικανικές χώρες σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τα αποθέματά τους πετρελαίου και φυσικού αερίου για να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και τις ελλείψεις ενέργειας, δήλωσαν εκπρόσωποι που συγκεντρώθηκαν στο Ντουμπάι αυτή την εβδομάδα, ενόψει της πίεσης για τερματισμό της εξόρυξης ορυκτών καυσίμων για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αξιωματούχοι και στελέχη του κλάδου τόνισαν..

Οι Κινέζοι πέταξαν την ExxonMobil έξω από τα πετρέλαια του Ιράκ

 




Μετά τις ρωσικές κινήσεις στην Συρία στον ενεργειακό τομέα που περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό και την απομόνωση της Τουρκίας, μία νέα κίνηση που υλοποιείται ένα δεκαήμερο πριν από την επέμβαση της Μόσχας στον Καύκασο, κυριολεκτικά εκπαραθυρώνει την Τουρκία και από το Ιράκ. Το μεγάλο θύμα αυτής..

Κλιματική Αλλαγή: Ποιοί κατασκευαστές καταργούν τους συμβατικούς κινητήρες και ποιοί τους διατηρούν έως το 2040.



 Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, έξι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και 30 χώρες από όλο τον κόσμο υπέγραψαν μία κοινή δέσμευση να τερματίσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ σε όλο τον κόσμο έως το 2040.

Ο CEO της VW προειδοποιεί ότι η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μπορεί..

Η Petrobras πουλά μονάδα σχιστολιθικού πετρελαίου σε καναδική τράπεζα

 




Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βραζιλίας Petrobras υπέγραψε συμβόλαιο για την πώληση της Μονάδας Βιομηχανικής Βιομηχανίας Σχιστόλιθου (SIX) έναντι 33 εκατομμυρίων δολαρίων στη Forbes & Manhattan Resources, ανέφερε..