Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Ρόλος ρυθμιστή στην αγορά του Κόλπου για τη Μουσκάτ

Από το naftikachronika.gr
Ο στόχος του Ομάν να κατασκευάσει τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου στη Μέση Ανατολή προχωρά, ύστερα από περισσότερα από επτά χρόνια μετά την αρχική ανακοίνωση του σχεδίου από το σουλτανάτο, σύμφωνα με άρθρο του πρακτορείου Bloomberg.

Η Oman Tank Terminal Co. έχει σχεδόν ολοκληρώσει την κατασκευή οκτώ δεξαμενών για την αποθήκευση αργού για ένα νέο διυλιστήριο κοντά..

Παγώνει επενδύσεις η ExxonMobil Κύπρου - Αναβάλλεται για το 2021 η γεώτρηση στο «Γλαύκο»

Από το energypress.gr
Η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει άμεσα και των τομέα των υδρογονανθράκων, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που επηρέασαν την κυκλοφορία αγαθών και προσωπικού οδηγούν σε σχετική αναπροσαρμογή τις δραστηριότητες που προγραμμάτιζε να αναπτύξει η ExxonMobil στην Κύπρο το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρνάβα Θεοδοσίου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της ExxonMobil Κύπρου, το πρόγραμμα εργασιών της επιβεβαιωτικής..

Η Ώρα της Μεγάλης Κρίσης για την Πετρελαϊκή Βιομηχανία- Η Δύση Παραδίδει Αμαχητί τα Σκήπτρα του Κλάδου στην Ανατολή

Από το energia.gr
Οι εξελίξεις των τελευταίων τριών μηνών στον πετρελαϊκό τομέα υπήρξαν από κάθε άποψη καταιγιστικές και επιδεινούμενες από την κρίση του κορωνοϊού και την τεράστια κάμψη της παγκόσμιας ζήτησης και πτώση των τιμών που ακολούθησε, αλλά και μιας προϋπάρχουσας αμφισβήτησης του ισχύοντος ενεργειακού παραγωγικού μοντέλου το οποίο τα τελευταία 150 χρόνια και κάτι έχει βασισθεί στα ορυκτά καύσιμα. Εδώ και μια..

Οι Ασιάτες στρέφονται στο αμερικανικό πετρέλαιο εν μέσω αβέβαιων ροών από τον ΟΠΕΚ - Πάνω από τα 40 δολ το crude

Από το worldenergynews.gr
Καθώς η συμμαχία του ΟΠΕΚ + εμμένει στα όπλα της προσπαθώντας να περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου για να αυξήσει τις τιμές, οι Ασιάτες αγοραστές στρέφονται όλο και περισσότερο τις ΗΠΑ για μια φθηνότερη πηγή εφοδιασμού.
Σύμφωνα με το Bloomberg τα διυλιστήρια στην κορυφαία περιοχή εισαγωγής αργού πετρελαίου αναγκάστηκαν να δεχθούν μεγάλες μειώσεις των τακτικών όγκων τους από παραγωγούς συμπεριλαμβανομένης ..

Η πιο συμφέρουσα τιμή σε βενζίνη... με ένα κλικ - Εφαρμογή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Από το energypress.gr
Με το «πάτημα ενός κουμπιού» ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το κόστος των καυσίμων. Μέσω της εφαρμογής e-καταναλωτής, θα μπορεί να εντοπίσει το πλησιέστερο πρατήριο για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του στην πιο συμφέρουσα τιμή.

Σκοπός είναι να αποκτήσει αυτήν τη δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, εντός του επόμενου μήνα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που..