Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Πώς οι πετρελαϊκοί δεσμοί Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας με την Κίνα περιπλέκουν την μετά-κορονοϊό εποχή

Από το capital.gr
Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία βασίζονται και οι δύο στις πωλήσεις πετρελαίου για να χρηματοδοτήσουν το μεγαλύτερο μέρος των προϋπολογισμών τους. Τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια, η Κίνα έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο πελάτη και για τις δύο αυτές χώρες. Στην πραγματικότητα, η Κίνα είναι ο  μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, αν και θα μπορούσε να περιορίσει τις εισαγωγές, αν σταματήσει..

Τα ΕΛΠΕ επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ της «Κόντρας» για το κρούσμα COVID-19 στις εγκαταστάσεις τους στη Θεσσαλονίκη

Από το eksegersi.gr
Σε σχέση με το χθεσινό μας δημοσίευμα σχετικά με κρούσμα COVID-19 σε οδηγό βυτιοφόρου, ο οποίος φόρτωνε καύσιμα από τις εγκαταστάσεις του διϋλιστήριου των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σωτήρης Αναστασιάδης, διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου, μας έστειλε πριν από λίγο ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ της «Κόντρας» και αποκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες –πρωτίστως του ΕΟΔΥ, αλλά και της εταιρίας- για τη διαχείριση του συμβάντος.

Παραθέτουμε, καταρχάς, ολόκληρη ..

Ο χάρτης με τις τιμές της βενζίνης στην Ευρώπη: Στο "βάθρο" παραμένει η Ελλάδα

Από το gocar.gr
 Μία θέση ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες με την πιο ακριβή τιμή αμόλυβδης βενζίνης, διατηρεί σταθερά η Ελλάδα. Και αυτό διότι άσχετα με την τιμή του πετρελαίου διεθνώς (αν δηλαδή ανεβαίνει ή υποχωρεί, όπως συμβαίνει τους τελευταίες μήνες) οι φόροι παραμένουν σταθερά υψηλοί.

 Όπως έχουμε τονίσει..

Indian Oil: Zημιές για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια - Μεγάλες απώλειες αποθεμάτων λόγω πτώσης των τιμών

Από το worldenergynews.gr
Η Indian Oil Corp Ltd, το κορυφαίο διυλιστήριο της χώρας, ανακοίνωσε την Τετάρτη 24/6/2020 την πρώτη τριμηνιαία απώλειά του σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, το τρίμηνο του Μαρτίου, καθώς αυξήθηκαν οι απώλειες αποθεμάτων μετά από την απότομη πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.

Ο πρόεδρος Sanjiv Singh δήλωσε..

Α.Σιάμισιης: Οριακά κερδοφόρος η Elpedison λόγω στρεβλής λειτουργίας της αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Έντονη δυσαρέσκεια αλλά και απογοήτευση για τις καθυστερήσεις στη διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει τον ελεύθερο ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης της εταιρίας.

Όπως είναι γνωστό τα ΕΛ-ΠΕ σε συνεργασία με την ιταλική Edison, μέσω της κοινής εταιρίας Elpedison, δραστηριοποιούνται..