Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Μην βάζετε καύσιμα το μεσημέρι, τα βενζινάδικα κερδίζουν 100 εκατ. ετησίως!


Ποσό που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ, με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις και υπολογισμούς της ΕΚΠΟΙΖΩ, χάνουν κάθε χρόνο οι Έλληνες καταναλωτές από την πρακτική της πώλησης καυσίμων σε «φουσκωμένες» τιμές, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών!

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται στην υπ’ αριθ. 29/VII/2012 γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα θέματα της αγοράς καυσίμων, όταν οι εταιρίες διύλισης πωλούν καύσιμα στις εταιρίες εμπορίας, η διαδικασία πραγματοποιείται με ειδικά ηλεκτρονικά συστήματα, στα οποία γίνεται αναγωγή στη θερμοκρασία των 15 βαθμών κελσίου, με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου ύπαρξης ελλιποβαρών καυσίμων από τη διαστολή τους λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. 

Έτσι, στα δύο πρώτα στάδια της αγοράς (διύλιση και χονδρική εμπορία) υπάρχει ένα σταθερό σημείο αναφοράς και αποφεύγονται φαινόμενα ελλειμματικών ή πλεονασματικών (σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών) παραδόσεων. Ωστόσο, στο στάδιο της λιανικής διάθεσης η μέτρηση της ποσότητας και, κατ’ επέκταση, η τιμολόγηση του καυσίμου γίνεται με βάση τον όγκο (λίτρα), χωρίς αναγωγή σε θερμοκρασία 15 βαθμών, με ενδεχόμενο αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται για πλασματικές παραδόσεις καυσίμων.

Ειδικά μάλιστα στην Ελλάδα, όπου ακόμα και κατά τη χειμερινή περίοδο, λόγω της ηλιοφάνειας, οι αντλίες εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει και στο τρίτο στάδιο της διάθεσης των καυσίμων προς τους καταναλωτές να πραγματοποιείται η διάθεση με αναγωγή στη θερμοκρασία των 15 βαθμών κελσίου, ώστε να αντιμετωπιστεί και στο στάδιο αυτό το φαινόμενο διάθεσης ελλιποβαρών καυσίμων.



Πρέπει να τονισθεί ότι την ίδια ακριβώς πρόταση, περί υποχρεωτικής εγκατάστασης πρόσθετων ηλεκτρονικών συστημάτων (kit), το κόστος των οποίων είναι πλέον χαμηλό (περίπου 1.000 ευρώ για κάθε αντλία) διατυπώνουν και οι ειδικοί του υπουργείου Οικονομικών στο από 27.4.2012 πόρισμα (σ. 7) Ομάδας Διοίκησης Έργου, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο των διαδικασιών διαμόρφωσης των συστημάτων εισροών-εκροών.

Δεδομένου ότι:

-Ήδη η Ανεξάρτητη Αρχή για τον Ανταγωνισμό, καθώς και το υπουργείο Οικονομικών, ζητούν να ληφθούν άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη δίκαιη τιμολόγηση των καυσίμων στους καταναλωτές,

-Η ζημία που υφίστανται οι καταναλωτές δεν είναι μόνο υπολογίσιμη, ιδιαίτερα σε περιόδους ακραίας οικονομικής δυσπραγίας, αλλά αποτελεί σημαντική πηγή αθέμιτης είσπραξης πρόσθετων εσόδων για όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγή και διακίνηση καυσίμων,

-Το κράτος, σε μια περίοδο που αδυνατεί ακόμη και να προσφέρει ένα αξιοπρεπές επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους πολίτες, στερείται σημαντικά ποσά δημοσίων εσόδων, από φόρους καυσίμων (κατανάλωσης και ΦΠΑ), λόγω της πώλησης «περισσευμάτων» από τους πρατηριούχους, για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι φόροι.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τον καθ’ ύλη αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου όπως, σε συνεργασία με τον αρμόδιο γραμματέα για την Προστασία του Καταναλωτή, προχωρήσουν άμεσα στη λήψη των αναγκαίων θεσμικών μέτρων, μέσω των οποίων θα υποχρεωθούν όλοι οι πρατηριούχοι της χώρας να εγκαταστήσουν τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα στα καταστήματά τους και να διαθέτουν, επίσης υποχρεωτικά, τα πωλούμενα στους καταναλωτές καύσιμα με αναγωγή στους 15 βαθμούς Κελσίου.
 ΠΗΓΗ:.metaforespress.gr/

Tα 4 έργα φυσικού αερίου που επιδοτεί η Κομισιόν


Γενναία επιδότηση σε τέσσερα έργα φυσικού αερίου για την Ελλάδα θα δώσει η Κομισιόν, η οποία ανακοίνωσε την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παράσχει οικονομική βοήθεια στην ΔΕΣΦΑ για τέσσερα έργα για την βελτίωση και την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου. Τα έργα, αποσκοπούν στην ενίσχυση της ικανότητας της μεταφοράς φυσικού αερίου, στην βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού της Ελλάδας με φυσικό αέριο, αλλά και στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ποια είναι τα τέσσερα έργα που επιδοτεί η Κομισιόν:

    -Η αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Ρεβυθούσας, για την καλύτερη εξισορρόπηση της ζήτησης αερίου στο νότιο τμήμα της χώρας
    -Η εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία, προκειμένου να βελτιωθεί η ροή αερίου από βορρά προς νότο
    -Θα διαφοροποιηθούν οι πηγές ενέργειας στο Αλιβέρι μέσω των αγωγών αερίου υψηλής πίεσης, προκειμένου να γίνει προσβάσιμο το φυσικό αέριο
    -Το ίδιο θα ισχύσει και για την περιοχή Αγιοι Θεόδωροι- Μεγαλόπολη, η οποία δεν είχε επίσης πρόσβαση στο φυσικό αέριο

Τέλος, το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί στα έργα αυτά, ανέρχεται σε 414 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΛΠΕ: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους

ΕΛΠΕ
Ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελευσίνα με τη συνεργασία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (www.helpe.gr) και του ALBA Graduate Business School (www.alba.edu.gr). Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά διαλέξεων, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους του Θριασίου να ενημερωθούν και να ‘αντλήσουν’ πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η στρατηγική, η τεχνική της διαπραγμάτευσης και η συναισθηματική νοημοσύνη.

Οι δύο πρώτες ενότητες πραγματοποιήθηκαν ήδη στο ξενοδοχείο «Ελευσίς» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικούν στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πάνω από 300 νέοι παρακολούθησαν και συμμετείχαν ενεργά στην κάθε ενότητα. Οι εισηγητές του ALBA, Αλέξης Κομσέλης και Όλγα Επιτροπάκη, ανέπτυξαν αντίστοιχα τις αρχές της σύγχρονης Επιχειρηματικότητας,  και τα πλεονεκτήματα της Συναισθηματικής Νοημοσύνης, υπογράμμισαν τις έννοιες ‘κλειδιά’ και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον και την προσοχή των συμμετεχόντων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί η ανάγκη των νέων για απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, μέσα από πρόσβαση σε σύγχρονους τρόπους σκέψης και πληροφόρησης, προκειμένου να αποκτήσουν τις σωστές δεξιότητες, να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Το πρόγραμμα, το οποίο παρέχεται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, θα ολοκληρωθεί σε τέσσερεις ενότητες στις 14 Δεκεμβρίου 2013.  Οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στο βιογραφικό τους.

 ΠΗΓΗ:paraskhnio.gr

Τι ζητά η Petrobrass από τα ΕΛΠΕ;

Πετρελαιοπηγή
Όχι, δεν θέλει να τα αγοράσει. Ενδιαφέρεται ωστόσο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να μετατρέπουν για λογαριασμό της τα ΕΛΠΕ πετρέλαιο σε ντίζελ κίνησης, είτε στην Ελευσίνα, είτε στη Θεσσαλονίκη. Στις συζητήσεις, που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει ανάμεσα στα δύο μέρη, η πρόταση ήταν να δίνουν οι Βραζιλιάνοι το αργό στα ΕΛΠΕ και εκείνα να τους το επιστρέφουν ως έτοιμο προϊόν (πετρέλαιο κίνησης). Το θέμα τέθηκε ξανά το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο σειράς επαφών που είχε στην Αθήνα αντιπροσωπεία της βραζιλιανικής κυβέρνησης...
 ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Υγειονομικός χάρτης για γέλια. Ανάθεση σε ιδιώτες, που κατέγραψαν σχεδόν 3 φορές περισσότερους εργαζόμενους. Στοίχισε 4 εκ.


Ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, η καταγραφή δηλαδή του προσωπικού , των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας στην Επικράτεια, βάσει του οποίου θα γίνουν οι απολύσεις, η κινητικότητα, οι συγχωνεύσεις, τα κλεισίματα και όλα αυτά τα νεοφιλελεύθερα του Άδωνι, δίνει σχεδόν τριπλάσιο αριθμό προσωπικού!


Ο χάρτης δόθηκε στην δημοσιότητα και απορημένοι οι εργαζόμενοι και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων, έβλεπαν αστρονομικά νούμερα υπαλλήλων. Πχ, στον Ευαγγελισμό έδινε 7475 εργαζόμενους και αφότου κατάλαβαν στο Υπουργείο Υγείας τι συνέβη άρχισαν να βγάζουν εντελώς άλλα νούμερα, κατεβάζοντας τους εργαζόμενους του Ευαγγελισμού σε 1138.


Ανάλογη ήταν η εικόνα και εκτός Αθηνών με το νοσοκομείο της Λήμνου να παρουσιάζει τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων αλλά ακόμη και το το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να φτάνει το απίστευτο νούμερο των 6.112!


Ο υγειονομικός χάρτης άρχισε να δημιουργείται από το 2009 και κόστισε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, ενώ το υπουργείο Υγείας, ανέθεσε την καταγραφή σε ιδιώτες, οι οποίοι για άλλη μια φορά, πήραν δημόσιο χρήμα για το τίποτα. 

Αντίστοιχη ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία έγινε και με το αρχείο νεοπλασιών, το οποίο θα κοστίσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. 


Η ένωση νοσοκομειακών γιατρών αποφάσισε μετά από αυτή την κατάληξη να μαζέψει δικά της στοιχεία με τον πρόεδρό της Δημήτρη Βαρνάβα να δηλώνει ότι  «ο Χάρτης Υγείας αποτελεί σημαντικότατο εργαλείο, διότι αποτυπώνει τη δομή των υπηρεσιών Υγείας. Οφείλει όμως να αποτυπώνει και τις ανάγκες Υγείας του πληθυσμού. Μόνο στην περίπτωση που αποτυπωθούν και τα δύο αυτά στοιχεία μπορούμε να έχουμε αξιόπιστα συμπεράσματα. 


Δυστυχώς, στο Χάρτη Υγείας δεν έχει προβλεφθεί η καταγραφή των αναγκών Υγείας, οι οποίες σημειωτέον αυξάνονται ραγδαία λόγω της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα μας.


Ομως και τα στοιχεία προσωπικού που στελεχώνει τις υπηρεσίες Υγείας διαπιστώθηκε ότι ήταν εξωφρενικά, πράγμα που σήμανε συναγερμό στην ΟΕΝΓΕ, διότι υπήρχε πιθανότητα ο υπουργός Υγείας να εμφανιστεί στα τηλεπαράθυρα επικαλούμενος αυτά ακριβώς τα στοιχεία προκειμένου να απολύσει τους "περισσευούμενους" και να εκκενώσει άλλα 40-50 νοσοκομεία προκειμένου να κάνει "εξορθολογισμό". 


Φαίνεται πως μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων έγιναν κάποιες διορθώσεις στο χάρτη Υγείας, ώστε τα στοιχεία να προσεγγίζουν στα πραγματικά, αν και παραμένουν πολλές αμφιβολίες περί του εάν και τα ήδη αναρτημένα νέα στοιχεία είναι ακριβή και αποτυπώνουν τη σημερινή εικόνα ή την κατάσταση που ίσχυε προ δύο ή τριών ετών. 


Η ΟΕΝΓΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να συλλέγει δικά μας στοιχεία από τις Ενώσεις Γιατρών, διότι... έχει φοβηθεί το μάτι μας»!
  
ΠΗΓΗ:lefteria-news.blogspot.gr

ΒΕΛΓΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

20131015-215309.jpg
Με τίτλο « η Mittal με σκότωσε :o Αlain συνδικαλιστής της Arcelor απαγχονίζεται και κατηγορεί » η βέλγικη εφημερίδα La Capitale (15/10/13) στο πρωτοσέλιδό της και σ΄αποκλειστικότητα γνωστοποιεί τον τραγικό θάνατο ενός ανέργου.Ο άτυχος άνδρας άφησε πίσω του μια συγκινητκή αλλά και καταγγελτική επιστολή.
Το ανθρώπινο δράμα εκτυλίχθηκε το Σάββατο 12/10/13 στην περιοχή της Λιέγης.Ο Alain Vigneron ήταν εργάτης της χαλυβουργίας ArcelorMittal στη Λιέγη.Aπελπισμένος ο 45χρονος οικογενειάρχης κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση ότι έκλεινε ο φούρνος «ζεστού» χάλυβα που συμπαρέσυρε 
αρχικά σ’ απόλυση 2000 εργαζομένους.Ο Alain ήταν υπεύθυνος παραγωγής στο TLB του Chertal για την εταιρεία αλλά και μάχιμος συνδικαλιστής του FGTB.Αυτή τη φορά η ανακοίνωση της οριστικής παύσης της παραγωγής του ζεστού χάλυβα και ενός μεγάλου μέρους του κρύου έκαμψε και τις τελευταίες του αντιστάσεις. Σε αυτήν τη φάση προβλέπεται να απολυθούν 2000 εργάτες, μεταξύ αυτών και ο Alain ο οποίος δούλευε σε εργοστάσιο από 14 χρονών.
Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του Laurence και μια κόρη τη Sophie.Tην αποχαιρετιστήρια επιστολή του την έστειλε στον φίλο του και συνάδελφό του για 20 χρόνια τον Frédéric Gillot.Εδώ και κάποιες εβδομάδες ο Alain ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του.Ο Frédéric αποκαλύπτει ότι:« για τον Alain μόνο δύο πράγματα είχαν σημασία:η οικογένειά του και η δουλειά του.Ήταν περήφανος για την δουλειά του.Η ανακοίνωση του τέλους της ενσωματωμένης σιδηρουργίας ήταν πολύ βαρύ γι αυτόν.»O αυτόχειρας της Λιέγης ήταν κάτοικος του Saive (Blegny) στην ευρύτερη περιοχή.
Στην επιστολή αναφέρεται στους δικούς του ενώ καταφέρεται κατά του δισεκατομυριούχου επιχειρηματία Lakshmi Mittal που φιγουράρει σε περίοπτη θέση στην κατάταξη των πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη στη λίστα Forbs.Καλεί την κυβέρνηση έστω την ύστατη στιγμή να πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να σώσει θέσεις εργασίας.
Η αποχαιρετιστήρια επιστολή του έχει ως εξής:
« Αγαπητή μου οικογένεια,
σας απευθύνω τις τελευταίες μου λέξεις.Θέλω να σεβαστείτε την γυναίκα μου και την κόρη μου.Αυτές δεν ευθύνονται για τίποτα.Τις έκανα να υποφέρουν υπερβολικά εξ΄αιτίας της δουλειάς μου για τον κ. Μittal.Αυτός μoυ τα πήρε όλα την δουλειά μου,την οικογένειά μου …Πόσες οικογένειες ακόμη θα καταστρέψει;Δεν μπορώ άλλο,αυτός ο δισεκατομυριούχος δεν υποφέρεται.Ο φίλος μου ο Freddy κρεμάστηκε μέσα στο γραφείο του εξ αιτίας όλων αυτών των καπιταλιστών όπως ο Mittal.Δεν άντεχε άλλο όπως κι εγώ σήμερα….Αγωνίζομαι 21 χρόνια …Αγαπητή κυβέρνηση θα σώσετε τις χιλιάδες θέσεις εργασίας οικογενειών που υποφέρουν;
Μικρές μου,γυναίκα μου και κόρη μου θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπώ.Αλλά ο κ.Μittal μου τα πήρε όλα:την περηφάνια,την ευγένεια και το κουράγιο να μάχομαι για την οικογένειά μου…..Θα ήθελα αυτές οι τελευταίες μου λέξεις να διαβαστούν στην εκκλησία,σας παρακαλώ.Ευχές σ’ όλους τους αγωνιστές.Αlain.»
Η τελευταία του επιθυμία είναι να γνωστοποιηθεί το δράμα του ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη γι αυτούς που έχασαν ή θα χάσουν την δουλειά τους χωρίς προοπτική για το μέλλον.Καταστράφηκε φυσικά και ψυχολογικά και αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή του.Ο φίλος του Frédéric εκπρόσωπος του FGTB στο Chertal δηλώνει:«Υπήρχε ένα αίσθημα εγκατάλειψης.Ένα αίσθημα που όλοι οι εργάτες της Μittal το νιώθουν.Δράματα σαν αυτό θα υπάρξουν κι άλλα αφού 3000 εργάτες θα χάσουν τη δουλειά τους χωρίς να μιλάμε για τους υποαπασχολούμενους συμβασιούχους.»

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ-ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.


Συναδέλφισσες, οι 
Σε λίγες µέρες καλούµαστε να εκλέξουµε το νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο, όπως και όλα τα άλλα όργανα του Σωµατείου µας. Ένα ∆ιοικητικό Συµβούλιο που καλείται να συσπειρώσει όλους τους εργαζόµενους και να αντιµετωπίσει πρωτόγνωρα προβλήµατα, σε µια δραµατική – και οικονοµικά και κοινωνικά – συγκυρία.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  
ΠΗΓΗ:.pseep.gr

Τώρα ξέρεις

Συνεδρίαση Ολομέλειας Διοίκησης ΓΣΕΕ


Συνεδριάζει σήμερα και ώρα 12.00 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ για να καθορίσει την περαιτέρω αγωνιστική δράση της Συνομοσπονδίας.
Στη συνεδρίαση, θα συζητηθεί η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου, ενώ θα γίνει αποτίμηση των θέσεων των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων για τον τρόπο και τη μορφή συνέχισης του αγώνα.
Η Ολομέλεια θα συνεδριάσει στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2, 4ος όροφος).

ΠΗΓΗ:gsee.gr

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου το αργό


Σημαντική πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου την Τρίτη, παραμένοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου. 

Η αβεβαιότητα γύρω από τον προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης και τη συμφωνία για το ταβάνι του χρέους τροφοδότησε τις ανησυχίες για την οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου, ενώ οι συζητήσεις μεταξύ του Ιράν και των παγκόσμιων δυνάμεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα άμβλυνε τις ανησυχίες για την προσφορά.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 1,20 δολάρια ή 1,2% στα 101,21 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 2 Ιουλίου, σύμφωνα με την FactSet.


ΠΗΓΗ:capital.gr

ΓΣΕΕ:Απρόκλητη και αναίτια αστυνομική βία κατά διαδηλωτών


Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την αναίτια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφων.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 18 μήνες, η Κυβέρνηση συνεχίζει τη συνήθη πλέον πρακτική του εκφοβισμού και της αστυνομικής βίας, με σκοπό να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και να περιορίσει τις διεκδικήσεις. 
Τέτοιου είδους ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να πλήττουν τη δημοκρατία και να εντείνουν τα αδιέξοδα.  
Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και θα συνεχίσει με κάθε μέσο και τρόπο τον αγώνα για να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση και να μη βρεθούν στο δρόμο ακόμα εκατοντάδες εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. 

ΠΗΓΗ:gsee.gr