Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Αποστάσεις Ιαπωνίας από embargo στο ρωσικό πετρέλαιο





Αποστάσεις από την επικείμενη απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει embargo στο ρωσικό πετρέλαιο κρατά η Ιαπωνία, η οποία διαμηνύει πως θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει μια...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ



Στο “συνθετικό πετρέλαιο” καταφεύγει η Κίνα



 

Μόλις μερικούς μήνες πριν από την τρομακτική χρηματοοικονομική κρίση του 2008, το κινεζικό Ινστιτούτο Ερευνών Ενέργειας ανακοινώνει πως από το σύνολο του αργού πετρελαίου που προορίζεται για περαιτέρω επεξεργασία και κατανάλωση στην χώρα, εισάγεται το 35%, με προοπτική το ποσοστό αυτό να..

Η Ελλάδα μηδένισε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία



 


Σχεδόν μηδενικές είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στην Ελλάδα ήδη από τον Φεβρουάριο, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον οριστικοποιηθεί το έκτο πακέτο κυρώσεων που εισηγείται η Κομισιόν στα κράτη μέλη δεν θα τεθεί..

Το διυλιστήριο St1 αναπτύσσει λύσεις AspenTech για την υποστήριξη των στόχων ψηφιακού μετασχηματισμού και ουδετερότητας άνθρακα

 





Η Aspen Technology, Inc. ανακοίνωσε ότι επέκτεινε τη 12ετή συνεργασία της με την St1 Refinery AB, μέρος του Ομίλου St1 Nordic Oy. Το διυλιστήριο, που βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, αναπτύσσει λύσεις AspenTech για να παρέχει ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύνολο λύσεων βελτιστοποίησης παραγωγής - από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό έως τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο κρίσιμου εξοπλισμού. Αυτό θα επιτρέψει την αύξηση των..