Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

BP: Μικρότερη του 1 εκατ. βαρελιών ημερησίως η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για το 2019

Από το energypress.gr
Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί λιγότερο από ένα εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2019, καθώς η κατανάλωση επιβραδύνεται, όπως ανέφερε ο Οικονομικός Διευθυντής της BP Brian Gilvary μιλώντας στο πρακτορείο Reuters σήμερα.

Οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και τα πολλαπλάσια, πλέον, σημάδια μιας παγκόσμιας..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Mειώθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 5/9/2019 η Energy Information Administration.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 4,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 30 Αυγούστου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Αλλαγή δεδομένων από Ρωσία: Κολοσσιαίος αγωγός πετρελαίου θα μεταφέρει το ιρανικό & το ιρακινό πετρέλαιο στην Μεσόγειο!

Από το pronews.gr
Ενα τεράστιο έργο υποδομής και αξιοποίησης ενεργειακών αποθεμάτων στην Μέση Ανατολή, ρωσικής έμπνευσης τίθεται σε εφαρμογή και θα αλλάξει το γεωοικονομικό τοπίο της περιοχής: Η Ρωσία σε συνεργασία με το Ιράν, θα στέλνει το ιρακινό πετρέλαιο που θα εξορύσσεται στο Kirkuk προς την Μεσόγειο, αλλά και ιρανικό πετρέλαιο που θα συνδέεται με αγωγό,  μέσω μιας περιοχής μακριά από την επιρροή της ιρακινής Κουρδικής Περιφερειακής κυβέρνησης που ελέγχεται από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο  μέσω μεγάλου πετρελαιαγωγού..

Ι. Μπασιάς: Ενεργειακή ανεξαρτησία και η συμβολή των υδρογονάνθρακων

Από το energypress.gr
Σε μία περίοδο που η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πλέον βασική προϋπόθεση της οικονομικής ανάπτυξης, η έρευνα υδρογονανθράκων και ιδιαίτερα φυσικού αερίου είναι ένας από τους σημαντικούς ρυθμιστικούς παράγοντες για το μέλλον του ενεργειακού μείγματος στην οικονομία της Ελλάδας. Το μέλλον της εξερεύνησης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα μαζί με το πρόγραμμα των αγωγών TAP (Δια-Αδριατικού) και East-Med (Μεσογειακού) αποτελούν..

Πλακιωτάκης: Δεν θα υπάρχει πρόβλημα επάρκειας στα ελληνικά πλοία για τα νέα καύσιμα των πλοίων

Από το energypress.gr
Το ενδεχόμενο προσέλκυσης Βρετανών επενδυτών σε ότι αφορά τα σχέδια της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της Ελλάδας, όπως και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα άρει περιορισμούς στα πλοία με βρετανική σημαία, στη μετά το Brexit περίοδο, συζήτησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνάντηση που..

Ξεκίνησαν οι επαφές με τον W. Ross - Τα ΕΛΠΕ στο επίκεντρο του δείπνου


Από το worldenergynews.gr
Την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις των ΗΠΑ για τον εν εξελίξει εμπορικό πόλεμο με την Κίνα και την ανάγκη να αναδειχθεί η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στον κλάδο της Ενέργειας, είχαν οι ελάχιστοι επιχειρηματίες, τραπεζίτες και εφοπλιστές οι οποίοι παραβρέθηκαν στον δείπνο, που δόθηκε το βράδυ 4 Σεπτεμβρίου 2019 προς τιμή του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ W. Ross.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη και πρωτοκλασάτων υπουργών, ο κ Ross διατύπωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον..

ΕΛΠΕ: Ισχυρή κερδοφορία με θετικές ταμειακές ροές

Από το documentonews.gr
Συνεχίστηκε η ισχυρή κερδοφορία του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια για ακόμη ένα τρίμηνο, με τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα 130 εκατ. ευρώ και τα αντίστοιχα καθαρά κέρδη στα 33 εκατ. ευρώ παρά τα χαμηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης και μια σειρά από άλλους εξωγενείς παράγοντες που επιδείνωσαν το επιχειρησιακό περιβάλλον σε σχέση με την τελευταία πενταετία.

Σε αυτό το περιβάλλον διατηρήθηκαν..

Εργολαβικοί Εργαζόμενοι, Χαλυβουργική, ΛΑΡΚΟ - Τρεις Ανοιχτές Εκκρεμότητες

Από το energia.gr
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη κινητοποιήσεις των εργολαβικών εργαζομένων στο χώρο της ενέργειας, με αφορμή τη νέα νομοθετική ρύθμιση που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σε σχέση με το μέλλον της Χαλυβουργικής και της ΛΑΡΚΟ.

Ειδικότερα, το ζήτημα των εργολαβιών το είχαμε επισημάνει τους προηγούμενους μήνες στο energia.gr καθώς οι εργαζόμενο..