Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Πετρελαϊκός πυρετός στην Κρήτη: Ποιοι oil majors δίνουν το παρών στο διαγωνισμό της Δευτέρας - Μικρότερο ενδιαφέρον για το Ιόνιο

Από το energypress.gr
Την ερχόμενη Δευτέρα 5 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της διεθνούς πρόσκλησης που έχει απευθύνει το Ελληνικό Δημόσιο για τις τρεις θαλάσσιες περιοχές σε Κρήτη και Ιόνιο. 

Χθες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από την ΕΔΕΥ για άλλο βέβαια θέμα (μελέτη για τα πιθανά κενά του Ελληνικού Νόμου για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εγκαταστάσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων), ωστόσο έχει σημασία ενόψει του διαγωνισμού ποιοί ήταν παρόντες.

Πιο συγκεκριμένα, στη χθεσινή ενημέρωση το παρών..

Άλλο ΑΟΖ και άλλο ΑΖ


Από το lygeros.org
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι Αποκλειστική Ζώνη. Η ΑΟΖ είναι κυριαρχικά δικαιώματα ενώ το ανάλογο της ΑΖ είναι βέβαια τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

 Η ΑΟΖ αφορά αποκλειστικά το οικονομικό θέμα και δεν μπορεί να ενοχλήσει ή να απαγορεύσει κάποια στρατιωτική άσκηση.

Έτσι κάθε χώρα μπορεί ..

ΕΛΠΕ: Διάθεση 51.469 ιδίων μετοχών σε 13 στελέχη της

Από το worldenergynews.gr
H Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν ότι σε υλοποίηση του προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών, προέβη στις 08/01/2018 στη διάθεση (μέσω εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης) 51.469 κοινών ιδίων μετοχών σε 13 δικαιούχους / στελέχη της, έναντι εξάσκησης 57.539 σχετικών δικαιωμάτων τους.

Οι μεταβιβασθείσες μετοχές αντιπροσωπεύουν..

Από τις υψηλότερες στην ΕΕ η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα

Από το cnn.gr
Στα υψηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η χώρα μας έχει την υψηλότερη τιμή βενζίνης σε σχέση με τα υπόλοιπα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ. Κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στα 1,55 ευρώ το λίτρο. Μόνο η Ολλανδία έχει ακριβότερη βενζίνη από τη χώρα μας (1,554 ευρώ).

Πρόκειται για τιμοληψίες με ημερομηνία δημοσίευσης στο Παρατηρητήριο της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν την 26η Φεβρουαρίου.

Οι Έλληνες καταναλωτές χρυσοπληρώνουν..

Σε κατάσταση πολιορκίας η Τράπεζα της Ελλάδος

Από το mononews.gr
Ο κυβερνητικός «ανένδοτος» κατά του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και η «σκιώδης αντιπολίτευση» που ασκείται εδώ και ένα χρόνο μέσα στο 12μελες Γενικό Συμβούλιο της Τραπέζης της Ελλάδος, διαμορφώνουν καταστάσεις πρωτόγνωρες και με απρόβλεπτη συνέχεια. Η πρόσφατη γενική συνέλευση των μετόχων της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ήρθε να καταδείξει με τον πλέον παραστατικό τρόπο το γενικότερο συγκρουσιακό κλίμα που παραπέμπει σ’ έναν πολιτικό-οικονομικό «πόλεμο των Ρόουζ». Aυτήν τη φορά, η «πέτρα του σκανδάλου» ήταν..