Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΗΠΑ: Ισχυρά κέρδη για τα διυλιστήρια πετρελαίου το πρώτο τρίμηνο

 



Tα αμερικανικά διυλιστήρια αναμένεται να σημειώσουν υψηλότερα κέρδη πρώτου τριμήνου τις επόμενες ημέρες λόγω των ισχυρών εξαγωγών καυσίμων και των περιθωρίων, παρόλο που η εγχώρια ζήτηση ντίζελ μειώθηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τα διυλιστήρια κινούνται σε ένα κύμα ευνοϊκών τιμών και ζήτησης καθώς το..

Τα παγκόσμια περιθώρια διυλιστηρίων μειώνονται καθώς το ρωσικό πετρέλαιο βρίσκει νέες αγορές

 



Τα παγκόσμια περιθώρια ντίζελ έχουν υποχωρήσει περίπου στο μισό από τον Φεβρουάριο, επιβαρύνοντας τα κέρδη των διυλιστηρίων, καθώς οι ρωσικές εξαγωγές συνεχίζονται παρά τις κυρώσεις, βοηθώντας την παραγωγή από την Κίνα και την Ινδία να φτάσει σε ιστορικά υψηλά τον Μάρτιο

Οι δυτικές κυρώσεις και τα ανώτατα όρια τιμών για το ρωσικό αργό και πετρελαϊκά προϊόντα που..

Διαδοχικές δράσεις κοινωνικής στήριξης και αυτό το Πάσχα από την HELLENiQ ENERGY

 




Περισσότερους από εικοσιένα (21) τόνους τροφίμων για την ενίσχυση Φορέων Κοινωνικής Μέριμνας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, του Θριασίου και της Κοζάνης, έχει ήδη προσφέρει - μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 - η HELLENiQ ENERGY. Αυτό το Πάσχα, ο Όμιλος εστίασε σε τρεις (3) συγκεκριμένες Δομές Στήριξης, στις οποίες και θα προσφέρει..

Πετρέλαιο: Νέος «ενεργειακός πόλεμος» στην Ευρώπη - Γιατί η Γηραιά Ηπειρος παλεύει με την απώλεια προμηθειών αργού πετρελαίου

 



Τα διυλιστήρια πετρελαίου της Ευρώπης, που άντεξαν χωρίς τις αποστολές ρωσικού αργού πετρελαίου, παλεύουν τώρα με την απώλεια παρόμοιων προμηθειών από το βόρειο Ιράκ και την αιφνιδιαστική απόφαση για μείωση της παραγωγής από τους εκπροσώπους ..

Καβάλα: Απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι από τη Ρουμανία στα κοιτάσματα Πετρελαίου

 




Την «απελπιστική», όπως την χαρακτήρισαν, κατάσταση που βιώνουν, κατήγγειλαν 4 εργαζόμενοι από τη Ρουμανία που απασχολούνται στις εργασίες τοποθέτησης της εξέδρας «Λ» στο κοίτασμα «Ε» στο Πρίνο της Καβάλας, σε Μέσο Ενημέρωσης της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τέσσερις εργαζόμενοι της Ρουμάνικης εταιρείας «Grup Servicii Petroliere Offshore» παραμένουν..

Οι 10 κορυφαίες χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου

 





Όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί αργού πετρελαίου στον κόσμο και μπορούμε να απαριθμήσουμε τους τρεις πρώτους χωρίς προσπάθεια. Αλλά εδώ είναι το θέμα – οι μεγαλύτεροι παραγωγοί δεν είναι απαραίτητα οι χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι..

Γεώτρηση το 2024 στην περιοχή των Ιωαννίνων – Μέχρι τέλος του έτους η ερμηνεία των σεισμικών σε Ιόνιο και Κρήτη

 




Εντός του 2024 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη ερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο στην περιοχή των Ιωαννίνων, από την εταιρεία Energean στην οποία ανήκει σε ποσοστό 100% η παραχώρηση. Στις 27 Μαρτίου, ολοκλήρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη περιβαλλοντική μελέτη κοινωνικών επιπτώσεων, η οποία εξασφάλισε θετικές γνωμοδοτήσεις από όλους τους κοινωνικούς εταίρους. Πλέον η διαδικασία έχει..

Έκλεισε η μονάδα αργού πετρελαίου της TotalEnergies στο διυλιστήριο του Τέξας

 





Μια μονάδα απόσταξης αργού (CDU), μια μονάδα οπτάνθρακα και η μονάδα αλκυλίωσης κλείνουν στο διυλιστήριο της TotalEnergies 238.000 βαρελιών ημερησίως στο Port Arthur του Τέξας, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις εργασίες του εργοστασίου την Παρασκευή.

Το διυλιστήριο από την Κυριακή εξαρτάται από το..

Η Greenpeace μηνύει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας να μπει τέλος στο “πράσινο ξέπλυμα” του αερίου και των πυρηνικών

 




Οκτώ γραφεία της Greenpeace κατέθεσαν μήνυση κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τη συμπερίληψη του ορυκτού αερίου και της πυρηνικής ενέργειας στον κατάλογο βιώσιμων επενδύσεων της ΕΕ, την Ταξινομία, τον Μάρτιο του 2022.

Στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, τα ίδια οκτώ γραφεία απέστειλαν..