Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τα ορυκτά καύσιμα ανησυχούν τους ειδικούς

Από το energypress.gr
Περισσότερα από 112 δισεκατομμύρια ευρώ σε δαπάνες ξοδεύουν οι ευρωπαϊκές χώρες σε ετήσια βάση για την επιδότηση της παραγωγής ή κατανάλωσης πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα – συμπεριλαμβανομένων των φορολογικών ελαφρύνσεων για το ντίζελ υψηλής ρύπανσης – παρά τη δέσμευση για πλήρη εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2020.

Ειδικότερα, ο τομέας των μεταφορών χρησιμοποίησε περισσότερα από 49 δις ευρώ για τη στήριξη της χρήσης ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα (28 Σεπτεμβρίου) από το Overseas Development Institute and Climate Action Network Europe (CAN).

Η έκθεση εξέτασε τις επιδοτήσεις που δαπανώνται για τα ορυκτά καύσιμα, όπως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

To περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε Γενικό Συμβούλιο ώστε να παρθεί απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις σχετικά με ζητήματα ασφάλειας. Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΠΣΕΕΠ που στις περιφερειακές συνελεύσεις απέκλεισε το πλαίσιο αιτημάτων του Αγωνιστικού Μετώπου και των άλλων παρατάξεων, πράξη αντιδημοκρατική για το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς δεν δίνει την δυνατότητα στους εργαζομένους να τοποθετηθούν αλλά και ακόμα να προτείνουν, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο του Σωματείου. Καλούμε τους συναδέλφους να ακυρώσουν στη συνείδηση τους και στην πράξη την τακτική της διοίκησης του ΠΣΕΕΠ.

Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δραστήριοι γύρω από το θέμα των ρυμουλκών όταν για τα υπόλοιπα σφυρίζανε αδιάφορα, δηλώνει ότι ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ




Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η διεκδίκηση για θέματα Ασφάλειας το πρώτο πράγμα που προϋποθέτει είναι η ενότητα. Αυτός είναι ο λόγος που επιμείναμε τόσο πολύ στο Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στις 22/9/17 όσο και στο Γενικό Συμβούλιο που ακολούθησε την επόμενη μέρα, να κατέβει προς ψήφιση από τους εργαζομένους μια κοινή πρόταση από όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ. Κάτι τέτοιο θα δυνάμωνε αφάνταστα την διεκδίκηση και θα έστελνε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Διοίκηση της Εταιρείας ότι η Ασφάλεια εργαζομένων – εγκαταστάσεων είναι αδιαπραγμάτευτη.

Εμπόδιο σε όλα τα παραπάνω στάθηκε..