Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Η Σαουδική Αραβία αποδεικνύει ότι το πετρέλαιο είναι δύναμη

Από το capital.gr
Σύμφωνα με την έκθεση Statistical Review of World Energy της BP, το 2017 η Σαουδική Αραβία παρήγε 12 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως. Αυτό αντιστοιχεί στο 12,9% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, ποσοστό που κινείται στο εύρος των δύο άλλων πετρελαϊκών υπερδυνάμεων του πλανήτη –Ρωσίας και ΗΠΑ.

Ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας. Στη Ρωσία, η παραγωγή πετρελαίου συγκεντρώνεται..

Όταν δεν πρόκειται για γιαούρτι αλλά για πετρέλαια

Από τη enimerosi.com
Έφτασε λοιπόν και για την Κέρκυρα η ώρα των υδρογονανθράκων. Η γαλλική Total, επικεφαλής της διερευνητικής κοινοπραξίας και με το μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών σ΄ αυτήν, μαζί με την ιταλική Edison και τα δικά μας Ελληνικά Πετρέλαια, έπιασαν επικοινωνιακή δουλειά, «κάνοντας μασάζ»
στην κοινή γνώμη και τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών. Επίκειται η έναρξη των ερευνών στο οικόπεδο 2, δυτικά-βορειοδυτικά του νησιού, με τη σεισμική μέθοδο ώστε να διαπιστωθεί εάν είναι το υποθαλάσσιο κοίτασμα εκεί, εξορύξιμο. Που σημαίνει υπολογίσιμο και συμφέρον. Για τα ΕΛΠΕ, το μέτρο..

Σ. Αραβία: Πιθανή μία νέα συμφωνία ΟΠΕΚ για το πετρέλαιο τον Δεκέμβριο - Είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ισορροπίας στην αγορά

Από το bankingnews.gr
Την πρόθεσή του να υπάρξει νέα συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ για τις εξαγωγές πετρελαίου, εξέφρασε σήμερα (26/10) ο αρμόδιος υπουργός της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προσθέτοντας ότι η σχετική συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί κατά την επόμενη συνάντηση των χωρών τον Δεκέμβριο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι..

Ανεξαρτησία και εμπειρογνωμοσύνη ζητά το ταμείο Νορβηγίας από ΔΣ εταιρειών στις οποίες επενδύει

Από το energypress.gr
Το εθνικό ταμείο υδρογονανθράκων αξίας $970 δισεκατομμυρίων της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, θα ζητήσει από τις 9.000 επιχειρήσεις στις οποίες επενδύει να διασφαλίσουν ότι τα μέλη των ΔΣ τους έχουν επαρκή ανεξαρτησία και εμπειρογνωμοσύνη, ανακοίνωσε σε μια σειρά από έγγραφα πολιτικής την Παρασκευή.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων θα πρέπει..

Αγόρασε και δεύτερο γεωτρύπανο η Τουρκία - Την Δευτέρα ξεκινά ο "Πορθητής" για την πρώτη του γεώτρηση

Από το energypress.gr
Η Golden Close Maritime Corp. ανακοίνωσε [την Τρίτη] την πώληση του γεωτρύπανο Deepsea Metro I.  Το γεωτρύπανο το οποίο κατασκευάστηκε από την Hyundai Heavy Industries και διοικείται από την Odfjell Drilling, βρισκόταν καθηλωμένο στην  Μαλαισία από το 2017, αφού δεν κατάφερε να προχωρήσει σε γεώτρηση εξαιτίας της βίαιης παρεμπόδισης από το Βιετνάμ με τον ισχυρισμό ότι βρίσκεται σε αμφισβητούμενα ύδατα, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα offshore Energy Today πιθανώς ο νέος αγοραστής να είναι η τουρκική κρατική εταιρεία TPAO. Ο τουρκικός τύπος και συγκριμένα..

Καθησυχάζουν ΥΠΕΝ και ΤΑΙΠΕΔ για το διπλό συνδικαλιστικό μπλόκο στις πωλήσεις των λιγνιτών της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Η προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αλλά και του ΠΣΕΕΠ να στήσουν μπλόκο στις πωλήσεις των λιγνιτικών μονάδων και του πλειοψηφικού πακέτου των ΕΛΠΕ μέσω προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά και θεσμικά όργανα όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο.

Η μεν ΓΕΝΟΠ, μαζί με τους δήμους και την περιφέρεια Δ. Μακεδονίας κατέθεσε στο ΣΤΕ αίτηση ακύρωσης της ΑΕΠΟ για τη Μελίτη, επιδιώκοντας..

Γιάννη μου το μαντήλι σου


Διευκρινίσεις Σταθάκη για την εξαγορά των μεριδίων της Shell από τη ΔΕΠΑ, το τίμημα και τους τόκους

Από το energypress.gr
Απάντηση στο βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη έδωσε το ΥΠΕΝ αναφορικά με ερώτημά του για το περιεχόμενο της ρήτρας του Συμφώνου Μετόχων της ΕΠΑ Αττικής, για το ρόλο της Boston Consulting και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Στην απάντησή του, το υπουργείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν αληθεύει ότι υπήρχε ρήτρα στη Σύμβαση Μετόχων η οποία να παρέχει..

ΔΕΗ- ΕΛΠΕ: Νομικά και συνδικαλιστικά εμπόδια στις ιδιωτικοποιήσεις

Από το ecopress.gr
Νομικά και συνδικαλιστικά εμπόδια αντιμετωπίζουν οι δύο εμβληματικές ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, που αφορούν την πλειοψηφία (50,1 %) των μετοχών των ΕΛΠΕ και τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ.

Και στις δύο περιπτώσεις οι νομικές διαδικασίες ξεκίνησαν από τα συνδικάτα των εργαζομένων, δηλαδή το Πανελλήνιο Σωματείο των Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ) και τη ΓΕΝΟΠ, που αντιτίθεται στις πωλήσεις διεκδικώντας..

Έξαρση της λαθρεμπορίας καυσίμων προοιωνίζεται η χρήση πλωτών εφοδιαστικών σκαφών ως φορολογικών αποθηκών

Από το worldenergynews.gr
«Παράθυρο» για την άνθιση του λαθρεμπορίου καυσίμων χαρακτηρίζει η αγορά πετρελαιοειδών τη νέα διάταξη που, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών και η οποία εφόσον υιοθετηθεί θα προβλέπει τη χρήση πλωτών εφοδιαστικών σκαφών (μπάριζες) ως φορολογικές αποθήκες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά καυσίμων έχει αναστατωθεί από το ενδεχόμενο προώθησης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέψει στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα να χρησιμοποιούνται ως φορολογικές αποθήκες καυσίμων, δηλαδή να φορτώνουν..