Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Το Περού Επιμένει στην Άντληση Πετρελαίου στον Αμαζόνιο

 





Το Περού προχωρά στην άντληση περισσότερου πετρελαίου μέσω ενός διαβόητου αγωγού με διαρροές που διασχίζει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου, παρόλο που αναγνωρίζει ότι θα συνεχίσει να είναι ένας χαμένος λογαριασμός. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroleos del Peru, ένας μικροσκοπικός παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, επιδιώκει να..

Η δραστηριότητα γεώτρησης πετρελαίου των ΗΠΑ

 




Ο συνολικός αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκε κατά 3 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, μετά από πτώση ..

Γερουσιαστής της Βραζιλίας θα διερευνήσει την πώληση του διυλιστηρίου της Petrobras στη Mubadala





 Ένας Βραζιλιάνος γερουσιαστής κάλεσε την Πέμπτη να διεξαχθεί έρευνα στο Κογκρέσο για την πώληση διυλιστηρίου της Petrobras στη Mubadala Capital των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικαλούμενος ύποπτη σύνδεση με..

Το νέο διυλιστήριο Talara θα είναι 100% σε λειτουργία σε τρεις μήνες

 





Σε συνέντευξη Τύπου με μέλη της Ένωσης Ξένου Τύπου στο Περού (APEP), ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Petroperú, Carlos Vives Suárez, ανέφερε ότι η Petroperú έχει όλες τις αντίστοιχες άδειες για τη σταδιακή και προοδευτική περίοδο έναρξης του New Διυλιστήριο Talara (NRT) το οποίο έχει..

Καταστροφικό Περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο 243 άρθρων!

 




Κοινή ανακοίνωση από Greenpeace, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Καλλιστώ – Περιβαλλοντική Οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, MEDASSET, WWF Ελλάς.

Με μεγάλη απογοήτευση οι συνυπογράφουσες περιβαλλοντικές οργανώσεις παρακολουθούν..

Η Ρωσία εξάγει ντίζελ στη Σαουδική Αραβία μέσω φορτώσεων STS






Εντείνεται το φαινόμενο της μεταφόρτωσης ρωσικού diesel από πλοίο σε πλοίο, σύμφωνα με έκθεση του παρόχου δεδομένων Refinitiv.

Όπως τονίζεται, η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές diesel στη Σαουδική Αραβία χρησιμοποιώντας..

Ερευνα: Οι παρενέργειες της ατμοσφαρικής ρύπανσης στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων

 






Η υπέρβαση των ορίων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τα επίπεδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα σχετίζεται με σημαντική αύξηση στις νοσηλείες για έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη κινεζική επιστημονική μελέτη. Αλλά ακόμη και οι συγκεντρώσεις όζοντος κάτω από το μέγιστο επιτρεπόμενο..

Eni Sustainable Mobility: 100% ντίζελ από ανανεώσιμες πρώτες ύλες οδηγεί τα φορτηγά του Ομίλου Spinelli

Η Eni Sustainable Mobility και ο Όμιλος Spinelli, ηγέτης στον τομέα των ολοκληρωμένων logistics, υπέγραψαν διετές συμβόλαιο για την τροφοδοσία του στόλου του Ομίλου Spinelli με HVOlution, το ντίζελ που παράγεται με 100% ανανεώσιμες πρώτες ύλες*. Ο στόλος του..