Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023

Η Idemitsu της Ιαπωνίας κλείνει το Hokkaido CDU λόγω προβλημάτων στο σύστημα

 






Το ιαπωνικό διυλιστήριο πετρελαίου Idemitsu Kosan Co έκλεισε τη μονάδα απόσταξης αργού 150.000 βαρελιών την ημέρα (Bpd) στο  διυλιστήριο  Hokkaido στη βόρεια Ιαπωνία στις 14 Φεβρουαρίου λόγω..

Το Καζακστάν θα προμηθεύσει 100.000 τόνους πετρελαίου τον Μάρτιο στο διυλιστήριο PCK Schwedt στη Γερμανία

 



Το Καζακστάν θα προμηθεύσει 100.000 τόνους πετρελαίου μέσω του ρωσικού αγωγού Druzhba στη Γερμανία τον Μάρτιο για το  διυλιστήριο  PCK Schwedt αφού συμφώνησε εμπορικούς και νομικούς όρους με όλα τα ..

Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ΕΣΣΕ και ΕΚ

 


Η ΕΤΕπ και η Motor Oil Hellas ανακοινώνουν συμφωνία χρηματοδότησης για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών υδρογόνου στην Ελλάδα

 




Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει στη Motor Oil 10ετές δάνειο ύψους 40 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτώντας το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την ανάπτυξη εκτεταμένου δικτύου σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών..

Ανακοίνωση για ψηφοφορίες Έγκρισης Απολογισμών ΠΣΕΕΠ και ΤΑΑΤ

 


Με οδηγό τον Πρίνο το μνημόνιο κατανόησης Shell-Energean για την απανθρακοποίηση του τερματικού LNG Idku στην Αίγυπτο

 




Μνημόνιο Κατανόησης για τη συνεργασία στην απανθρακοποίηση του μεγάλου τερματικού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Idku στην Αίγυπτο, κατά το πρότυπο του σχεδίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Πρίνο, υπέγραψαν ο ενεργειακός κολοσσός Shell με την Energean, την..

Σ. Αραβία: Η συμφωνία του ΟΠΕΚ+ θα μείνει "κλειδωμένη" μέχρι το τέλος του έτους




 


Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman , δήλωσε ότι η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή πετρελαίου θα είναι κλειδωμένη μέχρι το τέλος του έτους, προσθέτοντας ότι παραμένει προσεκτικός στις..

Οι Ευρωπαϊκές Εταιρείες Υδρογονανθράκων Προχωρούν με Κέρδη και Νέα Παραγωγικά Σχέδια

 




Στα 4 τρισ. δολάρια φθάσανε τα κέρδη της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου το περασμένο έτος από «μόλις» 1,5 τρισ. που ήταν ο μέσος όρος για τα τελευταία χρόνια. Τελευταίο παράδειγμα η ισπανική Repsol που ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό κερδών για..

Γερμανία: Χαλαρώνει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της Rosneft από το διυλιστήριο Schwedt

 





Η Γερμανία σχεδιάζει να προσαρμόσει τον Νόμο της για την Ενεργειακή Ασφάλεια για να επιτρέψει τη γρήγορη πώληση του μεριδίου του ρωσικού ενεργειακού ομίλου Rosneft στο διυλιστήριο..

Τα αμύθητα κέρδη των πετρελαϊκών κολοσσών – Οι φόροι που πληρώνουν και πού κρύβουν τα αποθέματα τους (γραφήματα)

 




Πολλοί επωφελούνται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Παράλληλα όμως, όπως σχολιάζει το BBC, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας και να μπορούν να..