Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Οικογένεια Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ ξέχασαν τον Ανδρέα!

Οικογένεια Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ ξέχασαν τον Ανδρέα!
Δύο εικόνες δείχνουν τη διαφορά της εποχής. Η πρώτη εικόνα έρχεται από εκείνη την ιστορική μετάδοση της ΕΡΤ όταν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έλεγε με όλη τη δύναμη της φωνής του: «Πατέρα έμαθες τα νέα;». Η επόμενη εικόνα δείχνει τι έγινε σήμερα το μεσημέρι όταν η Δήμητρα Παπανδρέου, οι αρχιμανδρίτες Θωμάς Συνοδινός και Τιμόθεος Ηλιάκης, αλλά και ελάχιστοι πολίτες βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο να τιμήσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργό.
Το κλίμα ήταν βαρύ. Όχι μόνο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν έδωσε την παραμικρή σημασία για να τιμήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά ως αργά το μεσημέρι δεν είχε σταλεί η παραμικρή δήλωση. Όταν τελείωσαν οι τηλεφωνικές συνεννοήσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στάλθηκε από το γραφείο Τύπου μια λιτή ανακοίνωση ώστε να τηρηθούν τα προσχήματα αλλά και να σταματήσει η γκρίνια παλαιότερων στελεχών που δεν διανοούνταν πως μια μέρα όπως η σημερινή, το ΠΑΣΟΚ θα άφηνε μόνο στον επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας κ. Γιώργο Παναγιωτακόπουλο το προνόμιο να κάνει δήλωση για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο κόσμος απόρησε ακόμα περισσότερο από την απουσία της οικογένειας Παπανδρέου. Πριν αρχίσει η κάμερα να γράφει, ένας κύριος πλησίασε τον ρεπόρτερ. «Καλά δεν θα έρθει εδώ τουλάχιστον ο Γιώργος Παπανδρέου; Γύρισε την πλάτη και στον πατέρα του;», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ήταν ένας από τους οργανωμένους του ΠΑΣΟΚ στα Καμίνια που μπορεί να απογοητεύθηκε από «την πολιτική του Γιώργου» αλλά τον υποδέχθηκε πανηγυρικά όταν εμφανίσθηκε ξαφνικά στο τελευταίο συνέδριο. Κάποιοι άλλοι θα περίμεναν τον κ. Βενιζέλο στο Α' Νεκροταφείο ώστε να επιχειρήσει έστω και με αυτήν την κίνηση να πείσει την παραδοσιακή βάση του ΠΑΣΟΚ ότι τιμά τον κόσμο που το στήριξε και σ' αυτούς απευθύνεται. «Με την απουσία του ένα πράγμα πετυχαίνει. Μας δείχνει ότι ταυτίζεται με τον πολιτικό αυταρχισμό της «Πολιτικής Άνοιξης» και μας δείχνει το δρόμο προς το ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μια άλλη κυρία. Όταν της είπαμε να κάνει αυτή τη δήλωση στην κάμερα, στάθηκε μερικά δευτερόλεπτα, σκέφτηκε κι απάντησε: «Όταν θα γίνουν εκλογές έλα να σου πω ό,τι θέλεις. Θα 'ναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Τώρα έχει σκληρή Δεξιά, πιο σκληρή κι από '60. Δεν θέλω τραβήγματα. Αυτοί μέχρι και την ΕΡΤ κλείσανε για να ελέγχουν ό,τι λέγεται».
Ευθύνη του Γιώργου και του Βενιζέλου
Ο αρχιμανδρίτης κ. Τιμόθεος Ηλιάκης δεν είχε δισταγμούς. Όταν τον ρωτήσαμε αν δεν έφευγε τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου πώς θα ήταν τα πράγματα, απάντησε: «Αν ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα φτάναμε ως εδώ και αφετέρου θα μας σέβονταν στην Ευρώπη γιατί ο Παπανδρέου ήξερε να τους αντιμετωπίζει ίσος προς ίσον και όχι όπως κάνουν οι σημερινοί κυβερνώντες αλλά και οι χθεσινοί».
Δεν δίστασε να καυτηριάσει και την αποχή των στελεχών του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «είναι μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για την εικόνα που παρουσιάζει η σημερινή εκδήλωση. Πρώτα του γιου του και μετά του Βενιζέλου».
Πιο δίπλα ήταν η κ. Δήμητρα Παπανδρέου, η οποία δήλωσε στο "Newsbomb.gr": «Πέρασαν 17 χρόνια και πραγματικά δεν ξέρω αν ξημέρωσε εκείνη η μέρα. Δεν ξημερώνει αν δύει για πάντα ο ήλιος. Πάνω απ' όλα είμαι γυναίκα του και έχω το προνόμιο να μοιράζομαι και να ξαναζώ τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές μαζί του. Αλλά δεν είναι μόνο ο δικός μου ο ήλιος. Άνθρωποι σαν τον Ανδρέα είναι προορισμένοι να ζουν στις καρδιές πολλών ανθρώπων σε μια δίχως τέλος ιστορική διαδρομή. Σε μία τέτοια που θα κληθούμε να βαδίσουμε σύντομα σηκώνοντας τη σημαία του αγώνα ψηλά όπως εκείνος όρισε για εμάς».
Τι λένε οι πολίτες
Όταν κατέκτησε την εξουσία, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σύναψε συμβόλαιο με το λαό. Αυτό το συμβόλαιο το τιμούν ακόμα όσοι τον θυμούνται και τον έχουν ακόμα στην καρδιά τους. «Ο Ανδρέας τα έδινε όλα για τον λαό. Τώρα αυτοί εδώ τα παίρνουν από τον λαό. Μέχρι και το πιτσιρίκι είχε χρήμα» τόνισε ένας πολίτης ενώ ένας άλλος σχολίασε τον γιό του λέγοντας: «Ο Ανδρέας ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο γιος του το χάλασε».
Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση μίας άλλης κυρίας που έπλεξε το εγκώμιο του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. «Ειδικά αν θα ήταν μαζί με τον Χριστόδουλο σήμερα θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Δύο ηγετικές φυσιογνωμίες. Τον γιο του μην σου πω που θα τον έστελνα», είπε. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

SOCAR: Απομένουν οι Τεχνικές Λεπτομέρειες για να Κλείσει η Συμφωνία για ΔΕΣΦΑ


Η αζέρικη SOCAR εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι έφτασε σε συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι “οι δύο συμβουλευτικές ομάδες εργάζονται τώρα για τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας”.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, δήλωσε:
“ Η απόφαση αυτή για την αγορά του ΔΕΣΦΑ είναι σύμφωνη με την υψηλού επιπέδου σχέση μεταξύ της Ελλάδας και του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και μεταξύ της SOCAR και των ελληνικών ενεργειακών ομίλων. Η SOCAR έχει μεγάλη εμπειρία με τα δίκτυα φυσικού αερίου στην Κασπία και φιλοδοξεί να αρχίσει να εργάζεται στην Ελλάδα, ως το πρώτο βήμα ενός τέτοιου σχεδίου στην Ε.Ε.”. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Να δεις πως λέγεται αυτό το πολίτευμα όπου κυβερνά κόμμα με 3%…


Τα παίρνει όλα ο Βενιζέλος (που υπάρχει) αλλά και ο Σημίτης (που δεν υπάρχει). Η ποιότητα του πολιτεύματος εντέλει, αποτιμάται σε αριθμούς και όχι αερολογίες, θεωρίες και άρθρα των νταβατζήδων στα ΜΜ”Ε” που διοικούν.

Αυτή την στιγμή το κόμμα του 3% και ο ολετήρας που δεν υπάρχει καν στην πολιτική σκηνή, ορίζουν την κυβερνητική πολιτική. Για την ακρίβεια, είναι η κυβερνητική πολιτική. Η οποία στηρίζεται στις πολιτικές που εμπνεύστηκε ένας μη εκλεγμένος και νυν υπόδικος, με την μοναδική νομιμοποίηση ενός τ. πρωθυπουργού με δύο δικογραφίες που τον εμπλέκουν οι οποίες βρίσκονται στα συρτάρια της βουλής.

Να δεις πως λέγεται αυτό το πολίτευμα… 

ΠΗΓΗolympia.gr

Ο ...ΣΥΝΕΠΗΣ ΚΑΙ ...ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ !...


 Νάμαστε, λοιπόν, σε μια, ακόμα, στροφή του δρόμου, που, λέμε τώρα, οδηγεί στην έξοδο από την έρημο. Αυτοί οι Ιούνηδες, από μια χαρά, ήσυχοι και ήρεμοι μήνες, εξελίχθηκαν, τα τελευταία χρόνια σε πρωταγωνιστές, φιλοξενώντας τα πλέον ενδιαφέροντα πολιτικά θρίλερ.

Πέρσι, ήταν ο Ιούνης που διαμόρφωσε την λαϊκή εντολή, έτσι, ώστε νάναι μονόδρομος οι κυβερνήσεις συνεργασίας. Φέτος, είναι πάλι αυτός, που οδήγησε στη δικομματική κυβέρνηση, Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ.

Εκεί που ακόμα ο εν λόγω μήνας δεν τόχει ξεκαθαρίσει, ακόμα, είναι το αν είναι ή όχι, το τυχερό γούρι, για το Σαμαρά. Ο ίδιος, πάντως, φαίνεται να τον προτιμάει και να του εμπιστεύεται σημαντικές επιλογές του…

Εν είδη απολογισμού, λοιπόν, ας μας επιτραπεί να δώσουμε ένα μικρό παράδειγμα της σταθερότητας κι της συνέπειας του πρωθυπουργού μας, περιδιαβαίνοντας από Ιούνιο (2012) σε Ιούνιο (2013), ακούγοντας, προσεκτικά, συγκρίνοντας και γεμίζοντας τα στήθη μας από υπερηφάνεια, για το …λαχείο που μας έκατσε στην πρωθυπουργία ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

"ΠΗΔΗΞΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠO ΤΟ ΤΡΕΝΟ"! FOCUS: "Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε γιατί έρχεται πολιτική και οικονομική άβυσσος στην Ελλάδα"


"Oι λόγοι αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από τον κυβερνητκό συνασπισμό είναι πολύ πιο βαθείς από την ΕΡΤ και αφορούν μια πολιτική και οικονομική άβυσσο στην οποία θα βυθίζεται όλο και περισσότερο η Ελλάδα" γράφει το γερμανικό περιοδικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Επίσης συνδέει την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση με το ναυάγιο της αποκρτικοποίησης των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, όπου η ΔΕΠΑ κατέληξε στα αζήτητα και η ΔΕΣΦΑ στους τουρκόφωνους Αζέρους ξεπουλήθηκε στο 40% της αξίας της!

Το Focus κάνει εκτενή αναφορά στην πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα το τελευταίο δεκαπενθήμερο και αναφέρει ότι η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε από την κυβέρνηση γιατί βλέπει να έρχονται τα χειρότερα στην οικονομία στην Ελλάδα: Μια οικονομική άβυσσος, η οποία θα συμπαρέσυρε και το κόμμα και τον ίδιο τον Φ.Κουβέλη, ο οποίος είχε ήδη πολλά παράπονα από την συνεργασία του με τον Α.Σαμαρά.

Ο Φ. Κουβέλης ήταν δυσαρεστημένος και γιατί ο Α.Σαμαράς λειτουργούσε μονομερώς, ενώ γίνεται αναφορά και στους χειρισμούς του Αντώνη Μανιτάκη αλλά και στην απροθυμία των υπουργών της ΔΗΜΑΡ να συνεπικουρήσουν στις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που ζητά η τρόικα.

Τί σημαίνουν τα παραπάνω: Ότι ο Φ.Κουβέλης πείστηκε πως "Δεν υπάρχει σωτηρία" και πήδηξε πρώτος από το τρένο και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό...

Όχι το ότι πήδηξε. Aλλά το ότι πείστηκε πως δεν υπάρχει σωτηρία ένας πολιτικός που πέρσι που τα πράγματα έδειχναν χειρότερα είχε δεχθεί να συμμετάσχει στο κυβερνητικό σχήμα. Αλλά φαίνεται ότι εφέτος είναι ακόμα χειρότερα...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr