Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Νορβηγία: Ετοιμάζεται για την «μάχη του πετρελαίου» με την Ρωσία στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Η Νορβηγία πρέπει να αναγνωρίσει  πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κοντά στα βόρεια θαλάσσια σύνορά της με τη Ρωσία για την καλύτερη προστασία των οικονομικών συμφερόντων τ της στην απομακρυσμένη περιοχή της Αρκτικής, ανέφερε ο υπουργός ενέργειας της χώρας Terje Soeviknes την Τετάρτη 17/1/2018.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν το 2010 να χωρίσουν μεταξύ τους..

Γιατί η κυβέρνηση καθυστερεί την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ

Από το insider.gr
Προς καθυστέρηση δείχνει να οδεύει η πώληση του 35% των ΕΛΠΕ όπως διαφαίνεται από το χαλαρό χρονοδιάγραμμα που προδιαγράφει το το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan/ ADP) του ΤΑΙΠΕΔ.  Όπως φαίνεται από τις διατυπώσεις του κειμένου για τα επόμενα βήματα «Ο στρατηγικός και χρηματοοικονομικός σύμβουλος (Εθνική και Goldman Sachs) θα ενεργήσει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την υλοποίηση της προκρινόμενης μεθόδου αξιοποίησης (Φάση ΙΙ), εφόσον ολοκληρωθεί η Φάση Ι και εφόσον ληφθεί απόφαση από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ», η λέξη «εφόσον» και η περιγραφή των επόμενων βημάτων μαρτυρούν  ότι η κυβέρνηση ίσως θέλει να κρατήσει αποστάσεις από την στρατηγική που της προσάπτουν κάποιοι ότι «ξεπουλάει το δημόσιο».

Οι αποκρατικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα ..

Άδειες στα ΕΛΠΕ για να ισοπεδώσουν τα κτίρια της ΠΥΡΚΑΛ!

Από το ecoeleusis.org
Ένα νέο ανοσιούργημα δρομολογείται με αιφνιδιαστικές διαδικασίες στο δυτικό άκρο του οικιστικού ιστού της Ελευσίνας, στο ακίνητο έκτασης 452 στρεμμάτων, όπου από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα – μέχρι πρόσφατα – λειτούργησε το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ.

Παραμονές των Χριστουγέννων, στο διάστημα 20 – 21/12/2017, εκδόθηκαν από την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) του Δήμου Ελευσίνας δύο (2) Άδειες κατεδάφισης – 6 μόλις εργάσιμες ημέρες από την υποβολή της σχετικής αίτησης των ΕΛΠΕ, του νέου ιδιοκτήτη του ακινήτου…

Ερώτηση Κατσαφάδου για τη διαδικασία πρόσληψης στα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
Ερώτηση για τη διαδικασία πρόσληψης στα Ελληνικά Πετρέλαια κατέθεσε ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος, στους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής, σε όλες τις προσλήψεις για την κάλυψη θέσεων αορίστου χρόνου "παραδόξως, παρατύπως και πιθανότατα παρανόμως, τίθεται εκ ..

Σε αναζήτηση "μοντέλου" για τις αποκρατικοποιήσεις ενεργειακών εταιριών το ΤΑΙΠΕΔ - Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

Από το worldenergynews.gr
Μπορεί οι τέσσερις μεγάλες ενεργειακές εταιρίες της χώρας (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΣΦΑ και ΔΕΠΑ) να περιλαμβάνονται με αναλυτικές αναφορές στο επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ, ωστόσο η εικόνα για το τι μέλει γενέσθαι παραμένει θολή. 

Κύριος λόγος η αλληλοεξάρτηση μεταξύ των εταιριών, ενώ ειδικά σε ότι αφορά..

Πετρελαιοκηλίδες Συνολικής Εκτασης 109 Τετραγωνικών Χιλιομέτρων Σχηματίστηκαν στο Σημείο Βύθισης του Ιρανικού Δεξαμενόπλοιου

Από το energia.gr
Δύο πετρελαιοκηλίδες συνολικής έκτασης 109 τετραγωνικών χιλιομέτρων σχηματίστηκαν στο σημείο όπου βυθίστηκε το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, όπως ανακοίνωσε αργά χθες, Τρίτη, το Πεκίνο.

Οι κινεζικές λιμενικές αρχές επιχειρούν στην περιοχή, προκειμένου να αποτιμήσουν τη ζημιά για το περιβάλλον. Δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν μια πετρελαιοκηλίδα ..