Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ Ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο εμπλοκής των ΕΔ στην εσωτερική ασφάλεια



Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να εμπλέκονται χωρίς κανένα νομικό πρόβλημα ή συνταγματικό κώλυμα σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας εδώ και 12 χρόνια, αρχικά την ψήφιση σχετικού νόμου το 2000 και συνεχεία με την έγκριση του κειμένου "Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης" από το το ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 που ενσωμάτωνε την αντιμετώπιση των "ασύμμετρων απειλών" στα καθήκοντα αντιμετώπισης απειλών εναντίον της χώρας.
Και όσο και αν κάποιοι κρύβουν τα κείμενα τηε Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης του 2001 που βασίστηκε σε νομολογία του 2000, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πλήρες θεσμικό πλαίσιο για εμπλοκή των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας και το μόνο ερώτημα είναι πότε θα δούμε μια τέτοια πρεμιέρα.
Όπως σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας στο defencenet.gr: "Η ΕΛΑΣ κάνει ότι μπορεί, αλλά αρκεί αυτό; Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε έναν Δεκέμβριο του 2008"...
Το κείμενο της "Αμυντικής Στρατηγικής Αναθεώρησης" δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2/10/01 και περιλαμβάνει συγκεκριμένο ορισμό των νέων καθηκόντων των ΕΔ: "Ως ασύμμετρες απειλές ορίζονται οι προσπάθειες εκείνες υπονόμευσης της ισχύος ενός αντιπάλου, οι οποίες στηρίζονται στην εκμετάλλευση των αδυναμιών του με χρήση μέσων που διαφέρουν σημαντικά από τον συνήθη τρόπο διεξαγωγής επιχειρήσεων του αντιπάλου" (σ.19).κι ως τέτοιο παράδειγμα "ασύμμετρης απειλής" αναφέρεται "μια σύγκρουση", γενικά, όπου "από τη μία βρίσκεται ένα οργανωμένο κράτος και από την άλλη έχουμε 'ομάδες' συμφερόντων" (σ.19). "Ομάδες συμφερόντων" που απαρτίζονται, προφανώς, από εξτρεμιστές στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερη είναι η απαρίθμηση, στο ίδιο ντοκουμέντο, "των βασικότερων μορφών ασύμμετρης απειλής" που αντιμετωπίζει η χώρα μας: "διεθνής τρομοκρατία", "όπλα μαζικής καταστροφής", "διεθνές οργανωμένο έγκλημα", "εμπόριο ναρκωτικών", "διαφθορά" και "λαθρομετανάστευση" (σ.21). Η τελευταία, εκτός από "εισβολή προσφύγων από βαλκανικές χώρες", συνεπάγεται και τον πρόσθετο "κίνδυνο" της "διασποράς μουσουλμανικών θυλάκων στα βόρεια σύνορα με απροσδιόριστες απειλές" (σ.54). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βενζίνη στα σούπερ μάρκετ



Το «Μνημόνιο 3» θα φέρει σημαντικές και κυρίως δύσκολες αλλαγές στη ζωή των πολιτών θα φέρει και πολλές διαφοροποιήσεις στην καθημερινότητα αφού κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν και πολλά και πολλές υπηρεσίες θα διαφοροποιηθούν σε σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Xαρακτηριστικά είναι μερικά παραδείγματα που δημοσίευσε tovima.gr, όπως η πώληση βενζίνης από τα σούπερ μάρκετ, αφού το νέο Μνημόνιο θα φέρει την άρση των περιορισμών που ισχύουν για τη διανομή των καυσίμων. Παράλληλα θα έρθουν σημαντικές αλλαγές σε επαγγέλματα όπως αυτό των δικηγόρων, των εκτελωνιστών, των ορκωτών λογιστών, των τουριστικών οδηγών, των αναλογιστών και των φορτοεκφορτωτών, αλλά και κλάδους όπως τα ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης και οι ιδιώτες πάροχοι πρωτοβάθμιας υγείας.
Μάλιστα η Τρόικα επιμένει στην άμεση κατάργηση της διάταξης του 1954, με την οποία προβλέπεται η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για τη σύνταξη σειράς εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Παράλληλα κάτι που ενδιαφέρει πολύ τους ιδιοκτήτες σπιτιών, αφού τα χρήματα που καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο για τα σπίτια που κατέχουν συνεχώς και αυξάνονται είναι και η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών για τις υπηρεσίες ελέγχου των επιθεωρητών ενέργειας. 
ΠΗΓΗ:logia-starata.blogspot.gr

ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΙΑ...

Αντίδραση ΕΣΕΕ για την εφαρμογή της διάταξης "δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη"



Από αύριο τίθεται σε εφαρμογή η διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης η οποία δίνει το δικαίωμα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν προϊόντα ή υπηρεσίες για τα οποία δεν έχει εκδοθεί απόδειξη λιανικής.
Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη, που θα συμπεριληφθεί στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τους Κανόνες Διακίνησης-Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών, οι επιχειρηματίες υποχρεούνται να αναγράφουν στους τιμοκαταλόγους τους, αλλά και σε εμφανή σημεία, όταν πρόκειται για κατάστημα, ότι σε περίπτωση μη έκδοσης απόδειξης ο πελάτης δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει για το προϊόν ή την υπηρεσία.
Ανάλογο μέτρο ισχύει στην Κροατία, όπου μάλιστα εκεί οι επιχειρηματίες πρέπει να την αναγράφουν και στους τιμοκαταλόγους. Η πρακτική «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη».
Την ίδια ώρα την έντονη είναι η αντίδραση από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο ενδεχόμενο να ισχύσει και για την αγορά εμπορευμάτων η προωθούμενη ρύθμιση.  
«Eάν ο πελάτης ζητήσει την απόδειξή του και ο καταστηματάρχης αρνηθεί να την εκδώσει, μπορεί να καταγγείλει το γεγονός στις αρμόδιες αρχές και φυσικά μπορεί να αρνηθεί την αγορά, να αφήσει τα προϊόντα και να αποχωρήσει, όχι όμως να τα πάρει και να φύγει χωρίς να πληρώσει», τονίζει η Συνομοσπονδία και συνεχίζει: «Η κίνηση αυτή είναι παράνομη και πληροί την αντικειμενική υπόσταση του ποινικού αδικήματος της κλοπής, οπότε ο καταναλωτής μπορεί να εμπλακεί σε περιπέτειες, τις οποίες και ο ίδιος προφανώς δεν επιθυμεί».  
Η θεσμοθέτηση πάντως της πρακτικής «δεν πληρώνω χωρίς απόδειξη» περιλαμβάνεται σε σειρά παρεμβάσεων του υπουργείου με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, τη συγκράτηση των τιμών, την προστασία του καταναλωτή και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ Θερμό επεισόδιο σε καταδρομική επιχείρηση Ιρανών κατά Ισραηλινών στο Αζερμπαϊτζάν



Ένα νέο μέτωπο άνοιξε στην αντιπαράθεση της Δύσης με το Ιράν όταν ομάδα 20 Ιρανών καταδρομέων προσπάθησε να εισέρθει στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν για την πραγματοποίηση αποστολής αναγνώρισης Ισραηλινών εγκαταστάσεων. Η ομάδα των Ιρανών καταδρομέων έγινε αντιληπτή από τους στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν και ακολούθησε συμπλοκή η οποία είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό ενός από τους Ιρανούς καταδρομείς και την σύλληψη του.  
Τα υπόλοιπα μέλη της 20μελούς ομάδας των Ιρανών καταδρομέων επέστρεψε στο ιρανικό έδαφος.  Η επιχείρηση διείσδυσης Ιρανικών ειδικών δυνάμεων στο Αζερμπαϊτζάν αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Τεχεράνης να συλλέξει πληροφορίες για την παρουσία των Ισραηλινών στην γειτονική χώρα. 
Η πρόσφατη Ισραηλινή επίθεση στο Σουδάν και η καταστροφή των υποσυστημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ιρανικών πυραύλων Shahab από την πολεμική βιομηχανία της χώρας κινητοποίησε άμεσα τον αμυντικό μηχανισμό του Ιράν με την ηγεσία της ιρανικής Αεροπορίας και Αεράμυνας να επισκέπτεται αιφνιδιαστικά το Σουδάν για να έχει  ιδία άποψη για τις δυνατότητες των Ισραηλινών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοι άνεργοι ή απολυμένοι μπορούν- και πως- να διεκδικήσουν έως 1400 ευρώ


Ποιοι άνεργοι ή απολυμένοι μπορούν- και πως- να διεκδικήσουν έως 1400 ευρώ
Την δυνατότητα διεκδίκησης 1400 ευρώ (μεικτά) έχουν άνεργοι ή απολυμένοι από όλη την Ελλάδα που απασχολήθηκαν σε συγκεκριμένους κλάδους.
Σε εξέλιξη βρίσκονται δράσεις του ΕΣΠΑ, οι οποίες έχουν ως στόχο να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην απασχόληση σε άνεργους και απολυμένους συγκεκριμένων κλάδων. Το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής & Επανακατάρτισης Ανέργων, υλοποιεί η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων»
Δράση 1η: Συμβουλευτική - Επαγγελματικός Προσανατολισμός
-Στη συγκεκριμένη δράση γίνεται ο εντοπισμός των επαγγελματικών πεδίων και ομάδων επαγγελμάτων που ταιριάζουν σε κάθε συμμετέχοντα, με τη χρήση έγκυρων διαδικτυακών εργαλείων, τα οποία βοηθούν τον άνεργο να συνδυάσει στοιχεία για τις προσωπικές του προτιμήσεις, την επαγγελματική του εμπειρία και τις γνώσεις του σε ένα ενιαίο επαγγελματικό προφίλ, προκειμένου να κάνει μια σωστή επιλογή σταδιοδρομίας.
-Δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε τμήματα συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού από εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς, ώστε με βάση τα αποτελέσματα της προηγούμενης φάσης να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί συγκεκριμένο σχέδιο δράσης για κάθε συμμετέχοντα
-Δίνεται η ευκαιρία να προσδιοριστούν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες, ικανότητες και γνώσεις που πρέπει να αποκτήσει, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προκειμένου να απασχοληθεί στα επαγγελματικά πεδία που του ταιριάζουν.
Δράση 2η: Παρακολούθηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης
-Σε αυτή τη δράση περιλαμβάνεται η παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης, διάρκειας 280 ωρών, τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα αποτελέσματα της προσωπικής συνέντευξης και του σχεδίου δράσης που έχει δημιουργηθεί για τον κάθε συμμετέχοντα. -Η παρακολούθηση των προγραμμάτων κατάρτισης είναι επιδοτούμενη με €5 (μικτό) ανά ώρα κατάρτισης.
-ΠΡΟΣΟΧΗ:Οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να διακόψουν το επίδομα ανεργίας που λαμβάνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης.
-Η συμμετοχή στα προγράμματα κατάρτισης είναι υποχρεωτική. Ο καταρτιζόμενος υπογράφει σχετικό συμφωνητικό με αναλυτικούς όρους συμμετοχής.
Ποιοι κλάδοι είναι επιλέξιμοι......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΛΒΑΝΙΑ Επίθεση με πέτρες στον Έλληνα πρέσβη από εθνικιστές



Επίθεση με πέτρες από Αλβανούς ακραίους εθνικιστές δέχτηκε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Νικόλαος Πάζιος σήμερα το πρωί Κλεισούρα της Πρεμετής.
Ο Έλληνας πρέσβης με την συνοδεία του δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και παρεμποδίστηκαν από μέλη του αλβανικού εθνικιστικού κόμματος Ερυθρόμαυρη Συμμαχία του κόμματος Αυτοδιάθεση του Κοσόβου ενισχυμένοι και από αλβανοτσάμηδες.
Ο Έλληνας πρέσβης σύμφωνα με την ιστοσελίδα aftonomi.gr όδευε προς το νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών του αλβανικού Έπους για να τιμήσει μαζί με πολλούς βορειοηπειρώτες τους νεκρούς Έλληνες στρατιώτες. Οι Αλβανοί εθνικιστές που είχαν συγκεντρωθεί στον δόμο που οδηγεί προς το νεκροταφείο των Ελλήνων στρατιωτών προσπάθησαν να σταματήσουν την αυτοκινητοπομπή και εκτόξευσαν βροχή από πέτρες προς το αμάξι του Πρέσβη της Ελλάδος στα Τίρανα, Νικόλαου Πάζιου, χωρείς όμως να τραυματιστεί κανείς.
Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες «κρατάνε» τους αλβανούς νεοναζί σε απόσταση ασφαλείας από το σημείο όπου πραγματοποιείτε η εκδήλωση προς τιμή των πεσόντων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν συγγενείς των πεσόντων και τουλάχιστον τέσσερα λεωφορεία έχουν έρθει από την Ελλάδα για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες του ’40, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν βρίσκονται μαζί τους και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έχει κάνει κάποια δήλωση μέχρις στιγμής ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των κομμάτων για την επίθεση που δέχτηκε ο Έλληνας πρέσβης από τους Αλβανούς νεοναζί και του αλβανοτσάμηδες.
Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης του κόμματος Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας Σπαχίου ονειρεύεται την κατάκτηση ελληνικών εδαφών όπως την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Άρτα. Σε όλες αυτές τις διεκδικήσεις ουδεμία αντίδραση από τις "προοδευτικες" φωνές της χώρας δεν έχει ακουστεί μέχρι σήμερα. 

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Der Spiegel: Η έκθεση της τρόικα ζητά νέο κούρεμα και 150 νέες μεταρρυθμίσεις!



Νέα μείωση του ελληνικού χρέους προτείνει η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζονται στο δημοσίευμα, η πρόταση αφορά στο κούρεμα των διακρατικών δανείων των χωρών της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα.
Το προσχέδιο της Τρόικα κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Eurozone Working Group στις Βρυξέλλες αλλά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τη Γερμανία και άλλες χώρες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να εγκρίνουν την απώλεια χρημάτων των φορολογουμένων των χωρών τους.
Η ΕΚΤ από την πλευρά της, δηλώνει ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει σε ενδεχόμενο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που διακατέχει διότι αυτό θα αποτελούσε κρατική χρηματοδότηση. Είναι όμως ανοικτή να εκχωρήσει τα κέρδη της από αυτά τα ομόλογα, τα οποία είχε αγοράσει το 2010- 2011 από τη δευτερογενή αγορά σε χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικας, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει το 60% των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων, ένα 20% συζητούνται τώρα με την Ελληνική Κυβέρνηση και ένα 20% είναι σε εκκρεμότητα. 
Η Τρόικα αναφέρει στην έκθεση 150 νέες προτάσεις για ρυθμίσεις και μεταρρυθμίσεις, όπως η μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, η μείωση του κατώτατου μισθού και ακύρωση συγκεκριμένων «επαγγελματικών προνομίων». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΕΠΙΚΑΙΡΑ 1944



Ανακάλυψα το απόσπασμα που έχει διασωθεί από την "χαμένη" ταινία επικαίρων του Φιλοποίμενος Φίνου για το τέλος της ναζιστικής Κατοχής, στην Αθήνα του 1944. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ταινία επικαίρων που γύρισε ο Φιλοποίμην Φίνος αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.

Η ταινία καταγράφει τις πρώτες μέρες της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τους Γερμανούς.

Οι λόγοι που δεν βρήκε ποτέ το δρόμο της προς τις αίθουσες είναι σίγουρα πολιτικοί. Η ταινία έχει καθαρά φιλο-εαμικό προσανατολισμό. Μετά όμως την αποχώρηση των Γερμανών (στα μέσα Οκτωβρίου του 1944) ακολούθησε μια πολύ ταραγμένη περίδος, που κορυφώθηκε με τη Μάχη της Αθήνας (τον Δεκέμβρη του 1944, γνωστή και ως Δεκεμβριανά) και την έναρξη του μεγάλου διωγμού των αριστερών. Έτσι, έμεινε στα αζήτητα.
Κατά περιόδους κομμάτια της χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες ταινίες. Ποτέ αυτούσια και με το σπηκάζ της εποχής, όμως.
Την ανακάλυψε πολλές δεκαετίες αργότερα σε αρχεία του εξωτερικού, ο Ροβήρος Μανθούλης όταν ετοίμαζε το 1997 το ντοκιμαντέρ "Ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος". Η ταινία του Φίνου στην πρωτότυπη μορφή της εντάχθηκε ολόκληρη στο ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Βίοι Παράληλλοι του Εμφυλίου" του 1999 που είναι η εξάωρη εκδοχή του Εμφυλίου Πολέμου. Με αυτό τον τρόπο προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Παραπάνω βλέπετε το σχετικό απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ του Ροβήρου Μανθούλη "Βίοι παράλληλοι του Εμφυλίου". 



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

ΝΕΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ !...



Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μια μια οι πτυχές της θεωρητικής τους πατσαβούρας. Προηγήθηκε η πρακτική του τραμπουκισμού με επιθέσεις εναντίον αδύναμων και ξεμοναχιασμένων αλλοδαπών προσφύγων και μεταναστών. Συνδυάστηκε κατόπιν με προπηλακισμούς ιδεολογικά αντιπάλων εγχωρίων γυναικών. Συνεχίστηκε πρόσφατα, σε συναγελασμό με μεσαιωνικούς θρησκόληπτους μαϊντανούς, με πολιορκία θεάτρου, ξυλοδαρμούς και χυδαία υβρεολόγια κατά ημεδαπών καλλιτεχνών και ομοφυλοφίλων. Και τώρα κλιμακώνουν τις προκλήσεις με τον μικρο-Φύρερ «αρχηγό» τους να υψώνει τα χέρι σε Ναζιστικό χαιρετισμό και ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» του να αμφισβητεί την ελληνικότητα ενός παίκτη της Εθνικής επειδή δεν του αρέσει το χρώμα του.
Η γελοιότητα έκαστου δήθεν Άρειου, υπεραρσενικού και ελληνάρα θα ήταν αναχρονιστική γραφικότητα αν εκδηλωνόταν από μια ακροδεξιά μιλιταριστική οργάνωση σαν αυτά τα περιθωριακά ένστολα μορφώματα που ανεμίζουν παραλλαγμένες τις σημαίες του Γ’ Ράιχ σε κεντροευρωπαϊκές πόλεις. Το ντροπιαστικό είναι πως εδώ δεν απαντώνται ως απαξιωμένες διμοιρίες με σβάστικες τατουάζ που κηρύσσουν την μισαλλοδοξία και την ωμή βία. Εδώ καθοδηγούνται σε ποινικώς κολάσιμες πράξεις από εκλεγμένους εκπροσώπους του έθνους οι οποίοι χρησιμοποιούν το βουλευτιλίκι ως ασυλία κάθε βλασφημίας, αλητείας και αυτοδικίας.
Νομίζω ότι κανείς δεν θα είχε όρεξη να ασχοληθεί με νευρωτικά τυπάκια που υψώνουν ως Ες Ες την ανοιχτή τους παλάμη. Ούτε να συζητήσει σοβαρά την άθλια ρατσιστική αντήχηση παρωχημένων θεωριών και αντιεπιστημονικών απόψεων περί αίματος, φυλής και χώματος με την οποία ένας παρακμιακός μαυροκοντομάνικος επιχείρησε να υποβαθμίσει την εθνική ταυτότητα ενός κορυφαίου αθλητή. Αν ήταν οποιαδήποτε άλλη μέρα μάλλον θα απέφευγα οποιαδήποτε νύξη απέναντι σε αυτή τη φαιά προπαγάνδα.
Αλλά, τουλάχιστον, σήμερα 28 Οκτωβρίου ανήμερα του « Όχι» στο φασισμό, οι εγχώριοι φιλοναζί οφείλουν να κάνουν την πάπια. Και όχι να το παίζουν πατριώτες αυτοί που καμαρώνουν υψώνοντας τα χέρια τους όπως οι χιτλερικές στρατιές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ «Να μην γιορτάζουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου»



Τελικά όπως φαίνεται οι “προοδευτικές” ιδέες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελούν αποκλειστικότητα αυτών των ατόμων αφού και τα στελέχη ενός άλλου συγγενούς ιδεολογικά κόμματος προς το ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται σε αυτό το «άθλημα» για την διατύπωση των πιο απίστευτων και προκλητικών προτάσεων που θα μπορούσε κανείς να κάνει.
Αυτό πραγματικά διαπιστώνει ο αναγνώστης στην ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων στην επίσημη ιστοσελίδα τους όπου σύμφωνα με το κόμμα  «στη χώρα μας υφίσταται μια άλλη "πρωτοτυπία". (την 28η Οκτωβρίου) Γιορτάζεται η εμπλοκή σ' έναν πόλεμο και όχι η λήξη του, όπως συμβαίνει σ' όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι πόλεμοι μόνο στα χαρτιά έχουν νικητές. Παντού μετριούνται πληγές, απώλειες, τραύματα και συνέπειες, που απασχολούν τις κοινωνίες πολλές δεκαετίες μετά. Και ο κάθε επόμενος πόλεμος είναι αναπόφευκτα πιο καταστροφικός και οδυνηρός από τον προηγούμενο. Ας μην ξεχνάμε επιπλέον, ότι την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το Μεταξικό "όχι", τη στιγμή που η ΧΑ επικαλείται το Μεταξικό καθεστώς για να καλύψει τους ναζιστικούς χαιρετισμούς της. Σαφώς σήμερα η γιορτή του "όχι" δίνει χώρο για ένα επικίνδυνο "ναι" στην προπαγάνδα της Χ.Α. (http://www.ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=3792:2012-10-26-09-24-12&catid=1:press-releases).
Με λίγα λόγια οι "Οικολόγοι Πράσινοι" ρίχνουν μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα την οποία ούτε ο Νάσος Θεοδωρίδης δεν σκέφτηκε, να μην γιορτάζουμε το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου γιατί το ''ΟΧΙ" το είπε ο Μεταξάς και έτσι δίνουμε επιχειρήματα στην προπαγάνδα της Χρυσής Αυγής αλλά και γιατί η 28η Οκτωβρίου 1940 "ήταν η αρχή του πολέμου".  
Τι άλλο να πει κανείς πια για το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας ειδικά για αυτό που παρουσιάζεται ως η εναλλακτική λύση στην πολιτική παρακμή που ζούμε όταν αυτοί που ζητούν την ψήφο μας ως μία άλλη πολιτική πρόταση είναι εκτός τόπου και χρόνου, λες και δεν ζούν σε αυτή την χώρα και δεν γνωρίζουν την ταυότητα και τα "πιστεύω" του ελληνικού λαού. Κρίμα….
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

EΜΠΛΟΚΗ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤO ΧΑΛΕΠΙ Μακελειό ισλαμιστών από την κουρδική πολιτοφυλακή: 25 νεκροί και 200 αιχμάλωτοι!



Για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου είχαμε συγκρούσεις και μάλιστα πολύνεκρες, μεταξύ Κουρδικών πολιτοφυλακών και ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων, μακρια από τις κουρδικές περιοχές της βορειοτανατολικής Συρίας. Συγκεκριμένα Κούρδοι πολιτοφύλακες έδωσαν σκληρή και νικηφόρα μάχη στο Χαλέπι κατά των ισλαμιστών με αποτέλεσμα να σκοτώσουν 25 και να αιχμαλωτίσουν  200 από αυτούς, ενώ και οι Κούρδοι είχαν πέντε νεκρούς. Οι μάχες ξεκίνησαν όταν οι ισλαμιστές πληροφορήθηκαν την ενίσχυση των κυβερνητικών δυνάμεων με εμπειροπόλεμους Κούρδους μαχητές μέλη του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης Κούρδων (PYD) (το συριακό παρακλάδι του PKK σσε συνοικία του Χαλεπίου όπου κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Αυτός ο τομέας του βόρειου τμήματος του Χαλεπίου ήταν σχετικά ανέγγιχτος από τη βία που ξέσπασε στις 20 Ιουλίου στην πόλη, αλλά χθες ένα τάγμα ισλαμιστών, περίπου 300 άνδρες διείσδυσαν στην συνοικία θέλοντας να αποκόψουν και να εξοντώσουν την κουρδική πολιτοφυλακή η οποία είχε αναλάβει να προστατέψει την συνοικία.
Όταν έγινε αντιληπτή η προσέγγιση του τμήματος του ισλαμικού Τάγματος οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα και τους κτύπησαν με ν'εας παραγωγής RPG-22 που έφεραν θερμοβαρικές κεφαλές και έγινε μακελειό.
Η οριστική ήττα των ισλαμιστών ήρθε λίγες ώρες αργότερα όταν μία ομάδα Κούρδων ανταρτών απ΄΄εκοψε την υποχώρηση των ισλαμιστών και συνέλαβε πάνω από 200 από αυτούς!
Η κουρδική μειονότητα (15% των 23 εκατ. Σύριων) ήταν εχθρική προς το καθεστώς, όσο το καθεστώς είχε καλές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά τον περασμένο Ιούλιο το καθεστώς τους παραχώρησε αυτονομία, όπλα και πλήρη έλεγχο των περιοχών τους προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τείχος απέναντι στους ισλαμιστές που κατέφθαναν κατά εκατοντάδες από την Τουρκία και η κίνηση ήταν ευφυής, αφού αυτομάτως δόθηκε εξαιρετική δυναμική στην δράση του ΡΚΚ στην Τουρκία.  το οποίο την έχει καταπιέσει και είναι δύσπιστη με την αντιπολίτευση την οποία κρίνει ότι δεν αναγνωρίζει την ιδιαιτερότητά των Κούρδων.
Η άφιξη της κουρδικής πολιτοφυλακής στο Χαλέπι, δείχνει ότι η μάχη μπαίνει στην τελική φάση της και οι δύο πλευρές χρησιμοποιούν τις τελευταίες εφεδρείες τους, την στιγμή που μέχρι στιγμής.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια (video)

Υπερθέρμανση του πλανήτη: θα υπάρξει ή δεν θα υπάρξει


глобальное потепление земля земной шар глобус огонь пламя жара изменение климата
Τέλη Νοεμβρίου στη πρωτεύουσα του Κατάρ στη πόλη Ντόχα θα ανοίξει η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται και κανένας δεν ξέρει πως να την σταματήσει. Μεταξύ των επιστημόνων υπάρχουν οι υποστηρικτές της ιδέας, πως δεν χρειάζεται καθόλου να καταπολεμείται η υπερθέρμανση
Τη γνώμη τους σχετικά με τις διαστάσεις του προβλήματος εξέφρασαν στη «Φωνής της Ρωσίας» οι εμπειρογνώμονες, οι οποίοι είναι γνώστες της παγκόσμιας ιδιοτροπίας της φύσης.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται από το διοξείδιο του άνθρακα CO2. Είναι ένα προϊόν της ανθρώπινης δραστηριότητας, το οποίο σε μεγάλες ποσότητες εκπέμπεται στην ατμόσφαιρα της Γης. Ταυτόχρονα, υπάρχει η γνώμη, πως ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δεν μπορεί να επηρεάζει ριζικά στο κλίμα του πλανήτη. Και όλη αυτή η συζήτηση για την υπερθέρμανση – είναι μια «συνομωσία» των κινδυνολόγων, πολιτικών και βιομηχάνων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Έσπασαν τα... νερά



Ο σκοτεινός και συγχρόνως κεντρικός ρόλος της Κομισιόν στο ξεπούλημα των πολύτιμων φυσικών πόρων της χώρας αποκαλύφθηκε, αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ομολογεί ότι εκείνη είναι που μας έχει βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και απαιτεί την ιδιωτικοποίηση του νερού.
Όπως προκύπτει ξεκάθαρα από την απάντηση που έδωσε στις 26 Σεπτεμβρίου το διευθυντήριο του επιτρόπου Όλι Ρεν στην επιστολή κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που υπογράφουν περισσότερες από 20 οργανώσεις πολιτών από όλη την Ευρώπη, «η ιδιωτικοποίηση δημοσίων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και των εταιρειών ύδρευσης, μπορεί να αποφέρει οφέλη στην κοινωνία, αν γίνει με προσοχή».
Διάσωση… πακέτο
Η Κομισιόν ξεκάθαρα αποκαλύπτει, παραβιάζοντας ακόμα και ευρωπαϊκές Οδηγίες, ότι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων και δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης είναι μια από τις προϋποθέσεις που επιβάλλονται μέσω των «πακέτων διάσωσης» σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, που λαμβάνουν δάνεια στο πλαίσιο της κρίσης χρέους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο τελεσίγραφο της Κομισιόν έσπευσε αμέσως να συμμορφωθεί η κυβέρνηση και να απαλείψει ακόμα και το λεγόμενο ποσοστό ασφαλείας του ελληνικού Δημοσίου στις υπό αποκρατικοποίηση εταιρείες κοινής ωφέλειας.
Οι εγκέφαλοι της «σωτηρίας» της χώρας με το πρόσχημα ότι ακόμα και η μίνιμουμ συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ αποτρέπει τους επενδυτές, με ρύθμιση κατήργησαν το ελάχιστο ποσοστό και προχωρούν στην πώληση όλου του πακέτου των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπακούοντας απλώς στις εντολές των Βρυξελλών και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης παγκοσμίως, αποτυχία που «μεταφράζεται» στη γιγαντιαία αύξηση της τιμής του νερού, την υποβάθμιση της ποιότητας και το μπλοκάρισμα όλων των έργων εκσυγχρονισμού και επέκτασης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Όπως επισημαίνουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι 20 οργανώσεις από όλη την Ευρώπη που πραγματοποιούν εκστρατεία κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, από την απάντηση της Κομισιόν «λείπει οποιοδήποτε στοιχείο τεκμηρίωσης αυτής της πρακτικής και κανείς λόγος δεν γίνεται για τη νομική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η Κομισιόν προκειμένου να προχωράει σε επιβολή τέτοιων όρων».
Συγκεκριμένα οι οργανώσεις επισημαίνουν ότι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή της ιδιωτικοποίησης του νερού αντίκειται: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

28η Οκτωβρίου 1940: Η συγκλονιστική επιστολή ενός πατέρα στον γιο του!


28η Οκτωβρίου 1940: Η συγκλονιστική επιστολή ενός πατέρα στον γιο του!
Μια επιστολή ενός πατέρα προς τον γιο του που πολεμούσε στο μέτωπο στις 25 Νοεμβρίου 1940, δείχνει το αστείρευτο πάθος των Ελλήνων να αντισταθούν σ' όποιον βάναυσα τους προσβάλει και επιχειρεί να τους στερήσει την ελευθερία.
Είναι μια επιστολή απάντηση στον γιο του που του ζητά σε πια διεύθυνση να στείλει γράμμα στον αδελφό του που πολεμούσε κι αυτός σε άλλο σημείο του μετώπου.
Η απάντηση συγκλονιστική:
«Παιδί μου, μου ζητάς τη διεύθυνση του αδελφού σου.
Σου τη γράφω "Πάνθεον Ηρώων. Σφίξε την καρδιά σου.
Σε φιλώ
Ο πατέρας σου»
Όλη η 28η Οκτωβρίου σε μερικές αράδες, όπως δημοσιεύστηκε στο onalert...
Γιατί εκείνη την εποχή δεν σκεφτόταν κανένας να παραδοθεί αμαχητί! Γιατί εκείνη την εποχή το αίσθημα της αυτοθυσίας ξεχείλιζε από τις ψυχές των Ελλήνων και των Ελληνίδων...
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Η ξεφτίλα της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ



Ευτυχώς Γρηγόρη Λαμπράκη, έφυγες νωρίς και δεν είδες την ξεφτίλα της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο Λαμπράκης έκανε διαδήλωση σείονταν η Θεσσαλονίκη. Μέρες τώρα ο Τσίπρας μιλά για ειρηνικό παλλαϊκό ξεσηκωμό κατά της κυβέρνησης και του Μνημονίου και το μόνο που κατάφερε ήταν να μαζέψει τον Τάσο Κουράκη με πέντε – έξι άλλους, να σηκώσουν ένα πανό και να προσπαθήσουν να διαλύσουν τη μαθητική παρέλαση.
Αποδοκιμάστηκαν από γονείς και μαθητές, απομονώθηκαν και όλα έληξαν ομαλά. Αυτή ήταν η παλλαϊκή εξέγερση του κ. Τσίπρα; Έτσι θα χτυπήσει το Μνημόνιο η αντιπολίτευση; Αν δε μπορεί αυτή τη χρονική στιγμή να εξεγείρει τα πλήθη και να μαζέψει μερικές χιλιάδες αντί για λίγους γραφικούς βαψομαλλιάδες, τότε τι να πει κανείς.
Η ξεφτίλα της Αριστεράς που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός. Περιμένουμε από τους αυτόκλητους σωτήρες και αντιμνημονιακούς από τον καναπέ κάτι καλύτερο για τη χώρα.
Αμ, κύριε Τσίπρα, όταν μιλάς για αγώνες στο πεζοδρόμιο πρέπει να μπορείς να σηκώσεις και τα τσιμέντα. Ειρηνικές διαμαρτυρίες του καφενείου δε γίνονται. 
ΠΗΓΗ:antinews.gr

ΑΗΔΙΑ!!

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ Ν.Θεοδωρίδης: Άρθρο-ύβρις κατά του Κ.Ηλιάκη και των ελληνικών δικαίων στο Αιγαίο



Αν οι καινοφανείς θεωρίες του Νάσου Θεοδωρίδη μέλους της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα του κόμματος ΑΥΓΗ για το αλβανικό Έπος μία ημέρα πριν από το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. για τον πόλεμο του 1940 προκάλεσαν θύελλα (έστω και αν το άρθρο δεν γράφτηκε χθες, αλλά το ... 2009) με την έκταση αναθεωρητισμού ιστορικών γεγονότων που δεν αμφισβητούνται ούτε από τους εχθρούς της Ελλάδας, τότε ένα άλλο άρθρο (το διαβάσαμε στο yened.wordpress.com) του ιδίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι πρέπει να απαντηθεί άμεσα από την ηγεσία του κόμματος.
Γιατί μετά τον Έπος του 1940 ο Ν.Θεοδωρίδης προβαίνει σε βιασμό και της σύγχρονης ελληνικής στρατιωτικής ιστορίας με έναν ορυμαγδό ανακριβειών, διαστρεβλώσεων γεγονότων και εχθρικής προς την Ελλάδα οπτικής, αλλά ταυτοχρόνως ρίχνει νερό και στον μύλο της Τουρκίας!
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να μιλήσει περί "δήθεν ύπαρξης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο"! Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο: Λαμβάνει θέση 100% υπέρ της Τουρκίας στο επεισόδιο που οδήγησε στην τραγική απώλεια του Ηλιάκη στην Κάρπαθο το 2006 (κάνει λάθος στην χρονιά και γράφει "το 2005", αλλά μακάρι να περιοριζόταν εκεί η ακατάσχετη μπουρδολογία του). Δεν θέλουμε να πούμε κάτι περισσότερο, αρκεί η παράθεση του άρθρου του:
 "Ίσως η πιο ευφυής επινόηση του ελληνικού καπιταλισμού για την απόσπαση της συναίνεσης των καταπιεζόμενων μαζών είναι η επίσημη κρατική προπαγάνδα περί δήθεν ύπαρξης «εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων», σύμφωνα με την οποία αθροίζονται ως τάχα ευρισκόμενοι στην ίδια όχθη οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, κατά σχηματική και αφελή αντιπαράθεση προς τους αντίστοιχους της Τουρκίας.
Μέσα σε ένα τέτοιο παραπλανητικό κλίμα, για παράδειγμα, αποκρύπτεται η ωμή αλήθεια ότι το FIR Αθηνών, στο οποίο γίνονται αερομαχίες που κοστίζουν ζωές όπως αυτή στα ανοιχτά της Καρπάθου το 2005, δεν αποτελεί εθνικό εναέριο χώρο. FIR σημαίνει «Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων» και είναι ο τομέας που έχει οριστεί από τον ICAO, τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας, για να κάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) τον «τροχονόμο».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απίστευτο μήνυμα μέσα από την Οδύσσεια - Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!!!



Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; "..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
μάλλον όχι γιατί ...πρόσεχα την ώρα των αρχαίων.. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα. ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες". Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την

ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου.
Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ!
Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ!
Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε. Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος. Γι' αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων! .."
ΠΗΓΗ:periergaa.blogspot.gr

Έχασαν το CD και το USB και αυτός που το βρήκε… διώκεται


Αυτοί που έχασαν τα usb , τα cd, τις πρωτότυπες λίστες κυκλοφορούν ελεύθεροι και αυτός που τη δημοσίευσε καταζητείται…
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Την παραμονή του τέλους του κόσμου θα πέσει στη Γη ένας σοβιετικός δορυφόρος


Земля космос спутники
Ο δορυφόρος «Κόσμος-1484», που είχε εκτοξευθεί πριν από περίπου 30 χρόνια από τη Σοβιετική Ένωση, μπορεί το αμέσως επόμενο διάστημα να πέσει στη Γη. Σύμφωνα με τις προγνώσεις των ειδικών, η συσκευή μπορεί να μπει στα πυκνά στρώματα της ατμόσφαιρας περίπου στις 19 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν επέλθει το τέλος του κόσμου, που έχει προβλεφθεί από τον αρχαίο λαό των Μάγια.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό Φίλιπ Κλαρκ, τον Οκτώβριο του 1993 σημειώθηκε στο δορυφόρο έκρηξη του συσσωρευτή του. Οι στρατιωτικοί των ΗΠΑ παρακολούθησαν τα 48 θραύσματα, τα οποία έχουν ήδη εισέλθει στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μικρού τους μεγέθους δεν προκάλεσαν σοβαρή ζημιά πέφτοντας στη Γη. Προς το παρόν είναι άγνωστο ποιο ακριβώς τμήμα της βάρους 2,5 τόνων συσκευής θα βρεθεί το Δεκέμβριο στην ατμόσφαιρα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru