Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η απίστευτη περιπέτεια του τάνκερ που παγιδεύτηκε για ένα χρόνο στη θάλασσα γεμάτο πετρέλαιο

Από το epikairo.gr
Ένα τάνκερ που παγιδεύτηκε στην πολιτική διαμάχη για τον έλεγχο της Βενεζουέλας, ξεφόρτωσε τελικά το πετρέλαιο που μετέφερε αφού παρέμεινε στη θάλασσα για ένα χρόνο και δύο ημέρες στις ακτές της Νότιας Αμερικής.

Το πλοίο Gerd Knutsen ξεφόρτωσε 950.000 βαρέλια πετρελαίου Βενεζουέλας σε εγχώριο λιμάνι, σύμφωνα με τα δεδομένα ..

Η Λευκορωσία απειλεί να πάρει πετρέλαιο από τον ρωσικό transit αγωγό Druzhba

Από το worldenergynews.gr
Η Λευκορωσία θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει πετρέλαιο από τον αγωγό διέλευσης Druzhba εάν η Ρωσία δεν την προμηθεύσει με τους απαιτούμενους όγκους αργού, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας την Παρασκευή, σύμφωνα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία, ένας σημαντικός παγκόσμιος εξαγωγέας πετρελαίου, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για τους όρους..

Πετρέλαιο: Περαιτέρω περικοπές υποστηρίζει η Τεχεράνη

Από το naftikachronika.gr
Η Τεχεράνη υποστηρίζει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τον ΟPEC, αν η πλειοψηφία των χωρών που συμμετέχουν στον αναφερόμενο οργανισμό αποδεχτεί μία τέτοια πρόταση, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ, όπως αυτή μεταδίδεται από την ηλεκτρονική σελίδα του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Shana.

Μία τεχνική ομάδα, η οποία είναι..

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18-2-20

Από το ekeda.gr
Αντιδρούμε στη βούληση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ένα Ασφαλιστικό το οποίο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα, τα οποία και η ίδια επικαλούνταν στο παρελθόν .

Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να αντιδράσουμε με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο γίνεται, μιας και κάποιοι φρόντισαν να μην μπορεί λειτουργήσει νόμιμα η Γ.Σ.Ε.Ε.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας στο σημερινό Δ.Σ. πήρε..

ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Από το gsee.gr
Το ΠΑΜΕ συνεχίζει τις τραμπούκικες συμπεριφορές και σε κάθε ευκαιρία επιχειρεί με τη βία να τρομοκρατήσει. Την ίδια πρακτική ακολούθησε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου εμποδίζοντας την έξοδο από την αίθουσα συνεδριάσεων του..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Τη ∆ευτέρα 10/02/20 επισκεφτήκαµε µε τον Νοµικό Σύµβουλο του Σωµατείου τον Γεν. Γραµµατέα του Υπουργείου Εργασίας όπου του καταθέσαµε τη Μελέτη µας για το Ασφαλιστικό - Συνταξιοδοτικό στις µονάδες ∆ιύλισης και Εξορύξεις πετρελαίου. Στο διάλογο που ακολούθησε δόθηκαν από τον Νοµικό Σύµβουλο οι κατάλληλες επεξηγήσεις και αναµένουµε τις εξελίξεις από πλευράς Υπουργείου.

Την Παρασκευή 14/02/20 κλιµάκιο..

Repsol: Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 η έναρξη του πεδίου Yme στη Νορβηγία

Από το worldenergynews.gr
Η έναρξη της παραγωγής στο πετρελαιοφόρο πεδίο Yme της Repsol, το μεγαλύτερο έργο του ομίλου από τη Νορβηγία, θα καθυστερήσει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 καθώς οι προετοιμασίες διαρκούν περισσότερο από το αναμενόμενο, επιβεβαίωσε η ισπανική εταιρεία ενέργειας την Πέμπτη 13/2/2020.

Η Repsol, η οποία κατέχει μερίδιο 55% στο έργο που στοχεύει..

Ενεργειακή εταιρεία κόβει το μισθό στους… θεριακλήδες και αφαιρεί το διάλειμμα από τον εργάσιμο χρόνο

Από το energypress.gr
Την ώρα που στην Ελλάδα η επιβολή της απαγόρευσης καπνίσματος στους κλειστούς χώρους -και κυρίως σε εστιατόρια, καφετέριες και χώρους διασκέδασης- έχει δυσκολέψει πολύ τους καπνιστές που πρέπει να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, μια ισπανική ενεργειακή εταιρεία πήρε το ΟΚ από την ισπανική δικαιοσύνη για την απόφασή της να περικόψει από τους μισθούς των υπαλλήλων της τα διαλείμματα για φαγητό ή τσιγάρο!

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η απόφαση δεν αφορά μόνο..

Oι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου «κλειδί» για την επίτευξη των στόχων του CO2

Από το worldenergynews.gr
Καθώς οι φορείς εκμετάλλευσης σε παγκόσμιο επίπεδο θέτουν φιλόδοξους στόχους για μηδενικές εκπομπές, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών πετρελαίου έχουν την ευκαιρία να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτών των στόχων και να αναλάβουν ηγετική θέση στη διαμόρφωση της πορείας της επόμενης ενεργειακής μετάβασης σύμφωνα με το World Oil.

"Εργαζόμαστε σε πολλά μέτωπα για να μειώσουμε..