Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Καθ’ οδόν για Κύπρο το τρυπάνι

Από το energy.reporter.com.cy
Αναχώρησε αργά χθες το απόγευμα από το λιμάνι της Τενερίφης με προορισμό την Κύπρο το γεωτρύπανο West Capella, το οποίο ως γνωστό εκμίσθωσε η Total για την ερευνητική γεώτρηση στο τεμάχιο 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Total το γεωτρύπανο αναμένεται στην Κύπρο μεταξύ 10 – 12 Ιουλίου, ενώ η εταιρεία τελεί ακόμα εν αναμονή έκδοσης (τυπική διαδικασία) δύο αδειών από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας.

Σε  πρόσφατες του δηλώσεις..

Prelude FLNG: Η Shell Ολοκλήρωσε τη Ναυπήγηση της Μεγαλύτερης Πλωτής Πλατφόρμας στον Κόσμο (Video)

Από το energia.gr
Το «παρθενικό» της ταξίδι από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία της Samsung πραγματοποιεί, μετά την καθέλκυσή της, χθες, Πέμπτη, η μεγαλύτερη πλωτή πλατφόρμα που κατασκευάστηκε ποτέ. 

Πρόκειται για το Prelude, την πλωτή μονάδα LNG ( FLNG) της Shell, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, την Πέμπτη η πετρελαϊκή εταιρεία, κατασκευάστηκε από την Technip Samsung Consortium.

Σύμφωνα με τον ολλανδικό κολοσσό, η παραγωγική δυναμικότητα της πλωτής μονάδας LNG, βάρους άνω των 600.000 τόνων, υπολογίζεται..

Ιρλανδία: Απαγόρευση της μεθόδου εξόρυξης φυσικού αερίου fracking

Από το naftemporiki.gr
Η Ιρλανδία απαγόρευσε την μέθοδο εξόρυξης φυσικού αερίου fracking, στο έδαφος της χώρας καθιστώντας την μία από τις λίγες χώρες που έχουν προβεί σε αυτό το αποφασιστικό βήμα, σε μια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ από τον πρόεδρο Μάικλ Χίγκινς, αφού πέρασε από τη Γερουσία την Τετάρτη, μετά το πέρασμα του από το Κοινοβούλιο της Ιρλανδίας τον Μάιο .

Το fracking είνα..

Έχασαν 115 δισ. δολ. σε τρεις μήνες οι 90 ενεργειακές εταιρείες του δείκτη MSCI World Energy

Από το worldenergynews.gr
Σε συνολικές απώλειες 115 δισ. δολαρίων οδηγήθηκαν από τις αρχές Απριλίου οι 90 εισηγμένες στον δείκτη MSCI World Energy Sector, ανάμεσά τους η Exxon Mobil και η Shell, λόγω της νέας μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Brewin Dolphin Ltd., Iain Armstrong, «οι μεγαλύτερες εταιρείες βελτιώνονται πολύ λειτουργικά, αλλά η τιμή του πετρελαίου θα συνεχίσει να οδηγεί τις μετοχές και οι προοπτικές δεν είναι καλές». 

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, οι εισηγμένες..

Πώς θα αναγνωρίζεται ο ασφαλιστικός χρόνος με εξαγορά

Από το capital.gr
Αναλυτική εγκύκλιο για το "χρόνο ασφάλισης Ε.Φ.Κ.Α. και αναγνωριζόμενους χρόνους με εξαγορά” δημοσιοποίησε σήμερα η διοίκηση του ταμείου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο ως χρόνος ασφάλισης στον Ε.Φ.Κ.Α. των ασφαλισμένων του ιδιωτικού τομέα λογίζεται: