Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

AP: Διαρροή 210.000 γαλονιών αργού από αγωγών στην Καλιφόρνια

Αποτέλεσμα εικόνας για AP: Διαρροή 210.000 γαλονιών αργού από αγωγών στην Καλιφόρνια
Από το capital.gr
Διαρροή 210.000 γαλονιών (περίπου 800.000 λίτρων) αργού πετρελαίου σημειώθηκε νωρίτερα σε αγωγό στη Νότια Καλιφόρνια, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Το πρακτορείο επικαλείται το τμήμα πυροσβεστικής της κομητείας Ventura που αναφέρει πως έχει απομονωθεί το αντλιοστάσιο του αγωγού και οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν το πετρέλαιο στην πορεία του προς μία παραλία.

Πάντα σύμφωνα με το πρακτορείο, ο αγωγός που ανήκει στην Plains All American Pipeline, έφερε σημάδια διάβρωσης.

ΓΣΕΕ:ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το gsee.gr
Συνεδρίασε την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ,για να εξετάσει και να εκτιμήσει τις εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται τοτελευταίο διάστημα μετά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, όπως απορρέουναπό το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, να προχωρήσει σε αλλαγές στιςεργασιακές σχέσεις. 

Στην Ολομέλεια έγινε εκτενής αναφορά στο..

Σ. Ανδρεάς (Elpedison): Κανέναν δεν συμφέρει μια κατάρρευση της ΔΕΗ - Χρειάζεται ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το energypress.gr
«Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι ως ανταγωνιστές της ΔΕΗ απεργαζόμαστε την κατάρρευσή της. Θα ήθελα από αυτό εδώ το βήμα να τονίσω ότι δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, καθόσον ο κυρίαρχος ρόλος της την καθιστά απολύτως συνδεδεμένη με το ενεργειακό σύστημα της χώρας. Η Elpedison από τη μεριά της θα ..

Πορεία τών εργαζομένων στά πετρέλαια σήμερα στό Καράκας μέ σύνθημα #PetrolerosPorLaPatria στηρίζουν τη κυβέρνηση Μαδούρο


Απο το redgriega.blogspot.gr 
Πορεία τών εργαζομένων στη βιομηχανία πετρελαίου, φυσικού αερίου και πετροχημικών σήμερα στη πρωτεύουσα της Βενεζουέλα Καράκας,προκειμένου να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει την Εθνική της κυριαρχία

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμό στό twitter ο υπουργός πετρελαίου   Eulogio Del Pino η πορεία θα..

Θέσεις επί της διαβούλευσης του Υπ. Ενέργειας για το νέο πλαίσο στήριξης των ΑΠΕ.


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 17/6 έθεσε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 14:00 της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016 το σχέδιο νόμου με τίτλο "Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης". Σύμφωνα με όσα λέει το Υπουργείο "το παρόν σχέδιο νόμου προωθεί τη βέλτιστη αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, διασφαλίζει την επίτευξη των εθνικών ενεργειακών στόχων για τις ΑΠΕ και την συμπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής απόδοσης, ενώ σημαντική αναμένεται η συμβολή του στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας."

Επειδή τα πράγματα κατά κανόνα δεν είναι έτσι όπως θέλουν να μας τα εμφανίζουν τα Υπουργεία, επειδή πολύ συχνά στην Ελληνική νομοθεσία "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες" κι επειδή το Υπουργείο φαίνεται “κολημμένο” σε λογικές της προηγούμενης στρεβλής περιόδου Μπιρμπίλη-Μανιάτη, το ιστολόγιο έριξε μια ματιά στο νομοσχέδιο και συμμετείχε σήμερα στη δημόσια διαβούλευση, αναρτώντας στο opengov κάποια γενικά κι επιμέρους σχόλια, με βάση τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς. Πιστό στην αρχή της διαφάνειας, το ιστολόγιο δίνει τις θέσεις πιο κάτω για ..

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες μειώνουν την έκθεση στο πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το euro2day.gr
Η υπομονή δύο ετών έφτασε στο τέλος της για κάποιες τράπεζες της Ευρώπης. Τα ιδρύματα που έχουν δανείσει στην βιομηχανία πετρελαίου και αερίου δεν αναμένουν πια σημαντική ανάκαμψη στις τιμές και αρχίζουν να ελαττώνουν την έκθεσή τους στον τομέα.

Τράπεζες μεταξύ των οποίων οι UniCredit, HSBC και ING, είτε έχουν πουλήσει τους τελευταίους δύο μήνες κάποια από τα δάνεια που έχουν δοθεί στις εταιρίες ενέργειας, είτε βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές, τονίζουν πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg. Τα νέα δάνεια στον κλάδο επίσης έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 50% φέτος, καταδεικνύουν στοιχεία του πρακτορείου.

Οι τράπεζες χάνουν τις ελπίδες τους πως..

Μετά των αλλοφύλων..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Τα γκάλοπ για το δημοψήφισμα που γίνεται σήμερα στην Βρετανία δίνει μισές-μισές πιθανότητες για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή "Ένωση".
     Αυτό από μόνο του αποτελεί ήδη μία μεγάλη νίκη των ευρωσκεπτικιστών,
     ..ή, για να μιλήσουμε με αληθινούς όρους, νίκη αυτών που αρνούνται την χρησιμότητα της "Ένωσης" ως προς το όφελος των..

Πόσο μειώνονται μισθοί και συντάξεις λόγω της αυξημένης παρακράτησης φόρου

Αποτέλεσμα εικόνας για μισθος
Από το newsbeast.gr
Μειωμένους μισθούς και συντάξεις θα δουν εκατομμύρια πολίτες λόγω του υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, με βάση τις νέες κλίμακες.

Στη νέα κλίμακα υπολογισμού του φόρου εισοδήματος για τους μισθούς και τις συντάξεις, ο ελάχιστος συντελεστής φόρου 22% θα ισχύει για ετήσια εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο ποσό της ετήσιας έκπτωσης φόρου μειώνεται από τις 2.100 στα 1.900 ευρώ για όσους εργαζόμενους και συνταξιούχους δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα, στα 1.950 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και στα 1.900 ευρώ για όσους έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα. Για όσους έχουν τρία ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα η ανώτατη ετήσια έκπτωση φόρου παραμένει στις 2.100 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, το ανώτατο ποσό της έκπτωσης φόρου θα παρέχεται σε όσους μισθωτούς και συνταξιούχους έχουν ετήσιες αποδοχές μέχρι 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα..

Δέκα αλήθειες για τις εργασιακές εξελίξεις που φέρνει η Κυβέρνηση

Αποτέλεσμα εικόνας για γσεε
Από το zougla.gr
Στη δημοσιότητα έδωσε η ΓΣΕΕ, σχετική εγκύκλιο για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εγκύκλιος απεστάλη προς τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που ανήκουν στη δύναμή της ΓΣΕΕ και γίνεται εκτενής αναφορά στις θέσεις της Συνομοσπονδίας για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των ομαδικών απολύσεων, του νόμου για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απεργία.

Οι «δέκα αλήθειες» της ΓΣΕΕ δημοσιεύονται προς ενημέρωση της κοινωνίας «σε πείσμα των επιθέσεων και των χτυπημάτων σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος». Χαρακτηριστικά αναφέρεται από..

Το οξυγόνο στον αέρα θα μειωθεί εάν οι εκπομπές CO2 συνεχίσουν να αυξάνονται

Αποτέλεσμα εικόνας για Το οξυγόνο στον αέρα θα μειωθεί εάν οι εκπομπές CO2 συνεχίσουν να αυξάνονται
Από το naftemporiki.gr
Η ανεξέλεγκτη αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη μπορεί να μειώσει δραστικά την ποσότητα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, απειλώντας τη ζωή στη Γη, σύμφωνα με τον Σεργκέι Πετρόφσκι, καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πετρόφσκι χρησιμοποίησε υπολογιστικά μοντέλα για να εξετάσει το φυτοπλαγκτόν, τα μικροσκοπικά θαλάσσια φυτά στους ωκεανούς που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των δύο τρίτων του ατμοσφαιρικού οξυγόνου στον κόσμο. Κατά την εξέταση της ικανότητας του φυτοπλαγκτού να φωτοσυνθέτει σε διάφορες θερμοκρασίες, ο Πετρόφσκι ανακάλυψε ότι μετά από ένα ορισμένο σημείο, τα φυτά αυτά απλά σταματούν την παραγωγή οξυγόνου.

Το πιο ανησυχητικό μέρος των ευρημάτων του Πετρόφσκι είναι ..

«Πουλά» 400.000 πελάτες της η ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για δεη
Από το euro2day.gr
Πώληση χαρτοφυλακίου πελατών που αντιστοιχούν στο 6% της αγοράς λιανικής, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ  Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που θα λάβει στο πλαίσιο απελευθέρωσης της αγοράς με μείωση του μεριδίου της ΔEΗ, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα δημιουργηθεί εταιρεία στην οποία θα μεταφερθεί χαρτοφυλάκιο 400.000 πελατών από όλες τις κατηγορίες.

Η εταιρεία στη συνέχεια θα..

Εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς
Από το ert.gr
Με τη «μαύρη λίστα» να έχει μεγαλώσει τους τελευταίους μήνες, είτε στη ΔΕΗ, είτε σε ΟΤΑ, αλλά και σε άλλους χώρους, η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στο συνάδελφο που υπέστη εργατικό ατύχημα στο ΕΚΠΑ», διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιουνίου 6.30 μμ σχετική εκδήλωση για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Ο χώρος πραγματοποίησής της είναι το αμφιθέατρο ΠΑΘΑΝ (Κτίριο 10 στο αμφιθέατρο της Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής).

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Στη συζήτηση συμμετέχουν εργαζόμενοι από κλάδους με μεγάλη συχνότητα εργατικών ατυχημάτων όπως: εργαζόμενοι από τα ΕΛΠΕ, από ..

ADIA: Μέχρι τα μέσα το 2017 θα συνεχιστεί η παγκόσμια υπερπροσφορά πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το newmoney.gr
Η παγκόσμια υπερπροσφορά του πετρελαίου θα συνεχιστεί μέχρι τουλάχιστον το επόμενο καλοκαίρι, τη στιγμή που οι αγορές προσπαθούν να απορροφήσουν τα αποθέματα αργού, σύμφωνα με τον διαχειριστή του δεύτερου μεγαλύτερου κρατικού ταμείου πλούτου του κόσμου.

Ο Christof Ruehl, στέλεχος του Αbu Dhabi Investment Authority, ανέφερε πως..

Ελληνική ΑΟΖ και πολιτικό κέρδος

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ
Από το energypress.gr
Επειδή ο μέσος πολιτικός έχει συνηθίσει να λειτουργεί μόνο και μόνο με την έννοια του πολιτικού κόστους, η συμπεριφορά του δεν είναι προετοιμασμένη στην έννοια του πολιτικού κέρδους.

Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία της Κύπρου, μεταξύ άλλων βέβαια, ως ο πολιτικός που έδωσε στην Κύπρο, ΑΟΖ, μια ιδέα που δεν είχε νόημα πριν το 2004. Στη συνέχεια όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι αξιοποίησαν αυτό το έργο, δίχως απαραίτητα να λένε βέβαια ότι του χρωστούν γιατί τότε του ασκούσαν σκληρή κριτική. Σημασία όμως έχει ότι ..