Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΗΠΑ: Έσπασαν το ρεκόρ παραγωγής πετρελαίου αλλά με λιγότερες γεωτρήσεις

Ο αριθμός των ενεργών εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να μειώθηκε το 2019, αλλά ο αριθμός των παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τα κέρδη απόδοσης ανά φρεάτιο έχουν επιτρέψει στους αμερικανούς παραγωγούς..

Η δημιουργική λογιστική στην εποχή της ΕΕ των ΑΠΕ και της πολιτικής του 20-20-20.

 
Το 2008 η ΕΕ αναθεώρησε την πολιτική για την ενέργεια και το κλίμα και όρισε νέους, επαυξημένους στόχους για το 2020 (πολιτική 20-20-20). Σύμφωνα με την Οδηγία 2009/28/ΕΚ, τα κράτη-μέλη της ΕΕ μέχρι το 2020 πρέπει όλα μαζί να πετύχουν 20% μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, 20% διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην ακαθάριστη τελική κατανάλωση ...

Τι είναι ο «πράσινος πάγος» και γιατί ανησυχούν τόσο οι επιστήμονες - Βίντεο


Από το worldenergynews.gr
Η Ανταρκτική είναι γνωστή ως παγωμένη ήπειρος, δεν είναι όμως μια γη γεμάτη πάγο και χιόνι.

Πλάι στα βρύα των ακτογραμμών, φυτρώνουν επίσης λειχήνες και φύκια, τα οποία επεκτείνονται ωστόσο με ανησυχητικούς ρυθμούς χάρη στην κλιματική αλλαγή και την άνοδο της θερμοκρασίας.

Ομάδα βρετανών επιστημόνων έφτιαξε...

Ο «Πράσινος Πρίνος» και το Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη διάσωση της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Ένα πλήρες Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει ως στόχο την διατήρηση εν λειτουργία της μοναδικής παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα υπέβαλε η Energean στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και στο Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί διεξοδικά για το πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο Πρίνος λόγω της κρίσης που επέφερε στις αγορές η πανδημία του κορωνοϊού.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προαπαιτούμενο..

Στη δημοσιότητα νέες επιστημονικές μελέτες της ΕΔΕΥ για τη βιομηχανία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Δύο επίκαιρα θέματα τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της ενεργειακής μετάβασης αναλύει η επιστημονική ομάδα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) σε ειδικές εκδόσεις που μόλις δημοσίευσε. 

Α) «Υπόγεια Γεωλογική Αποθήκευση CO2 και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα»

Η μελέτη «Υπόγεια Γεωλογική Αποθήκευση CO2 και Φυσικού Αερίου στην Ελλάδα»

ασχολείται με την δέσμευση του διοξειδίου..

Κλειδί για την απανθρακοποίηση των νησιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το υδρογόνο

Από το energypress.gr
Απέναντι στις σύγχρονες ενεργειακές προκλήσεις των νησιών της ΕΕ με προεξάρχουσα την απανθρακοποίησή τους, οι εφαρμογές υδρογόνου συνιστούν μια αποτελεσματική λύση, σύμφωνα με όσα υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, σε σχετικό session στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Ενέργειας που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες.

Ευρωπαϊκά νησιά σημαίνει 17,5 εκατομμύρια κατοίκους ή 3.4% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ, με 1000 να έχουν..

Το Στρατηγικό Τρίπτυχο των ΕΛΠΕ: Υγρά Καύσιμα, Έρευνες Υδρογονανθράκων, Ηλεκτροκίνηση

Από το energia.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), αποτελεί τη ναυαρχίδα του ενεργειακού μετασχηματισμού και ανασυγκρότησης της Ελλάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα ανασκουμπώνεται και παίρνει θέση στην γραμμή της αφετηρίας, με στόχο να διεκδικήσει τον δικό της ρόλο ως βασικός ενεργειακός παίκτης στην ΝΑ Μεσόγειο. Και όλα αυτά, δρομολογούνται μέσα από το ναρκοπέδιο που έχουν σπείρει αλλεπάλληλες γεωπολιτικές, οικονομικές αλλά και αμιγώς..