Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Έκοψε το φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ρωσία

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκοψε το φυσικό αέριο στην Ουκρανία η Ρωσία
Την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία επιβεβαιώνει ότι σταμάτησε ο ρωσικός κρατικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom.

Η κίνηση έρχεται μία ημέρα μετά την απόφαση της αντίστοιχης ουκρανικής κρατικής εταιρείας Naftogaz να σταματήσει την προμήθεια φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επέκταση της προμήθειας αερίου για τρεις έως έξι μήνες.

Η Gazprom σταμάτησε την παροχή μετά την απόφαση της Ουκρανίας να μην προπληρώσει για τις προμήθειες του Ιουλίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού κολοσσού, Αλεξέι Μίλερ, τόνισε ότι η χώρα του σταμάτησε την παροχή αερίου στις 10 το πρωί.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ !...



ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

ολομελεια γσεε
Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί επί των δραματικών εξελίξεων στη χώρα μας.

Για τη ΓΣΕΕ η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων είναι δημοκρατικό, συνταγματικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται εντός των Ευρωπαϊκών παραδόσεων.

Το συγκεκριμένο όμως δημοψήφισμα, ο χρόνος διενέργειάς του, η ποιότητα και το περιεχόμενό του «καίγεται» μέσα σ’ ένα πλαίσιο «τεχνητών διλημμάτων» και «χρονικών ασφυξιών», που μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και διχασμού της κοινωνίας.

Η Συνομοσπονδία είναι αδιαπραγμάτευτα αντίθετη σε....

Αν οι μετανάστες ήταν ΑΠΕ, η Γερμανική ΕΕ θα είχε ήδη εκδώσει Ντιρεκτίβα ...


Η πληθυσμιακή έκρηξη σε Ασία και Αφρική, σε συνδυασμό με τους πολέμους που μαίνονται σε διάφορες περιοχές των δυο ηπείρων οδηγούν σε μια νέα εποχή μαζικών μεταναστεύσεων εκατομμυρίων κατοίκων και τα γεωπολιτικά δεδομένα είναι εντελώς συγκεκριμένα: Ελλάδα και Ιταλία είναι χώρες της ΕΕ και οι δυο γεωγραφικά πιο κοντινές στην Ασία και την Αφρική. Όσο λοιπόν η ΕΕ θα κρατά κλειστά τα σύνορα, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες απ' τις εμπόλεμες ζώνες θα θαλασσοπνίγονται στη Μεσόγειο. 

Η για μια ακόμα φορά κατώτερη των περιστάσεων Γερμανική ΕΕ συνεδρίασε σε επίπεδο κορυφής στις 25-26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες κι εκτός απ' το Ελληνικό ζήτημα ασχολήθηκε και με το ζήτημα της μετανάστευσης, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στις Μεσογειακές χώρες και ιδίως Ελλάδα και Ιταλία. Τέσσερις ολόκληρες σελίδες αφιερώνει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη μετανάστευση, αλλά η πάνω εικόνα απεικονίζει ακριβώς την ουσία της απόφασης: "Europe needs a balanced and geographically comprehensive approach to migration, based on solidarity and responsibility. Following the decisions taken by the European Council last April, concrete measures have been taken to prevent further loss of life at sea, to find new ways of confronting smugglers and to intensify cooperation with countries of origin and transit, while respecting the right to seek asylum." Έτσι ξεκινά το κείμενο της απόφασης κι απ' την πολλή "geographically comprehensive approach" και την άλλη τόση "solidarity and responsibility" βλέπουμε στο κάτω μέρος της 2ης σελίδας "The UK will not participate".

Η πολλή "αλληλεγγύη και υπευθυνότητα" των Κέντρο- και ΒορειοΕυρωπαίων, που περίπου σφύριζαν αδιάφορα κοιτώντας το ταβάνι μέχρι ..