Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Ανησυχία για την αύξηση των εκπομπών μεθανίου σε επίπεδα ρεκόρ

Από το naftemporiki.gr
Το διοξείδιο του άνθρακα είναι το πιο άφθονο «αέριο του θερμοκηπίου» στην ατμόσφαιρα, αλλά το μεθάνιο το πιο ισχυρό. Οι εκπομπές του τελευταίου αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας ανησυχία στους επιστήμονες, καθώς συνιστούν μια πρόσθετη απειλή που μπορεί να «εκτροχιάσει» τη Συμφωνία του Παρισιού για..

Βοήθεια το diesel μου έπιασε μούχλα, μύκητες, βρύα και λειχήνες

Από το carzine.gr
Το παραπάνω σας ακούγεται υπερβολικό, τραβηγμένο, σενάριο κινδυνολογία; Κι όμως όσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει το νοθευμένο πετρέλαιο άλλα τόσα μπορούν να προκύψουν από την ανάπτυξη μυκήτων. Κι αυτό γιατί το πετρέλαιο, ειδικά το βιοντίζελ, μουχλιάζει όταν αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ίδιο χώρο. Και χωρίς πρόσθετα μυκητοκτόνα ή αντι-μυκητιακά, που στην προκειμένη..

Η ΓΣΕΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΠΟΕ


Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας η οποία προχώρησε από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και το Σάββατο 1 Ιουνίου.

Η διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας, η προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αλλά..

Οι Πετρελαϊκές Ενώπιον της Κλιματικής Αλλαγής

Από το energia.gr
Μπορεί κάποιος να μην πιστεύει ότι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη -η οποία υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει κατά +0,5 βαθμούς Κελσίου τα τελευταία 100 χρόνια- οφείλεται σε ανθρωπογενείς δράσεις, εάν όμως παρατηρήσει την απότομη αύξηση στη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα..