Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Απίστευτο: «Κόβουν» την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα δύο!

Απίστευτο: «Κόβουν» την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα δύο!
«Υποβαθμίζουν» τους περιφερειακούς Τ/Σ του Αιγαίου.
Στις 29 Δεκεμβρίου 2014 υλοποιείται το «Switch off» της αναλογικής τηλεόρασης στο Νότιο-Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, με βάση την κοινή Υπουργική απόφαση της 24-9-14 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2555/Β’ την 25-9-2014

Και ενώ οι Τ/Σ (τηλεοπτικοί σταθμοί) του Ν. Αιγαίου είχαν ενημερωθεί προφορικά για το αυτονόητο, ότι θα εκπέμπουν ψηφιακά σε ολόκληρη την Διοικητική τους Περιφέρεια όπως όλοι οι άλλοι Τ/Σ σε ολόκληρη τη χώρα διαπιστώνουν, ότι στις συμβάσεις που έλαβαν προς υπογραφή από τον πάροχο τους, που είναι η DIGEA, οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Δωδεκανήσου δεν θα εκπέμψουν στις Κυκλάδες αλλά από 25 κέντρα εκπομπής σε Δωδεκάνησο και Σάμο – Ικαρία. Στην ίδια λογική και οι Τ/Σ των Κυκλάδων δεν θα εκπέμψουν στη Δωδεκάνησο, αλλά μόνο στον ολιγάριθμο πληθυσμό των νησιών τους.

Δηλαδή Δωδεκάνησος (νότιο Αιγαίο) και Σάμος – Ικαρία (βόρειο Αιγαίο) πάνε μαζί και δημιουργούν μια ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ που διοικητικά δεν υφίσταται, με ορφανό το έτερο κομμάτι, δηλ. τις Κυκλάδες.

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν κάποιοι γραφειοκράτες να τα εμπνευστούν και να τα υλοποιούν!

Έτσι το Ν. Αιγαίο εμφανίζεται «καρατομημένο» και μάλιστα στον νευραλγικό τομέα των επικοινωνιών.

Σε όλες τις άλλες Περιφέρειες της χώρας δεν εμφανίστηκαν τέτοιου είδους «κακοτεχνίες» αντιθέτως κινούνται στη λογική του μεγαλύτερου πληθυσμού και όχι της συρρίκνωσης του.
Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για το Ν. Αιγαίο παρά το γεγονός ότι είναι η μικρότερη -πληθυσμιακά- Περιφέρεια που προσφέρει όμως τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην ουσία της λειτουργίας των ενημερωτικών Τ/Σ στην Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αφενός θεωρούνται δεύτερης ταχύτητας περιφερειακά κανάλια που θα απευθύνονται σε ολιγάριθμο πληθυσμό, με ότι συνεπάγεται για την επιβίωσή τους, αφετέρου με βάση την κείμενη νομοθεσία για το περιεχόμενο του προγράμματος των ενημερωτικών Τ/Σ, που επιβάλλεται να είναι από 30% και άνω τοπικού περιεχομένου, οι εν λόγω Τ/Σ θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα (μισό Ν. Αιγαίο + μισό Β. Αιγαίο) που σημαίνει υψηλότερο κόστος!

Συμπέρασμα: Ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου θα πρέπει να βρίσκεται και να ομιλεί ταυτοχρόνως, π.χ. σε Ρόδο και Σύρο (να ταξιδέψει από Ρόδο προς Σύρο μέσω Πειραιά με δύο διαφορετικά πλοία) για θέματα της Περιφέρειάς του… Κάτι ανάλογο και με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.
Η πλήρης παρακμιακή ανοησία, που το βασικότερο είναι να οδηγεί με ακρίβεια στην ανομοιογένεια και αποξένωση των κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας. Εύγε! tvkosmos



ΠΗΓΗ:hellasforce.com

Από δύο έως δώδεκα έτη εργασίας επιπλέον για τις μητέρες ανηλίκων

Από δύο έως δώδεκα έτη εργασίας επιπλέον για τις μητέρες ανηλίκων
Μετά το ’21 « καίγονται» κυρίως οι μητέρες ανηλίκων που είναι σήμερα κάτω από 44 ετών ( γεννημένες μετά το 1970 ) .Σύμφωνα με την ελληνική πρόταση για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό που εστάλη στην τρόικα :

- Οι ασφαλισμένοι/ες  που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης έως τις 31/12/ 2018 ( έτη ασφάλισης και όριο ηλικίας)  «διασώζονται» και εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται με τα μεταβατικά όρια που ορίζει  ο 3863 /2010
- Το 2019 τα όρια ηλικίας αυξάνονται κατά 2
- Το 2020 κατά 4 ενώ
- Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά το 2021 θα πρέπει υποχρεωτικά να περιμένουν έως τα 62 τους χρόνια καθώς η πόρτα με τις εξαιρέσεις φαίνεται ότι κλείνει οριστικά .

Οι αλλαγές θα αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα αν και δεν έχουν δοθεί ακόμα διευκρινήσεις .

Το οικονομικό επιτελείο πιστεύει ότι ο επώδυνος συμβιβασμός με την Τρόικα , στον τομέα του ασφαλιστικού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά ήπιος καθώς  η αύξηση του ορίου ηλικίας είναι σταδιακή και αφορά μικρό αριθμό γυναικών και ασφαλισμένων με το καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών  ( κατ’ εκτίμηση 10.000) Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς να αφορά άντρες με 35ετία και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων.

Η  Τρόικα θα εξακολουθήσει να απαιτεί   καίριες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό  αν δε βρεθούν «ισοδύναμα» ( πχ αύξηση ΦΠΑ στα νησιά) που να καλύπτουν το δημοσιονομικό κενό . Πάντως  στο Παρίσι καλλιεργήθηκε το έδαφος για συμφωνία σε άλλα πέντε  σημεία:

1. Στα 21 χρόνια  και 8 μήνες   από 15 που ισχύει σήμερα ( 6500 ένσημα αντί για 4.500)αυξάνεται ο ελάχιστος χρόνος ασφάλισης για συνταξιοδότηση για τους σημερινούς 40ρηδες. Το μέτρο που φαίνεται ότι συμφωνήθηκε στο Παρίσι βάζει στο στόχαστρο τους γεννημένους μετά το 1975 προκειμένου να μη θιγούν όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.  Η  ελληνική πλευρά θεωρεί ότι «διασώθηκαν » οι ευάλωτοι της κρίσης καθώς η  κατάργηση της 15ετίας για τις μεγαλύτερες ηλικίες θα οδηγούσε σε τραγικό αδιέξοδο πολλές κατηγορίες ανέργων οι οποίοι με δεδομένο ότι ο δείκτης  ανεργίας θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τα επόμενα χρόνια   δε θα μπορούσαν να βρουν δουλειά αλλά  ούτε και να βγουν στη σύνταξη.
 2. Πάγωμα των συντάξεων για τη διετία 2016-2017 . Υπενθυμίζουμε ότι ο ν.3863/2010 προέβλεπε πάγωμα των συντάξεων έως τις 31/12/2015. Κάτω από αυτή τη δημοσιονομική συγκυρία ,αποσύρεται ακόμα και η σκέψη να δοθεί αύξηση το 2016 της τάξης του 3,5%.

-Δυνατότητα μείωσης των εισφορών σε όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΑΕΕ με αντίστοιχη μείωση παροχών και συντάξεων. Ο πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης εκτιμά ότι αν υιοθετηθεί το μέτρο οι συντάξεις θα συρρικνωθούν έως και 20%.

- Ενοιποιήσεις Ταμείων. Στο ΙΚΑ θα συγχωνευθούν επικουρικά και ταμεία πρόνοιας ( κάθετη παρέμβαση)

- Η τρόικα φαίνεται ότι πείστηκε να παραπεμφθεί  για αργότερα η συζήτηση για τη λήψη απόφασης για την προκήρυξη των απεργιών με πλειοψηφία 50%+1 της γενικής συνέλευση των εργαζομένων.

-Προς το παρόν ( αυτό μπορεί να αλλάξει αν ενταθούν οι πιέσεις της Τρόικας ) η ελληνική πλευρά έχει αποκρούσει :

- Περαιτέρω μείωση των συντελεστών υπολογισμού των συντάξεων   για όσους  θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1/1/2015 και μετά . Η  τρόικα αξιώνει μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις 15%-20%  από την πρώτη πενταετία εφαρμογής του νόμου, βάζοντας στο στόχαστρο  τη νέα γενιά των συνταξιούχων.

-Μείωση της κατώτατης σύνταξης προκειμένου να περιοριστεί η συμμετοχή του κράτους στη χρηματοδότηση του προνοιακού μέρους των κατώτατων ορίων της σύνταξης . Δηλαδή σήμερα από τα  487 ευρώ  η κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, το ποσό που αναλογεί στις καταβληθείσες εισφορές είναι μόλις 280 με 310 ευρώ. Το υπόλοιπο είναι κρατική χρηματοδότηση, την οποία τώρα οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί.
-Ένταξη του ΕΚΑΣ το οποίο δε θεωρείται ανταποδοτική ασφαλιστική παροχή   στο μηχανισμό ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος . Η ελληνική πλευρά δέχεται την αναδιάρθρωση των κριτηρίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ αλλά όχι την πλήρη κατάργησή του


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ανθρώπινη ύπαρξη στον Κόκκινο Πλανήτη; (Βίντεο)


Αν κάποιος ισχυριστεί ότι ο Άρης κατοικείται, σίγουρα θα τον αποκαλέσουν παράφρονα. Αν όμως όντως υπάρχουν αποδείξεις και μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ανθρώπων στον κόκκινο πλανήτη;

Η Jackie, η οποία συμμετείχε στην αποστολή Viking το 1979, ισχυρίζεται ότι είδε δύο άνδρες στον Άρη.
Ο πρώην πιλότος της CIA John Lear δήλωσε ότι ενδεχομένως να υπάρχουν άνθρωποι στον Άρη, ενώ ο Andrew Bassiago υποστήριξε ότι ο πλανήτης φιλοξενεί ολόκληρη αποικία.

Οι δηλώσεις του Lear και του Bassiago ενισχύουν τη μαρτυρία της Jackie.
Ο John Lear πρόσθεσε μάλιστα ότι οι άνθρωποι που είδε η Jackie στον Άρη ενδέχεται να συντηρούσαν το σκάφος του Viking. Οι ηλιακοί συλλέκτες καλύπτονται πολύ συχνά από σκόνη. Μερικές μέρες αργότερα εμφανίζονται όμως και πάλι καθαροί.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος καθαρίζει τα διαστημικά οχήματα… Πληθαίνουν συνεχώς οι ενδείξεις ανθρώπινης παρουσίας στον Άρη.
Η παρακάτω εικόνα έχει ληφθεί από το Curiosity και δείχνει μια ανθρώπινη φιγούρα…

κατά την γνώμη του blog (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ) δεν νομίζω , αλλα και αν μόνο άνθρωποι δεν θα ειναι! ένας εξελιγμένος πολιτισμός και έξυπνος θα ζούσε κάτω απο το έδαφος εγώ αυτό θα έκανα! σημείωση η Ισπανια δεν έχει καμιά σχέση με Ελλάδα εκεί μιλάνε ανοιχτά για τέτοια θέματα όταν στο ελαντα δεν τολμούν να πιάσουν τέτοια θέματα , και αν καμιά φορά έχουν ειρωνικό ύφος συνωμοσίες! τα μεγάλα έγκυρα μέσα αποβλάκωσης!



ΠΗΓΗ:defencenet.gr