Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Άσκηση για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης και για την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις της Energean

Antipollution
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάσθηκε στις 5 Ιουνίου, ευρεία άσκηση καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις της Energean Oil & Gas στην Καβάλα με την συμμετοχή των αρμόδιων στελεχών και εργαζομένων της εταιρείας. Επίσης, στη λιμενική εγκατάσταση της Nέας Καρβάλης, με βάση τον κώδικα ασφάλειας ISPS, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής ενέργειας.

Σκοπός των ασκήσεων ήταν..

Πού θα πάει το πετρέλαιο, τι "βλέπουν" 22 επενδυτικές τράπεζες

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Τo "χτύπημα" που δέχεται το δολάριο, μετά από τα απογοητευτικά στοιχεία της αμερικάνικης αγοράς εργασίας ωθεί σε ράλι τα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο Brent να αυξάνεται, σήμερα, πάνω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

Ένα αδύναμο αμερικάνικο νόμισμα κάνει τα εμπορεύματα που διαπραγματεύονται σε δολάρια, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο, φθηνότερα για τους κατόχους άλλων νομισμάτων. 

Σήμερα, το δολάριο ..

Η έρευνα έχει ρίσκο. Θα το αναλάβουν οι επενδυτές;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Θυμάστε ότι στη ΓΣ των Ελληνικών Πετρελαίων ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρ. Στεργιούλης κάλεσε, ουσιαστικά, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη να "βγάλει" και άλλους διαγωνισμούς για έρευνα υδρογονανθράκων. Μου επισημαίνει λοιπόν φίλος της στήλης το εξής: 

Συνδυάζεται η αύξηση του ρίσκου που συνεπάγεται η περαιτέρω εμπλοκή στην έρευνα με τη δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας; Τα ΕΛΠΕ έχουν βέβαια ισχυρές ταμειακές ροές, αλλά χρειάζονται – μου λένε – γύρω στα..

Νο comments...



ΠΗΓΗ:larkikanea.blogspot.gr

Λιμάνι Λος Άντζελες: Ο πρώτος τερματικός σταθμός στον κόσμο που τροφοδοτείται αποκλειστικά από ΑΠΕ


Το λιμάνι του Λος Άντζελες θα καταστεί ενεργειακά «πράσινο» μετά την ανακοίνωση σχεδίων για την μετάβαση ενός τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων επιφάνειας 40 στρεμμάτων στην ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές.

Η κατασκευή θα ξεκινήσει φέτος τον Ιούνιο και οι υπεύθυνοι του λιμανιού υποστηρίζουν πως το έργο, με ονομασία Πράσινος Τερματικός Σταθμός Pasha, θα είναι το πρώτο του κόσμου που θα καλύπτει το σύνολο των ενεργειακών του αναγκών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ο σταθμός θα έχει επίσης τη δυνατότητα να λειτουργεί πλήρως εκτός δικτύου, αν αυτό είναι απαραίτητο.

Το λιμάνι του Λος Άντζελες συνεργάστηκε με..

ή …πράσινο ή επί τας…

zoni3.1
Ναι, το θέλουμε! Έχετε υποχρέωση να το κάνετε από το άρθρο 12 της οδηγίας SEVESO III. Είναι και επιταγή του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου. Είστε υποχρεωμένοι να συμφωνήσετε στην Ζώνη πρασίνου «SEVESO» μεταξύ του διυλιστηρίου και του οικισμού.

Μην ξεχνάτε ότι οι διάσπαρτες από το 2007 γεωτρήσεις στο δυτικό μέρος της Νότιας Πυρκάλ δεν έχουν στομώσει ενώ το προστατευτικό φράγμα στην ακτή καθώς και η παράκτια αντλία παραμένουν για να αναχαιτίσουν τις εκροές πετρελαιοειδών (από το 2004!).

Είναι η ελάχιστη επανορθωτική πράξη στην οποία μπορείτε να..

Τα ΕΛΠΕ θέλουν την έκταση της Πυρκάλ στην Ελευσίνα

Τα ΕΛΠΕ θέλουν την έκταση της Πυρκάλ στην Ελευσίνα
Στο πλαίσιο μείωσης των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έχουν δρομολογηθεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Πυρκάλ που βρίσκεται στην Ελευσίνα και η μεταφορά ορισμένων γραμμών παραγωγής σε αυτό του Λαυρίου.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί το 80% της μετεγκατάστασης και απομένει ένα 20%, το οποίο εκτιμάται ότι θα τελειώσει εντός μηνός.

Και τα δύο εργοστάσια ήταν γομωτήρια της Πυρκάλ με πολλές επικαλύψεις, γι' αυτό εδώ και καιρό είχε αποφασιστεί η συνένωσή τους, καθώς η ιστορική βιομηχανία εμφανίζει δυσανάλογα έξοδα σε σχέση με έσοδα.

Ετσι άνοιξε ο δρόμος για..

Απόφαση Σκουρλέτη για Χορήγηση 3ετούς Άδειας Εγκατάστασης στην Εταιρεία του ΤΑΡ στους Νομούς Από Όπου θα Διέλθει ο Αγωγός

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΡ
Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας χορηγείται στην εταιρεία του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, Trans Adriatic Pipeline AG, άδεια εγκατάστασης, τριετούς διάρκειας, για την κατασκευή του ∆ιαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, ∆ράμας, Σερρών, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας, Φλωρίνης, Κοζάνης και Καστοριάς, σύμφωνα με τα υποβληθέντα σχέδια, τη Μελέτη Εγκατάστασης, τον Προϋπολογισμό, το Ερωτηματολόγιο, τη Μελέτη Ασφαλείας και τα λοιπά στοιχεία του φακέλου. (Βλ. εδώ ολόκληρη την απόφαση)

Μεταξύ άλλων, απαιτείται

ΥΠΕΝ: Τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του Διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
Εγκρίνει το ΥΠΕΝ την τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ, λόγω της κατασκευής και λειτουργίας νέας Δεξαμενής Αποθήκευσης Υγρού Θείου στη Μονάδα U-3750 (βλ. εδώ όλη την απόφαση).

Ειδικότερα, η απόφαση αφορά την..

Βουτιά 8% φέρνει η ύφεση στην αγορά καυσίμων παρά τις χαμηλές τιμές


Δυσπραγία, παρατεταμένη ύφεση και μπαράζ φόρων που μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, κερδίζουν τη μάχη απέναντι στις χαμηλές τιμές των καυσίμων.

Δεν εξηγείται αλλιώς πως ενώ η μέση τιμή της βενζίνης είναι κατά μέσον όρο 10% χαμηλότερη από πέρυσι, η κατανάλωση αντί να αυξάνεται, όχι μόνο υποχωρεί, αλλά σημειώνει και καθίζηση.

Ενδεικτικό είναι ότι τα προσωρινά και ανεπίσημα στοιχεία των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών για το μήνα Μάιο δείχνουν ότι ο συνολικός όγκος πωλήσεων στα πρατήρια υποχώρησε 8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, όπως λέει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), Γιάννης Αλιγιζάκης, είναι ότι..

«Πέφτουν» οι υπογραφές για το Ελληνικό εντός των επόμενων ωρών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Για σήμερα Δευτέρα μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development που θα αναπτύξει το Ελληνικό.  
 Υπενθυμίζεται πως το σχήμα υπό τη Lamda Develοpment πρόσφερε τίμημα που κυμαίνεται μεταξύ 577.000.000 και 712.000.000 ευρώ (ανάλογα με το επιτόκιο προεξόφλησης που χρησιμοποιείται), ενώ με την αναγωγή στη δεκαετία διαμορφώνεται σε 915.000.000 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε δόσεις. Το επενδυτικό σχήμα κατέθεσε ..

Αυξάνει τις τιμές πετρελαίου προς Ασία, μειώνει προς Ευρώπη η Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Saudi Aramco της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε σε μείωση των τιμών του πετρελαίου προς την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, και αύξηση των τιμών προς την Ασία και τις ΗΠΑ σύμφωνα με το Bloomberg.

H Wall Street Journal ανέφερε πως η μείωση των τιμών για το πετρέλαιο που η Aramco εξάγει στην Ευρώπη υποδηλώνει..

ΓΣΕΕ: «Όχι» σε οποιαδήποτε αλλαγή στα εργασιακά

ΓΣΕΕ: «Όχι» σε οποιαδήποτε αλλαγή στα εργασιακά
Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα εκφράζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημειώνει ότι το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά στάνταρς. Όπως αναφέρει, τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία (λοκ άουτ), όλα τα μέρη αναγνώρισαν πω..