Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Η Αμερικανική Κυβέρνηση Ενέκρινε την Πώληση Πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα της Χώρας

Από το energia.gr
Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την πώληση ποσοτήτων αργού πετρελαίου από το στρατηγικό πετρελαϊκό απόθεμα της χώρας, κίνηση που επιτρέπεται βάσει πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων και η οποία στοχεύει να αυξήσει την προσφορά πετρελαίου στην παγκόσμια αγορά σε μία συγκυρία κατά την οποία σφίγγει ο κλοιός των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν

Βάσει της πρόσφατης απόφασης του προέδρου Τραμπ, έντεκα εκατομμύρια βαρέλια αργού θα προσφερθούν για παραδόσεις..

Π. Θεοχαρίδης: Όλα έτοιμα για τη γεώτρηση με τον «Πορθητή»

Από το energypress.gr
Θέμα ημερών είναι, όπως όλα δείχνουν, ο απόπλους του υπό τουρκική σημαία γεωτρύπανου «Fatih» (Πορθητής) για την πρώτη γεώτρηση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, έφτασαν στο λιμάνι της Αττάλειας τα άλλα δύο ειδικά πλοία υποστήριξης υπεράκτιων γεωτρήσεων. Πρόκειται για..

ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Από το gsee.gr
Μετά από οκτώ χρόνια σκληρών και άδικων πολιτικών λιτότητας, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, μία έξοδος όμως που δυστυχώς είναι φαινομενική και ουδόλως ουσιαστική, αφού η Οδύσσεια του ελληνικού λαού συνεχίζεται.

Για τη ΓΣΕΕ δε νοείται έξοδος από τα μνημόνια, χωρίς να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της λιτότητας, της ανεργίας και της γενικευμένης κοινωνικής κρίσης.

Με θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα, περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολογήτου, απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, υψηλή ..

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΘ


Επι τόπου επίσκεψη από Glencore - Vitοl στα τρία διλυστήρια των ΕΛΠΕ - η παρουσίαση προς τους δύο μνηστήρες σε κεντρικό ξενοδοχείο

Από το energypress.gr
Εικόνα από πρώτο χέρι των τριών παραγωγικών μονάδων των προς πώληση ΕΛΠΕ, σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη, θα έχουν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ομάδες στελεχών των δύο μνηστήρων του ομίλου, δηλαδή της ελβετικής Glencore, και της ολλανδικής Vitol.

Στις επισκέψεις, που αποτελούν συνέχεια της παρουσίασης από τα ΕΛΠΕ τον Ιούλιο σε κεντρικό ξενοδοχείο, των οικονομικών τους μεγεθών προς..

Ναυτιλία-Μεταφορές: Η Μεγάλη Στροφή στα Πράσινα Καύσιμα

Από το energia.gr
Tα «πράσινα Logistics», αποτελούν, πλέον, το σύμμαχο για την ανάπτυξη του πράσινου επιχειρείν, που επιλέγουν να ακολουθήσουν με ολοένα αυξητικούς ρυθμούς. οι βιομηχανίες και οι εμπορικές επιχειρήσεις, με τις μεταφορές να κατέχουν την πρώτη θέση, αφού αποτελούν μακράν τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής ρύπων αλλά και την κατ' εξοχήν δαπάνη που αυξάνει τα λειτουργικά έξοδά τους. Η στροφή στις λεγόμενες πράσινες μεταφορές είναι..

Οι Επτά αδελφές «ενώθηκαν» επίσημα στις 28 Αυγούστου του 1928

Από το sfairika.gr
Ως γνωστόν, ο όρος επτά αδελφές, καθιερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της πετρελαϊκής Ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, Enrico Mattei, ο οποίος αποκάλεσε με αυτό το όνομα τις επτά μεγάλες δυτικές εταιρείες, οι οποίες κυριαρχούσαν στην αγορά του πετρελαίου από την δεκαετία του 1940 μέχρι και την δεκαετία του 1970.

ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

[Οι Επτά αδελφές «ενώθηκαν» επίσημα στις 28 Αυγούστου του 1928, όταν οι εκπρόσωποι και από τις εφτά, συναντήθηκαν..