Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Λ.Κατσέλη: «Οι κατασχέσεις είναι πρό των θυρών»



Τα παραμύθια τελείωσαν, σύντομα και απροκάλυπτα,οι δανειστές τοκογλύφοι θα βάλουν "χέρι" στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, και αυτό το παραδέχεται και η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι κατασχέσεις είναι προ των θυρών και ότι σύντομα θα αυξηθεί το ύψος της υποχρεωτικής μηνιαίας επιβολής από το 10% στο 20 ή 30% με μία τροπολογία που θα περάσει βράδυ στη Βουλή». Με τα λόγια αυτά η κυρία Λούκα Κατσέλη περιέγραψε - μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με ενώσεις καταναλωτικών οργανώσεων -  το ζοφερό μέλλον χιλιάδων νοικοκυριών αφού όπως διευκρίνησε οι διατάξεις του νόμου 3869/10 που η ίδια κατήρτισε τροποποιούνται επι τα χείρω.

Στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με εκπροσώπους Ενώσεων και Ομοσπονδιών Δανειοληπτών και Καταναλωτών, η κ. Κατσέλη εξέφρασε την αντίθεσή της στο γεγονός ότι στα άρθρα 11, 12 και 13 ( του νομοσχεδίου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις του Ν. 3869/2010») καθίσταται υποχρεωτική η πληρωμή ελάχιστης μηνιαίας καταβολής τουλάχιστον του 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης -και πάντως όχι λιγότερο από 40 ευρώ το μήνα- από ανθρώπους που προσφεύγουν στον νόμο γιατί βρίσκονται σε μόνιμη και έκδηλη αδυναμία πληρωμής οφειλών.

Η επιβολή της μηνιαίας δόσης προωθείται, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη για να καλύψει το πρόβλημα των αυξανόμενων επισφαλειών των τραπεζών, «ωραιοποιώντας» τα λογιστικά βιβλία τους. Με τη συνεχιζόμενη πληρωμή -έστω και στα χαρτιά- μηνιαίων δόσεων, οι τράπεζες μπορούν να εξακολουθούν να εμφανίζουν τα δάνεια αυτά -πολλά εκ των οποίων είναι τιτλοποιημένα- ως ενήμερα και όχι ως κόκκινα, δηλαδή ως επισφάλειες που θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν με πρόσθετα κεφάλαια.


Οι δανειολήπτες που βρίσκονται σε πραγματική και μόνιμη αδυναμία επιβαρύνονται, σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, ακόμα περισσότερο αντί να ανακουφιστούν και να διευκολυνθούν ώστε να κάνουν χρήση του νόμου 3869/10. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι πολλοί εξ αυτών είτε δεν θα είναι σε θέση να προσφύγουν στον νόμο είτε θα εκπέσουν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τρεις δόσεις. Πόσω μάλλον όταν θα είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν ελάχιστη μηνιαία δόση από τη στιγμή της κατάθεσης της αίτησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης που στα μεγάλα αστικά κέντρα ορίζεται για μετά το 2020.

Όπως τόνισε η κ. Κατσέλη, η εισαγωγή αυτής της ρύθμισης, όπως και η αύξηση της περιόδου ρύθμισης δηλαδή η αναγκαστική πληρωμή δόσεων από τέσσερα σε πέντε έτη θα αυξήσει επομένως και δεν θα μειώσει τις επισφάλειες, καθώς η μεγάλη ύφεση και η ανεργία αποτελούν τις γενεσιουργίες αιτίες της κρίσης υπερχρέωσης.

Σημείωσε μάλιστα ότι οι βουλευτές που ψηφίζουν τα άρθρα 11, 12 και 13 «έχουν ακέραιη την ευθύνη ότι ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου για την ακύρωση των ευεργετικών διατάξεων του Ν, 3869/2010 για την επαναφορά κατασχέσεων ακινήτων, για το βάθεμα της ύφεσης, για την περαιτέρω εξαθλίωση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και για την υπονόμευση του μεσοπρόθεσμου δημόσιου συμφέροντος».

Η κ. Κατσέλη έκανε έκκληση στους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν τα επίμαχα άρθρα με τα οποία, όπως είπε, επιχειρείται η υπονόμευση ενός νόμου που έχει ήδη σώσει χιλιάδες νοικοκυριά.

ΠΗΓΗ: defencenet.g

Παπαγεωργίου: Νέος διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ

Παπαγεωργίου: Στο τραπέζι επίσπευση πώλησης των ΕΛΠΕ - Νέος διαγωνισμός για ΔΕΠΑ
Η κυβέρνηση δια του Ασημάκη Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε ότι δεν κατατέθηκε προσφορά για τη ΔΕΠΑ και δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επαναπροκηρύξει διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας με όρους που θα δημιουργήσουν επενδυτικό ενδιαφέρον. Σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός πως υποβλήθηκε προσφορά για τη ΔΕΣΦΑ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεδομένων των εξελίξεων η Ελλάδα μπορεί να εξετάσει το χρονοδιάγραμμα αναφορικά με την πώληση της κρατικής συμμετοχής στα ΕΛ.ΠΕ.

ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Κοζάνη: Το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης και Αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ που προωθείται από την κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Κοζάνης, όπως οι αποκαταστάσεις εδαφών, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, η διαχείριση των μονάδων παραγωγής ενέργειας μετά το πέρας λειτουργίας τους, τα επιπλέον κόστη του λιγνίτη που επιβαρύνουν την περιοχή, η διαχείριση των υδροηλεκτρικών έργων και άλλα θέματα.

Αυτό αναφέρει εισήγηση του Δήμου Κοζάνης που παρουσιάζεται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί και να αποτελέσει αφορμή ώστε να ληφθούν υπόψη όλα τα παραπάνω.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μαυροματίδη που θα αναπτύξει το θέμα, “θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει ένα πλέγμα σχέσεων και ζητημάτων που δεν έχει αποτυπωθεί στο σχέδιο για τη ΔΕΗ”. Ο ίδιος επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι καθώς ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μεγαλύτερος ενεργειακός δήμος στη χώρα οφείλει να τοποθετηθεί και να προωθήσει τις θέσεις του στους αρμόδιους. Από εκεί και πέρα το Συμβούλιο θα αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει στη συνέχεια. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ποια ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί

Ποια ακίνητα κινδυνεύουν να βγουν στο σφυρί
Η συζήτηση για το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών έχει ανοίξει για τα καλά. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί αλλά φαίνεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε νέα και από αυτό το μέτωπο. Δείτε τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι και πώς αναμένεται να διαμορφωθεί το τοπίο. Και μην ξεχνάτε. Δεν είναι μόνο οι τράπεζες που απειλούν τα σπίτια με πλειστηριασμό αλλά και το δημόσιο.

Πόσοι δανειολήπτες έχουν πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην ΕΚΟ, με θέμα Εγκριση πρότασης για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παρόντες: 196 μέλη.
Ψήφισαν: 194.
Υπέρ της πρότασης του Προέδρου ψήφισαν: 135. Ποσοστό 69, 8%.
Κατά της πρότασης ψήφισαν: 56. Ποσοστό 29.8%.
Λευκά: 3.

Το σωματείο της ΠΕΠΕΚΟ τις αμέσως επόμενες ημέρες με ανακοίνωσή του θα σας ενημερώσει αναλυτικά. 
 ΠΗΓΗ:.pepeko.gr

Financial Times: Η Τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στη δραχμή


Αφενός αφού σώθηκε το ευρώ το 2010 δεν μας χρειάζονται άλλο και αφετέρου η καταστροφή είναι τόσο μεγάλη που θα είναι αναγκασμένοι να μας ταΐζουν  και  να κάνουν αναδιαρθρώσεις για πολύ καιρό. Είναι πιο φθηνό  και απείρως πιο εύκολο να μας στριμώξουν  κι άλλο και να ζητήσουμε να φύγουμε πληρώνοντας όλο το χρέος.

Μετά την αναγνώριση από το ΔΝΤ για τους λάθος χειρισμούς στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και τον πόλεμο που ξέσπασε ανάμεσα στο Ταμείο και την Ε.Ε., ο χαμένος είναι σύμφωνα και με τους Financial Times η Ελλάδα. Σε δημοσίευμα αναφέρουν πως η πολιτική της Τρόικα οδηγεί σε Grexit και υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα παραμείνει κολλημένη σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης και αποπληθωρισμού χρέους, μέχρι να φύγει από την Ευρωζώνη και να κηρύξει στάση πληρωμών μονομερώς και να φύγει τελικά από το ευρώ επιστρέφοντας στο εθνικό νόμισμα.

Το άρθρο των Financial Times
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΙΔΟΥ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ.


ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΣΑ: 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ?...


Εχουμε όλοι εμπεδώσει την ανάγκη να είμαστε αισιόδοξοι. Ακόμη και αν δεν είμαστε, επειδή «η αισιοδοξία φτιάχνει το κλίμα και η ανάπτυξη είναι θέμα... κλίματος».

Και για τους πιο δύσπιστους, υπάρχει και η ... άνοδος του Τουρισμού, τον... Μάιο. Μάλιστα, αλλά οι αφελείς ανάμεσά μας επιμένουν. Οχι οι του ΣΥΡΙΖΑ που προσεύχονται για την αποτυχία, αλλά εμείς που θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάτι καλό αρχίζει να αχνοφαίνεται.

Εμείς που γράφαμε πριν από έναν χρόνο ότι για τη σωτηρία μέσα από την ανάπτυξη χρειάζεται να θεραπεύσουμε τις επτά πληγές που έριξαν την κοινωνία στον γκρεμό.

Ας δούμε τι έχει αλλάξει προς το καλύτερο τον τελευταίο χρόνο, με τη νέα κυβέρνηση.

Η δυσλειτουργική δημοκρατία. Ακραία κόμματα δημιουργούν δικό τους... δίκαιο, με διείσδυση στην Αστυνομία, στο κοινό έγκλημα και στις τάξεις των «απελπισμένων».

Θεσμοί: Πολιτικό Σύστημα, η Βουλή, ο Συνδικαλισμός, η Αστυνομία, τα Δικαστήρια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Δημόσια Διοίκηση, όλα στο χαμηλότερο σημείο κοινωνικής αποδοχής και αξιοπιστίας.

Δικαιοσύνη: Φοροφυγάδες δεν διώκονται, επίορκοι δεν καταδικάζονται. Η αρνησιδικία υπονομεύει και την οικονομία.

Κοινωνική δικαιοσύνη: Η καθιέρωση μόνιμου και προοδευτικού φορολογικού συστήματος και η εφαρμογή δίκαιων εισπρακτικών κανόνων είναι ακόμη ζητούμενο.

Κοινωνικό Κράτος και Κοινωνική Συνοχή: Η ασφαλιστική εξάρτηση από την απασχόληση, έφερε στρατιές ανασφάλιστων, το ΕΣΥ καταρρέει και οι συντάξεις εξαερώνονται.

Παιδεία: Η δημόσια Εκπαίδευση και, ιδίως, το Πανεπιστήμιο συνεχίζουν να απαξιώνονται.

Tο Ηθικό οικονομικό υπόδειγμα: Καινοτομία, επένδυση, παραγωγή, εξαγωγές και δουλειές, απαιτούν θεσμικό περιβάλλον θετικό στην επιχειρηματικότητα και στον επιχειρηματία. Τίποτε από όλα αυτά δεν βελτίωσε η τρικομματική κυβέρνηση.

Αντίθετα, επελαύνουν το κομματικό κράτος, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια. Η ελληνική οικονομία απειλείται είτε με ένα Μαρξιστικό «πείραμα» είτε με επιστροφή στην εθνικιστική παλαιοδεξιά. Ακόμη περιμένουμε μία φιλελεύθερη πνοή σε συνεργασία με μία σύγχρονη Κεντροαριστερά, με κοινό τόπο το συμφέρον της χώρας και στόχους την παραγωγή πρώτα και τη δίκαιη κατανομή μετά.

Σε λίγο, όμως, η σημερινή κρατικιστική παλαιομοδίτικη Ελλάδα θα βρεθεί πάλι σε αδιέξοδο, ακόμη και αν ο Τουρισμός... διπλασιαστεί.

Λυκούργος Λιαρόπουλος
 ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΙΔΙΩΤΩΝ Gazprom: "Γιατί δεν καταθέσαμε προσφορά για την ΔΕΠΑ" - Θα δοθεί παράταση;


Υψηλά ιστάμενη πηγή της Gazprom με την οποία ήρθε σε επικοινωνία το defencenet.gr αιτιολογώντας την απόφαση της ρωσικής εταιρείας να μην καταθέσει δεσμευτική πρόταση και συνεπώς να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό γι την ΔΕΠΑ τόνισε τα εξής:

"Θέσαμε κάποια θέματα για τα οποία δεν λάβαμε ποτέ απαντήση. Ο ίδιο ο Α.Μίλερ κατά την τελευταία του συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, ζήτησε να πληροφορηθεί πως σκέπτεται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στο νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας την είσπραξη των χρεών των ιδιωτών προς την εταιρεία. Τα χρέη αυτά ανέρχονται στα 600 εκατομμύρια ευρώ χονδρικά. από τα οποια τα 400 εκατ. ευρώ είναι των μεγαλο-οφειλετών της ΔΕΠΑ. Υπήραν και άλλα ζητήματα, στα οποία δεν δόθηκαν απαντησει, αλλά αυτό ήταν το σημαντικότερο."

Πρακτικά η Gazprom ζητούσε εγγυήσεις υπό την μορφή νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προέβλεπε την εγγύηση του δημοσίου σε περίπτωση που για κάποιους λόγους δεν γινόταν εφικτή η καταβολή των χρεών αυτών στην Gazprom. Κάτι που δεν έγινε και κατ'αυτό τον τρόπο δεν κατατέθηκε η προσφορά.

Τώρα, σε ότι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, πιθανότητα η κυβέρνηση (τυπικά το ΤΑΙΠΕΔ) δεν θα κηρύξει άγονο τον διαγωνισμό, αλλά θα επιχειρήσει με κάποι τρόπο να δώσει παράταση, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η κάθοδος της Gazprom σε αυτόν.

Σε διαφορετική περίπτωση ρωσικό επενδυτικο ρεύμα στην Ελλάδα, τέλος τουλάχιστον όχι με την ορμή που θα ερχόταν.. 

Μάλιστα κάποιες πηγές, θέλουν να έχει διαμηνυθεί από την πλευρά της Κομισιόν ότι η ελληνική υπόθεση (ΔΕΠΑ) θα εξεταστεί «πακέτο» με την εν εξελίξει έρευνα της Ε.Ε. για μονοπωλιακές πρακτικές των ρωσικών εταιρειών σε χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, τότε η ολοκλήρωση της πώλησης δεν θα μπορούσε να γίνει πριν από 1 με 1,5 χρόνο, με αβέβαιη έκβαση. Υπό αυτές τις συνθήκες, εκτιμούν οι συγκεκριμένες πηγές, δε θέλησε η Gazprom να προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, αλλά η Gazprom to diace;ydei

To ζήτημα είναι ότι αν δεν προχωρήσει η πώληση προκύπτει σημαντική «τρύπα» τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2013, συνεπώς, το κυβερνητικό επιτελείο θα πρέπει ή να αναπροσαρμόσει το πλάνο για το τρέχον έτος ή να αναζητήσει άλλες πηγές κάλυψης της. Δηλαδή επιπλέον φόρους...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τι έγινε στην γενική συνέλευση της ΠΕΠΕΚΟ !!!!

 
 Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της ΕΚΟ, πραγματοποιήθηκε εχτές σε Κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, το αποτέλεσμά της ήταν η επικύρωση, από την πλευρά των εργαζομένων, της συμφωνίας μεταξύ Σωματείου & Εταιρείας, η οποία οδηγεί σε συρρίκνωση των εισοδημάτων του, σε ποσοστό περίπου 19,3% μεσοσταθμικά.
Οι τοποθετήσεις των ομιλητών ήταν αναμενόμενες χωρίς εκπλήξεις. Εξαίρεση αποτέλεσε η ομιλία του Γραμματέα ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ, ο οποίος ήταν και ο μόνος που αναφέρθηκε στα όσα ακούστηκαν από τα χείλη  του Προέδρου του ΠΣΕΕΠ στο τελευταίο ΔΣ, για να συμφωνήσει μαζί του και ο γραμματέας του σωματείου της ΠΕΠΕΚΟ χωρίς να ζητήσει βεβαία εξηγήσεις από το υπόλοιπο συμβούλιο.
Ο Πρόεδρος του ΠΣΕΕΠ, κλείνοντας την συνεδρίαση του, αναφέρθηκε, σε παιχνίδι «ΣΙΚΕ» μεταξύ σωματείου & Εταιρείας, για την μετενέργεια.
-       Αλήθεια, κανείς άλλος δεν έμαθε για αυτά τα λόγια? Κανείς δεν ζήτησε εξηγήσεις? Δεν περιμέναμε να το κάνει φυσικά ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΚΟ μιας και μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΣΕΕΠ και τον γραμματέα της Ομοσπονδίας ανήκουν στην ίδια παράταξη! Άρα, γιατί να προβούν σε καταγγελία?
Αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, ο οποίος στην αρχή της διαπραγμάτευσης ήταν πρωταγωνιστής και μόλις δυσκόλεψαν τα πράγματα επέλεξε το ρόλο του "Κομπάρσου". Μήπως μας θυμίζουν όλα αυτά τα «αρνιά και τις σούβλες», της Χειμμάρας»?
Και μια τελευταία ερώτηση:
 Ο  Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ ΕΚΟ θα μείνει μόνο στις καταγγελίες ;


 Οι εργαζόμενοι όμως τώρα πια ξέρουν την αλήθεια. Δυστυχώς όμως είναι πολύ σκληρή για αυτούς…

"ΕΔΙΩΞΑΝ" GAZPROM-SINTEZ! Φιάσκο μεγατόνων σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - Δίνουν στον δορυφόρο της Άγκυρας την ΔΕΣΦΑ;


Σε φιάσκο μεγατόνων εξελίσσεται η υπόθεση της αποκρατικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ με τα φαβορί Gazprom και Sintez να μην καταθέτoυν δεσμευτικές προσφορές και να αποσύρονται από τον διαγωνισμό!

Μόνο οι  τουρκόφωνοι Αζέροι της εταιρείας SOCAR έμεινε για την ΔΕΣΦΑ και η κοινοπραξία Βαρδικογιάννη-Μυτηληναίου για την ΔΕΠΑ.

Πριν λίγο η ρωσικός κολοσσός Sintez ανακοίνωσε ότι αποσύρεται απο τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση και της ΔΕΣΦΑ (είχε ήδη αποσυρθεί από την ΔΕΠΑ) προφανώς κατόπιν συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την Μόσχα) αφήνοντα ανοικτό το πεδίο στην Socar.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε η Gazprom κατέθεσε προσφορά, αφού θεώρησαν ότι το παιχνίδι ήταν στημένο.

«Η Sintez αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση», ανέφερε αξιωματούχος της Sintez στο Reuters προσκείμενος ενώ η είδηση επιβεβαιώνεται και από δύο Έλληνες αξιωματούχους. που εμπλέκονται στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης.

Την ίδια ώρα, αι το ελληνο-τσέχικο σχήμα PPF-Τέρνα του μεγαλοκατασκευαστή Περιστέρη, διέρρευσε από πηγές του ομίλου ότι τελικά δεν θα υποβάλλουν προσφορά   αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο για τον ΔΕΣΦΑ την εταιρεία SOCAR του Αζερμπαϊτζάν. ενός Αζερμπαϊτζάν που είναι κράτος-δορυφόρος της Τουρκίας.

Δηλαδή πρακτικά βάζουν την Άγκυρα διά της πλαγίας οδού στην στρατηγικές υποδομές της χώρας!

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΔΕΣΦΑ και τη μητρική του, ΔΕΠΑ, λήγει σήμερα.

Με τον εκβιασμό των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ χάθηκε η μεγαλύτερη προσφορά ύψους συνολικού ύψους περί τα 3 δισ ευρώ και των δύο ρωσικών εταιρειών που είχε ποτέ κατατεθεί για περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου.

Στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ, εξακολουθεί να είναι ενεργή η προσφορά της κοινοπραξίας των ομίλων Βαρδινογιάννη-Μυτιληναίου, αλλά υπολείπεται σαφώς της προσφοράς της Gazprom, στην οποία, εκτός απροόπτου θα καταλήξει η ΔΕΠΑ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

«Έφοδος» του ΣΔΟΕ για τις προμήθειες καυσίμων του αμερικανικού στόλου

«Έφοδος» του ΣΔΟΕ για τις προμήθειες καυσίμων του αμερικανικού στόλου
Εδώ και τρεις μήνες και κάτω από άκρα μυστικότητα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, μετά από καταγγελία για «σημεία και τέρατα» στην προμήθεια καυσίμων του 6ου αμερικανικού στόλου, που ελλιμενίζεται στη Σούδα, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Έπειτα από εντολή που έδωσε ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, μετά καταγγελία που έγινε στην Κρήτη, αμέσως ξεκίνησε έρευνα του ΣΔΟΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάζονται εξονυχιστικά τιμολόγια και παραστατικά, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημίας για το Δημόσιο.
Σύμφωνα με το cretalive, στελέχη του ΣΔΟΕ εξετάζουν με προσοχή τη σοβαρή υπόθεση, ενώ είναι ενδεικτικό ότι παρά το γεγονός ότι οι έρευνα γίνεται από τον περασμένο Απρίλιο, η είδηση δεν είχε διαρρεύσει. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Η εξέλιξη στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΠA-ΔΕΣΦΑ ορόσημο για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα


«Κλειδώνει» χωρίς συνταρακτικό απρόοπτο η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ με το ρωσικό ενεργειακό γίγαντα Gazprom, ενώ ακόμη παραμένει ένα ερωτηματικό για το που θα καταλήξει ο ΔΕΣΦΑ. Οι υποψήφιοι είναι η επίσης ρωσική Sintez και η αζέρινη Socar.

Σήμερα στη 1:00 το μεσημέρι κατατίθενται οι δεσμευτικές προσφορές των «μνηστήρων» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ. Όσον αφορά την πρώτη ελληνική επιχείρηση μοναδική επι της ουσίας είναι η προσφορά της Gazprom με την προσφορά να κυμαίνεται στο ποσό μεταξύ 750-900 εκατομμυρίων ευρώ. Οι άλλοι διεκδικητές βρέθηκαν εξ αρχής εκτός διαγωνισμού, αφού το τίμημα που προσέφεραν ήταν αρκετά χαμηλότερο.

Το θέμα ήταν καθαρά πολιτικό και πέραν της Ελλάδας, αφού ΗΠΑ και Κομισιόν ήγειραν αντιρρήσεις όσον αφορά στη διείσδυση της Ρωσίας στα ενεργειακά ζητήματα της Ελλάδας και κατά προέκταση της Ε.Ε. Η κυβέρνηση αντιλήφθηκε ωστόσο πώς τυχόν απόρριψη της πρότασης της Gazprom θα συνιστούσε «σκάνδαλο» και θα οδηγούσε σε ελληνορωσική ρήξη.

Φαίνεται ωστόσο πώς η κυβέρνηση Α.Σαμαρά θα επιχειρήσει να πατήσει σε δύο βάρκες και αυτό πιθανόν να το πράξει με την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. Παρά το γεγονός πώς η ρωσική εταιρεία Sintez έχει δείξει πιο έντονο ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρείας, κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν πώς χωρίς την αζέρικη Socar η ελληνική συμμετοχή στον αγωγό TAP θα ήταν μάλλον δύσκολη.

Οι επικεφαλής της Gazprom έχουν επανειλημμένα έρθει στην Ελλάδα για να διασφαλίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. Η εξέλιξη στην υπόθεση αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα και την αναθέρμανση των σχέσεων Αθήνας και Μόσχας.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες είναι από τους λίγους που διαθέτουν «ζεστό» χρήμα και η Ελλάδα δεν θα ήθελε να το χάσει. Σημειωτέον πώς έχει εκφραστεί ενδιαφέρον και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας, όπως είναι ο ΟΛΘ και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

''Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι απο χέρι''


Με χαμηλούς μισθούς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις χώρες χαμηλού κόστους. Πρέπει να αλλάξει η παραγωγική βάση», δήλωσε ο πρώην υπουργός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών Τάσος Γιαννίτσης.

«Αν περιμένουν ανάπτυξη με τόσο χαμηλούς μισθούς είμαστε χαμένοι απο χέρι» τονίζει, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο κ. Γιαννίτσης υπογραμμίζει πως τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι, η υπερβολικά "αδυνατισμένη" παραγωγική βάση της οικονομίας, και η επίσης "αδύναμη" ανταγωνιστικότητα.

Επίσης κάνει αυτοκριτική στους πολιτικούς, και το πολιτικό σύστημα, λέγοντας «Ο πολιτικός κόσμος θα ήταν απολύτως αναγκαίο να καταλάβει που οδήγησε μια ολόκληρη κοινωνία, γιατί το πολιτικό σύστημα οδήγησε σε μια κοινωνική οδύνη που δεν πρόκειται να βγούμε εύκολα απο αυτήν παρά τα όσα μας λένε τώρα» τόνισε.

Ο πρώην υπουργός, τονίζει πως για να ορθοποδήσει η χώρα, πρέπει να γίνει φορολογική μεταρρύθμιση και να αποκατασταθούν οι ισορροπίες στο φορολογικό σύστημα, ενώ προσθέτει πως τεράστιος μοχλός της κρίσης είναι η φοροδιαφυγή.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

RTRS: Αποσύρεται από διεκδίκηση ΔΕΣΦΑ η Sintez

RTRS:Αποσύρεται από διεκδίκηση ΔΕΣΦΑ η Sintez-

Η ρωσική Sintez αποσύρεται από τον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι και το ελληνοτσέχικο σχήμα της Τέρνα και του PPF είναι απίθανο να καταθέσει τελικώς δεσμευτική προσφορά για τον ΔΕΣΦΑ, αφήνοντας ως μοναδικό υποψήφιο την αζέρικη Socar.     
ΠΗΓΗ:.euro2day.gr