Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Exxon Mobil: Προς περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως

 


Στην περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού σε ορίζοντα δύο ετών προχωρεί η Exxon Mobil, σε μια προσπάθεια του ενεργειακού κολοσσού της βόρειας Αμερικής να συνεχίσει να παρέχει μέρισμα στους μετόχους του.

Στις περικοπές θα περιλαμβάνονται 1.900 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κυρίως στο Χιούστον, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο δεν δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία.

"Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα βελτιώσουν μακροπρόθεσμα την..

Η Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη και η Προοπτική Επέκτασής της

 


Τα χωρικά ύδατα ή αιγιαλίτιδα ζώνη αποτελούν την πρώτη θαλάσσια περιοχή στην οποία αναγνωρίστηκε η κυριαρχία του παράκτιου κράτους ήδη από τον 17ο αιώνα. Ο πρώτος που αναφέρθηκε στην κυριαρχία αυτή ήταν ο Hugo Grotius στο βιβλίο του De jure belli ac pacis (Περί του Νόμου του Πολέμου και της Ειρήνης) το 1625, ο οποίος υποστήριξε ότι η κυριαρχία στη θάλασσα αποκτάται όπως και στην ξηρά, αλλά αποδυναμώνεται όσο κανείς απομακρύνεται από αυτήν [1].

Με δεδομένο ότι ο ορισμός αυτός ήταν ασαφής ως προς το καθεστώς και..

Τηλεργασία: Αλλαγές σε υπερωρίες και γονική άδεια – Τι ισχύει

 


Μεγάλες αλλαγές φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που παρουσιάζεται σήμερα, στους βασικούς του άξονες, στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση – Tο σχετικό σχέδιο νόμου θα τεθεί σε διαβούλευση μέσα στον Νοέμβριο και η ψήφιση του αναμένεται στα τέλη του ίδιου μήνα.

Παρατείνεται η τηλεργασία για τους εργαζομένους στην Αττική.

Ειδικότερα, παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήμερα 29/10/20 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ του Σωματείου και της Εταιρείας για ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στις ΒΕΘ λόγω της έξαρσης κρουσμάτων Covid-19 που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τρόποι αντιμετώπισης..

Μαζί οι Κορυφαίες Εταιρείες Ενέργειας σε Υποδομές Αποθήκευσης για Εκπομπές CO2 στη Β. Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου

 


H BP, η Eni, η Equinor, η National Grid, η Shell και η Total ανακοίνωσαν ότι έχουν δημιουργήσει μια νέα εταιρική σχέση, την εταιρία Northern Endurance Partnership (NEP), για την ανάπτυξη υποδομών μεταφοράς και αποθήκευσης υπεράκτιου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στη Βόρεια Θάλασσα του Ηνωμένου Βασιλείου, με BP ως διαχειριστή. Αυτή η υποδομή θα εξυπηρετήσει τα προτεινόμενα έργα Net Zero Teesside (NZT) και Zero Carbon Humber (ZCH) που στοχεύουν στη δημιουργία..

Υψηλά τα μερίσματα για Exxon και Chevron παρά την μεγάλη πτώση των τιμών πετρελαίου

 




Κατά 4% υποχώρησαν οι τιμές του πετρελαίου, που είναι στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου και επεκτείνοντας την απότομη πτώση της προηγούμενης ημέρας. Παρά όμως αυτή την πτώση στις τιμές του «μαύρου» χρυσού, τα μερίσματα των ExxonMobil και Chevron παραμένουν υψηλά.

Οι τιμές πετρελαίου

Ειδικότερα, το brent υποχωρεί..