Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΤΑ ΔΩΡΑ !...

Αυξήθηκαν οι τιμές αργού πετρελαίου τύπου Brent

Από το naftikachronika.gr
Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν ανάκαμψη, καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τις χώρες μη- μέλη του ΟΠΕΚ, στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής συμφωνίας που υπογράφτηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου οφείλεται κυρίως στη μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου καθώς και στη μείωση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων. Πιο συγκεκριμένα, τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται πως..

Ρεξ Τίλερσον: ο επικεφαλής της Exxon Mobil, νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Από το newmoney.gr
Είναι ο ισχυρός άνδρας της Exxon Mobil, μιας από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες του πλανήτη. Διατηρεί στενές σχέσεις με τον Βλάντιμιρ Πούτιν από την εποχή των επενδύσεων του αμερικανικού ομίλου στις ρωσοαμερικανικές κοινοπραξίες εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας. Είναι ένας κατεξοχήν άνθρωπος των αγορών και "σκληρός" Ρεπουμπλικανός, ως είθισται για τους προερχόμενους από το Τέξας αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους.

Ο Ρεξ Τίλερσον, επικεφαλής της Exxon Mobil, αποδέχθηκε την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ και από τα τέλη Ιανουαρίου θα είναι ο διάδοχος του Τζον Κέρι στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας το κρίσιμο για όλον τον πλανήτη χαρτοφυλάκιο του Στέητ Ντηπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της Exxon Mobil Corp ανέλαβε προεδρία της μεγάλης εταιρείας από...

Berenberg: Eνδιαφέρουσα ανάλυση για τις δύο κορυφαίες ενεργειακές εταιρίες του Χ.Α

Από το mikrometoxos.gr
Eνδιαφέρουσα ανάλυση μεταξύ δύο κορυφαίων εισηγμένων ενεργειακών εταιριών που κοντράρονται για την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση διατυπώνει η Berenberg.
Aναφέρει σε νέα ανάλυση της, η οποία επιχειρεί μια λεπτομερή σύγκριση των δύο εισηγμένων στο ΧΑ, ότι η Motor Oil διαθέτει ποιοτικό προβάδισμα σε επιμέρους χρηματοοικονομικούς δείκτες.
Αρχικά, η μετοχή των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται στο 4,7-4,9x με όρους EV/EBITDA σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 2016-2017, δηλαδή με σημαντικό premium σε σχέση με τη Motor Oil και παρά το γεγονός της μερισματικής απόδοσης και του βραχυπρόθεσμου cash flow.
Επίσης, τα ΕΛΠΕ δεν θα καταβάλουν μέρισμα το 2016, ενώ η Berenberg εκτιμά ότι και το 2017 η διανομή μερίσματος θα δεχθεί πιέσεις.

Ειδικότερα, ανά μέγεθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΚΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣH

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Η πρόταση του ΣΚΕΕΠ είναι .