Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Novak (Ρωσία): Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ενδεχόμενη συνεργασία με τις ΗΠΑ για την αγορά πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr 
Στο γεγονός ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετείχαν στη συμφωνία για το πετρέλαιο θα συζητήσουν για όλα τα πιθανά σενάρια που αφορούν την παραγωγή αναφέρθηκε σήμερα (17/9) ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, λίγες μέρες πριν από τη σχετική συνάντηση στην Αλγερία.

Ειδικότερα, ερωτηθείς για το εάν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής από τα επίπεδα τα οποία συμφωνήθηκαν τον Ιούνιο του 2018 θα συζητηθεί..

Η ηλιακή είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε 58 χώρες

Από το naftemporiki.gr
Η ηλιακή έχει αναγνωριστεί ως η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, παρέχοντας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μεταβούν από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με στοιχεία του ενεργειακού οικονομικού τομέα του Bloomberg, το 2016 η μέση τιμή ηλιακής ενέργειας σε 58 χώρες μειώθηκε..

Η ΕΡΤ απαντά στη Lifo για το “ψωραλέο free press”

Από το avgi.gr
«Αυτή η "βλακώδης και ζημιογόνα έκδοση" όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο, αλλά αντίθετα έφερε χορηγία τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για διάστημα τριών ετών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της οποίας καλύπτεται πλήρως το κόστος έκδοσης και διανομής του περιοδικού»

Απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Lifo.gr, το οποίο χαρακτήριζε τη Ραδιοτηλεόραση «ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς..

Συμφωνία της Αιγύπτου με Shell, Petronas για εξορύξεις στο Δέλτα του Νείλου

Από το worldenergynews.gr
Συμφωνίες για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου με τη Royal Dutch Shell και την Petronas της Μαλαισίας υπέγραψε το υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου, αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εξόρυξη οκτώ πηγών στην περιοχή  Δέλτα του Δυτικού Νείλου της χώρας.

Μάλιστα, η Daily News Egypt ανέφερε ότι έχει..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΚΕΕΠ


Η αίολη επιχειρηματολογία του υπουργού Ενέργειας, η ειρωνική θέση του για τον μεγαλύτερο Όμιλο της χώρας που τον αποκάλεσε βενζινάδικο αλλά και η απαξιωτική του στάση όταν μας δήλωσε “κυβέρνηση είμαι, ότι θέλω κάνω” στην συνάντηση της Πέμπτης, καταδεικνύουν τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν προκειμένου να πετύχουν το ξεπούλημα των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ.

Όσο για τον όψιμο “ακτιβισμό” του απογεύματος του Σαββάτου, που επέδειξαν στελέχη της διοίκησης των ΕΛΠΕ διευκολύνοντας..

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν η πρόεδρος και σύνεδροι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης, από «δυνάμεις» της παράταξης «Εργατική Ταξική Ενότητα» (Π.Α.ΜΕ). Συγκεκριμένα αφού προπηλάκισαν  τη δικαστική αντιπρόσωπο, βιαιοπράγησαν κατά  συναδέλφων μας, ένας εκ των οποίων οδηγήθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Όλα αυτά συνέβησαν εντός του κτιρίου του Ε.Κ.Κ, από κομματικά στελέχη της συγκεκριμένης παράταξης που μεταφέρθηκαν με λεωφορεία από Θεσσαλονίκη, «ενδεδυμένα» με το μανδύα του «εργαζόμενου». Τοπεριστατικό προστίθεται στις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα ..

Επιλεγείσα αιτούσα για το θαλάσσιο «οικόπεδο» στο Ιόνιο η κοινοπραξία των ΕΛΠΕ - Repsol

Από το worldenergynews.gr
Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του θαλάσσιου «οικοπέδου» υδρογονανθράκων στο σχήμα των ΕΛΠΕ και της ισπανικής Respol, με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, η οποία ορίζει την κοινοπραξία ως επιλεγείσα αιτούσα για τα εν λόγω μπλοκ. 

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που δημοσιεύθηκε..