Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Χάρτης πορείας για τους καρκινογόνους παράγοντες

Από το osha.europa.eu

Ανάληψη δράσης για τον επαγγελματικό καρκίνο

Ο καρκίνος θεωρείται η κύρια αιτία των επαγγελματικών θανάτων στην ΕΕ. Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο περαιτέρω δράσης για τη μείωση των κρουσμάτων επαγγελματικού καρκίνου. Για τον λόγο αυτόν, στις 25 Μαΐου 2016, έξι ευρωπαϊκοί οργανισμοί υπέγραψαν συμφωνία με την οποία δεσμεύονται να εφαρμόσουν σχέδιο εθελοντικής δράσης με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους που απορρέουν από την έκθεση σε καρκινογόνους παράγοντες στον χώρο εργασίας, καθώς και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών.

Οι εταίροι είναι οι εξής

Η Greenpeace προειδοποιεί για τον πρώτο πλωτό πυρηνικό σταθμό του κόσμου - Τον δημιούργησαν οι Ρώσοι

Από το lifo.gr
Ο πρώτος πλωτός πυρηνικός σταθμός του κόσμου, ρωσικής κατασκευής, ξεκίνησε σήμερα το παρθενικό του ταξίδι με τελικό προορισμό την Αρκτική και προκαλεί αντιδράσεις από την Greenpeace.   

Ο σταθμός Akademik Lomonosov ρυμουλκήθηκε το Σάββατο έξω από τα ναυπηγεία της Αγίας Πετρούπολης όπου είχε..

Tα ρομπότ είναι ήδη εδώ και διεκδικούν τις μισές θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Από το fortunegreece.com
Τι δείχνει σχετική έρευνα του ΟΟΣΑ – Δείτε το γράφημα με το συμβαίνει ήδη σε 32 χώρες. 

Ένα κύμα άγχους σχετικά με τον αυτοματισμό έχει χτυπήσει τη Δύση. Αν δοκιμάσετε να πληκτρολογήσετε την ημιτελή φράση «Οι μηχανές θα…» στο Google, ένας αλγόριθμος προσφέρει την ολοκλήρωση της φράσης με πολλές ανησυχητικές παραλλαγές όπως: «…πάρουν τις δουλειές μας», «…πάρουν όλες τις δουλειές», «… αντικαταστήσουν τους ανθρώπους», «…κατακτήσουν τον κόσμο».

Τα ρομπότ που αρπάζουν..

Scripta manent, τα γραπτά μένουν, για να αποκαλύπτουν τη συνεχιζόμενη κλιματική απάτη.

Από το greeklignite.blogspot.gr
Εδώ και αρκετά χρόνια η κλιματική προπαγάνδα μας βομβαρδίζει με "ειδήσεις" πως "η Αρκτική ζεσταίνεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς", "οι πάγοι λιώνουν", "ο Αρκτικός Ωκεανός θα είναι ελεύθερος στη ναυσιπλοΐα", "οι πολικές αρκούδες λιμοκτονούν" κι άλλες παρόμοιες ανοησίες. Στόχος είναι η διατήρηση κλίματος ανησυχίας στον παγκόσμιο πληθυσμό, έτσι ώστε να επιβληθεί πιο εύκολα ένας παγκόσμιος φόρος "για τη σωτηρία του κλίματος". Ακριβώς ..

Η κυπριακή ενεργειακή σκακιέρα

Από το lygeros.org 
Κάθε βήμα που γίνεται στην κυπριακή ΑΟΖ είναι και μία ενίσχυση για την Κύπρο. Η κυπριακή ενεργειακή σκακιέρα εφοδιάζεται όλο και περισσότερο με τις νέες πετρελαϊκές εταιρίες, που έρχονται στα θαλάσσια οικόπεδά της. 

Η μεγάλη παρουσία της ΕΝΙ σε συνεργασία με την Kogas αλλά και με την Total έχει ενισχυθεί σημαντικά με ..

No comment...





3D εκτύπωση ηλεκτρονικών απευθείας στο ανθρώπινο δέρμα

Από το naftemporiki.gr
Ερευνητές του University of Minnesota χρησιμοποίησαν έναν ειδικά τροποποιημένο 3D εκτυπωτή χαμηλού κόστους για να εκτυπώσουν ηλεκτρονικά πάνω σε ένα πραγματικό ανθρώπινο χέρι για πρώτη φορά. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από στρατιώτες σε πεδία μάχης για την εκτύπωση προσωρινών αισθητήρων στο σώμα οι οποίοι θα μπορούν να..

Το Ισραήλ επιδιώκει συμφωνία με Κύπρο για το “Αφροδίτη”, δήλωσε ο Στάινιτς

Από το hellasjournal.com
Το Ισραήλ επιδιώκει να επιτύχει σύντομα μια συμφωνία με την Κύπρο που θα ρυθμίζει τα θέματα μεταξύ των δύο χωρών αναφορικά με το κοίτασμα «Αφροδίτη», δήλωσε στο Bloomberg o Υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιούβαλ Στάινιτς. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι..