Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Baker Hughes: Σε νέο χαμηλό για 11η εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε νέο χαμηλό για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, αν και έχουν επιβραδυνθεί οι περικοπές καθώς ορισμένοι σκέφτονται να επιστρέψουν στις γεωτρήσεις μετά την άνοδο των τιμών του αργού από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε ..

Saudi Aramco: «Τα χειρότερα από την πανδημία είναι πίσω μας»


Ο διευθύνων σύμβουλος της Saudi Aramco, Amin al-Nasser, δήλωσε ότι η ζήτηση πετρελαίου οδηγείται προς σταδιακή ανάκαμψη, παραδεχόμενος ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία αντιμετώπισε μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις στην ιστορία της, με την παγκόσμια ζήτηση στο πρώτο μισό του δεύτερου τριμήνου να μειώνεται σε περίπου 25 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

«Κάθε μέρα είναι καλύτερη από την προηγούμενη», ανέφερε ο κ. Nasser σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Ανατολικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σαουδικής Αραβίας.

Παρά τον ισχυρισμό του ότι οι εταιρείες πετρελαίου περνούν...

Eυρώπη: Δαπάνησε περισσότερα για τα ορυκτά καύσιμα κατά τη διάρκεια της κρίσης


Η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία έχουν δαπανήσει συλλογικά 44 δισεκατομμύρια δολάρια για τα ορυκτά καύσιμα κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού, σε σύγκριση με 29 δισεκατομμύρια δολάρια για καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με νέα στοιχεία που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη (15 Ιουλίου).

Από την αρχή της πανδημίας, οι κυβερνήσεις της G20 έχουν δεσμεύσει 151 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των ορυκτών καυσίμων, ενώ μόνο 99 δισεκατομμύρια δολάρια δεσμεύθηκαν για καθαρή ενέργεια, σύμφωνα με την έρευνα.

Τα δεδομένα συγκεντρώθηκαν από 14 οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου...

Στα δραματικά επίπεδα του 2016 η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά το β' τρίμηνο του 2020


Στα 4,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως υποχώρησε τον Μάιο η παραγωγή πετρελαίου του Καναδά, λόγω της κατάρρευσης τιμών και της ζήτησης το β΄ τρίμηνο του έτους. Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, πρόκειται για την χαμηλότερη παραγωγή από τα μέσα του 2016, όπου πυρκαγιές μεγάλης έκτασης προκάλεσαν σημαντικά πλήγματα στο οικοσύστημα της χώρας, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι παραγωγοί πετρελαίου..

ΥΠΕΝ: Εγκρίθηκε το περιβαλλοντικό σχέδιο για έρευνες υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Νότια της Κρήτης» - Έτοιμο προς παραχώρηση το block


Ένα σημαντικό βήμα που ξεπερνά τα διοικητικά εμπόδια της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ωριμάζει την παραχώρηση του θαλάσσιου μπλοκ «Νότια της Κρήτης» έκανε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίνει περιβαλλοντικά το πρόγραμμα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Νότια της Κρήτης» βάσει της..