Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πόσα "ακραία" καιρικά φαινόμενα είχαμε το …1896; Γιατί πέτυχαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες;


Στις 16-23 Ιουνίου 1894 έγινε στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης Διεθνές Αθλητικό Συνέδριο με θέμα τη δυνατότητα αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και συμμετοχή 13 χωρών, ο Βαρόνος Ντε Κουμπερτέν παρουσίασε το όραμά του και την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου αποφασίστηκε να γίνουν οι πρώτοι σύγχρονοι Αγώνες στην Αθήνα το 1896. Ιδρύθηκε τότε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για να διοργανώσει τους Αγώνες, με πρώτο πρόεδρο το Δημήτριο Βικέλα, γενικό γραμματέα τον Κουμπερτέν και μέλη προσωπικότητες από διάφορα κράτη. 

Οι αγώνες αποφασίστηκε να αρχίσουν στις 25 Μαρτίου, ημερομηνία που συνέπιπτε με την εθνική μας επέτειο, ώστε να γιορταστεί μαζί και η επέτειος από τα 75 χρόνια αφότου άρχισε η ελληνική επανάσταση. Κράτησαν δέκα μέρες, μέχρι τις 3 Απριλίου. Τότε ωστόσο ίσχυε στην Ελλάδα το Ιουλιανό ημερολόγιο, ενώ σύμφωνα με το τωρινό Γρηγοριανό (ημερολόγιο) οι Αγώνες έγιναν στο διάστημα 6-15 Απριλίου, όχι τον Αύγουστο όπως γίνονται τώρα. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς αποφασίστηκαν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες, αποδείχθηκε ωστόσο πως είχαν καθοριστική σημασία για την ομαλή διεξαγωγή τους σε σχέση με τα καιρικά φαινόμενα εκείνη τη χρονιά.

Πόσο ήταν το CO2 στην ατμόσφαιρα το 1896; Κάτω από 300ppm, ενώ σήμερα είναι στα επίπεδα των 400ppm. Αλλά η χρονιά ξεκίνησε με μια πραγματική υπερθέρμανση του Νότιου ημισφαίριου, καθώς, όπως λένε οι New York Times, η θερμοκρασία στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας έφθασε τον Ιανουάριο ..

Πράσινο φως από ΥΠΕΝ για την όδευση και εγκατάσταση του TAP


Όπως ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΝ, με τις αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, εγκρίθηκαν τα σχέδια για την εγκατάσταση και διαδρομή του ελληνικού τμήματος του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) σε 13 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Τα σχέδια αποτελούν μέρος της Πράξης Εγκατάστασης του αγωγού, η οποία και χορηγείται μέσω αυτής της διαδικασίας στην εταιρεία Τrans Adriatic Pipeline AG. Οι αποφάσεις πρόκειται να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και  ισχύουν από την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας Φιλοξενούσας Χώρας.

Οι αποφάσεις αφορούν στην ..

Πετρέλαιο ακόμα και στα 10 δολάρια βλέπει η βρετανική Standard Chartered


Η τράπεζα Standard Chartered με έδρα το Λονδίνο εκτιμά σε έκθεσή της ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να υποχωρήσουν ακόμα και στα 10 δολάρια το βαρέλι φέτος.

Παράλληλα, η τράπεζα τονίζει ότι η επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας είναι ο βασικός λόγος πίσω από την μειώση των τιμών και ότι οι χρηματαγορές ευθύνονται για αυτή, παρά οι θεμελιώδεις δυνάμεις της αγοράς πετρελαίου.

«Δεδομένου του ότι καμία θεμελιώδης σχέση δεν..

Έλεος πια!!! Επιτέλους κυβερνήστε !!!!!

asfalistika

Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον πως το μόνο όραμα της κυβέρνησης ήταν και είναι μόνο η διατήρηση της εξουσίας και των κυβερνητικών θώκων.

Το θέατρο του παραλόγου προφανώς συνεχίζεται ,  από την μια  ο υπουργός Εργασίας «επαναστατώντας», αφού δεν δέχεται την Τρόικα στο γραφείο του,  ξημεροβραδιάζεται στο Χίλτον μαζί τους , πουλάει υποσχέσεις ότι οι συντάξεις δεν κόβονται.

Από την άλλη, το κράτος εγγυάται το ποσόν των  380 €  στους υπάρχοντες συνταξιούχους, μειώνει στα χαρτιά την σύνταξη και ονομάζει προσωπική διαφορά το μειωμένο ποσόν , αλλά συνεχίζει να το καταβάλλει ( κάνοντας τους την χάρη!!!) έως το 2018, μετά ;;;;;;.

Όσοι βγαίνουν δε από εδώ και πέρα τι ποσά θα παίρνουν ;;;;

Έλεος, πια !!!!

Ο δε Πρωθυπουργός έμεινε...

Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας...




Ελληνικός Χρυσός: Σκληρή απάντηση στις καταγγελίες Σκουρλέτη για μη καταβολή φόρων

Ελληνικός Χρυσός: Σκληρή απάντηση στις καταγγελίες Σκουρλέτη για μη καταβολή φόρων
Απάντηση στα όσα υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός δεν έχει πληρώσει φόρο στο ελληνικό Δημόσιο από το 2007 ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε στο Σκάι πως την τελευταία τετραετία η Ελληνικός Χρυσός έχει πληρώσει περίπου 41,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους, ενώ αντίθετα τις οφείλονται επιστροφές ΦΠΑ ύψους περίπου 51,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Θεοδωρακόπουλος, για την παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών των εργαζόμενων η εταιρεία έχει πληρώσει περίπου 74 εκατ. ευρώ.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Ζημιογόνος πλέον η παραγωγή πετρελαίου στο Μεξικό


Η κρατική πετρελαϊκή του Μεξικού, Pemex, χάνει αυτή τη στιγμή 93 σεντς για κάθε βαρέλι πετρελαίου που πωλεί, καθώς το κόστος εξόρυξής της είναι 23 δολάρια ανά βαρέλι.

Όλα αυτά ενώ το Δεκέμβριο, οι αρχές της χώρας ανέφεραν ότι τα πετρελαϊκά έσοδα περιορίστηκαν κατά 38% στο δεκάμηνο του 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Η πτώση οφείλεται στην μείωση των τιμών του αργού διεθνώς, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει κοντά στα 30 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

"GO SOLAR", "Net Metering" και "Ενεργειακές δημοκρατίες" μόλις αναχώρησαν απ’ τη Νεβάδα για άλλες Πολιτείες.


Η Νεβάδα (NV) είναι η Πολιτεία των ΗΠΑ όπου βρίσκεται το Λας Βέγκας με τα φημισμένα καζίνα του και τη σημαντική κατανάλωση ηλεκτρισμού, για να λειτουργούν οι κουλοχέρηδες και τα μεγάλα ξενοδοχεία, όπου γίνονται και οι γάμοι της στιγμής. Επίσης στο Λας Βέγκας γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας, η CES. Όλα αυτά τα θαυμαστά νέα gadgets, που παρουσιάζονται κάθε χρόνο, βασίζονται στον ηλεκτρισμό και θα περίμενε κανείς σ' αυτή την "κοινωνία των πλουσίων" να ανθούν τα ηλιακά συστήματα, πολύ περισσότερο που το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης είναι μια εξαιρετικά ηλιόλουστη έρημος.



Ωστόσο η Νεβάδα παίρνει από άλλες Πολιτείες το 90% της ενέργειας που χρειάζεται. Το 2014 το 63% του ηλεκτρισμού της το πήρε από φυσικό αέριο, υπάρχει κάποια ηλεκτροπαραγωγή από κάρβουνο, που μεταφέρεται κυρίως απ' το Γουαϊόμινγκ και τη Γιούτα κι αυτό που φαίνεται σαν "Other Renewables" στο πιο πάνω διάγραμμα είναι κυρίως γεωθερμία (πάνω απ' τα 2/3 της παραγωγής των ΑΠΕ) και κάποια ηλιακά, μάλιστα κάποια ήταν κι αρκετά παλιά και ήδη παροπλίστηκαν, καθώς λόγω κόστους δεν μπορούσαν να σταθούν στην αγορά. Τα αιολικά; Πρακτικά ασήμαντα στη Νεβάδα.

Όπως και στη διπλανή Καλιφόρνια έτσι και στη Νεβάδα είχαν ξεκινήσει εγκαταστάσεις Φ/Β στις στέγες, βασισμένες στη ..

Οι εργοδότες μπορούν να παρακολουθούν τις on line συζητήσεις των εργαζομένων

Οι εργοδότες μπορούν να παρακολουθούν τις on line συζητήσεις των εργαζομένων
Και με το νόμο πια ένας εργοδότης θα μπορεί να παρακολουθεί τις διαδικτυακές επικοινωνίες των υπαλλήλων του εν ώρα εργασίας, όπως αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), απορρίπτοντας την προσφυγή ενός Ρουμάνου που απολύθηκε επειδή συνομιλούσε διαδικτυακά.

Ο ενάγων, ένας νεαρός μηχανικός, υποστήριζε ότι καταπατήθηκε το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής του: απολύθηκε τον Αύγουστο του 2007, όταν ο εργοδότης του αντιλήφθηκε ότι χρησιμοποιούσε ένα λογισμικό ανταλλαγής μηνυμάτων για να συζητά όχι μόνο με τους συναδέλφους του, αλλά και με τον αδελφό του και την αρραβωνιαστικιά του.

Ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρείας....

Αναστολή εργασιών οι Καναδοί στις Σκουριές, πρόστιμα πάνω από 1,7 εκ. ευρώ ο Σκουρλέτης

Αναστολή εργασιών οι Καναδοί στις Σκουριές, πρόστιμα πάνω από 1,7 εκ. ευρώ ο Σκουρλέτης
Με πρόστιμο συνολικού ύψους άνω του 1,7 εκ. Ευρώ "υποδέχτηκε" το υπουργείο Περιβάλλοντος τις ανακοινώσεις των Καναδών της Eldorado Gold για αναστολή εργασιών στο μεταλλείο στις Σκουριές. Όπως ανακοινώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης, υπέγραψαν τις εισηγήσεις του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος (Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος) για την επιβολή στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προστίμων συνολικού ύψους 1.734.300 ευρώ για 21 παραβάσεις της νομοθεσίας, οι οποίες ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν την περίοδο από το 2012 έως και τα μέσα του 2014.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι ...