Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Πρακτικά εργαλεία για πιο περιεκτικούς και υγιέστερους χώρους εργασίας

 






Το EU-OSHA υποστηρίζει το  CHRODIS PLUS - μια πρωτοβουλία της ΕΕ για την ενίσχυση της συμπερίληψης των χώρων εργασίας και της ικανότητας εργασίας των εργαζομένων με χρόνιες παθήσεις. Στο πλαίσιο του έργου, έχει δημοσιευτεί ένα πλαίσιο εργασίας για την απασχόληση και τις χρόνιες συνθήκες που περιλαμβάνει δύο στοιχεία: ένα εκπαιδευτικό εργαλείο για διευθυντές και μια εργαλειοθήκη για..

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ «ΕΚΘΕΣΗ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ»

 







Η  Έκθεση αναδεικνύει ιδέες, κοινωνικές αξίες και προτάσεις πολιτικής για ζητήματα που αφορούν τον κόσμο της εργασίας, όπως η βιομηχανική και η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, ο επαναπροσδιορισμός της δημοσιονομικής πολιτικής, οι αναγκαίοι μακροοικονομικοί μετασχηματισμοί, η αύξηση του όγκου και της ποιότητας της απασχόλησης, η θεσμοθέτηση κατώτατων μισθών αξιοπρεπούς διαβίωσης, οι δεξιότητες του εργατικού δυναμικού, η επαγγελματική κατάρτιση, η εκπαίδευση και η εκπαιδευτική..

Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ.

 


Το ΕΚΕΔΑ  ανοίγει ξανά αύριο τα γραφεία του μετά από 10 ημέρες καραντίνα εφόσον διαπιστώθηκε θετικό κρούσμα. Η εφαρμογή όλων των μέτρων έγινε ευλαβικά για την μη διασπορά του ιού ως, οφείλαμε. Θέση μας από την αρχή της πανδημίας ήταν και είναι ότι οφείλουμε όλοι να κάνουμε αυτό που συστήνουν οι ειδικοί και εφαρμόζει η πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα του Covid 19.

Δυστυχώς όμως η κατάσταση έχει μπει σε έναν..

Η νέα γεωπολιτική της ενέργειας - Οι χώρες ορυκτών καυσίμων αξιοποιούν το "παράθυρο ευκαιρίας" για ταχύ μετασχηματισμό

 


Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και η παγκόσμια προσπάθεια μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα στην καθαρή ενέργεια επιταχύνεται. Η Ευρώπη πρωτοστατεί, θέλοντας να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη (μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου) ήπειρος μέχρι το 2050. Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ακολουθούν, ανακοινώνοντας πως θα μηδενίσουν τις εκπομπές άνθρακα έως το 2050, ενώ η Κίνα δεσμεύτηκε να το καταφέρει πριν από το 2060. 

Πολλοί, όπως ο Economist, υποστηρίζουν πως αυτός..

Σιβηρικό ήλιο: Οι βλέψεις της Μόσχας για διεθνή επικράτηση

 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Κατάρ αντιπροσωπεύουν τις σημαντικότερες χώρες παραγωγής ηλίου στον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους New York Times, και η Ρωσία πλέον επιδιώκει να καταστεί σημαντικός εξαγωγέας. Οι βλέψεις της Μόσχας είναι το 2021 να αποτελέσει χρονιά-ορόσημο για την παραγωγή και τη διεθνή εμπορία ρωσικού ηλίου.

Το άρθρο της έγκριτης..

Τα ΕΛΠΕ επενδύουν στον ενεργειακό μετασχηματισμό σε Ελλάδα και Κύπρο

 


Μπορεί στην Κύπρο να είναι περισσότερο γνωστοί μέσω του δικτύου της ΕΚΟ, ωστόσο τα Ελληνικά Πετρέλαια είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Ένας Όμιλος με 60 χρόνια ζωής, που αποτελεί σήμερα κορυφαία ενεργειακή εταιρεία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με δραστηριότητες στους κλάδους διύλισης, εφοδιασμού & εμπορίας πετρελαιοειδών, παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικής ενέργειας, έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και πολλών άλλων. Μία εταιρεία που πρωτοστατεί στις νέες προτεραιότητες..