Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι άγνωστες εκρήξεις στο Αιγαίο που δημιούργησαν το πιο αινιγματικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον κόσμο

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι άγνωστες εκρήξεις στο Αιγαίο που δημιούργησαν το πιο αινιγματικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο στον κόσμο
Περισσότερες από 23 υποθαλάσσιες ηφαιστειακές εκρήξεις συνέβησαν τα τελευταία 70.000 χρόνια στο κεντρικό Αιγαίο, εκεί όπου βρίσκεται ένα από τα πιο αινιγματικά ηφαίστεια στον κόσμο, το Κολούμπο. 

Ελληνες και ξένοι επιστήμονες που «ακτινογράφησαν» τον χαρακτήρα του ηφαιστείου μελετώντας τα σεισμικά προφίλ του, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια, το ηφαίστειο αυτό απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις μέσα από πολυάριθμες εκρήξεις (και όχι χάρη σε μία μόνο έκρηξη όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα) ενώ την ίδια ώρα, από αυτά τα δραματικά γεωλογικά φαινόμενα, δημιουργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή άλλοι 18 υποθαλάσσιοι ηφαιστειακοί κώνοι με ύψος μέχρι και 200 μέτρα.

Όλα αυτά συνέβησαν επτά χιλιόμετρα βορειοανατολικά ...

«Σφουγγαρίστρες» εξαφανίζουν τις θαλάσσιες πετρελαιοκηλίδες


«Οι θαλάσσιες πετρελαιοκηλίδες που δημιουργούνται σε όλο τον κόσμο, είναι μάλλον δύσκολο να εξαλειφθούν. Οι ειδικοί ξοδεύουν πολύ χρόνο προσπαθώντας να αφαιρέσουν το πετρέλαιο από την επιφάνεια του νερού. Πώς μπορεί η δουλειά τους να γίνει πιο εύκολη;» μεταδίδει ο απεσταλμένος του euronews στο Κάρντιφ, Ντένις Λοκτιέρ.

Στην πρωτεύουσα της Ουαλίας, μηχανικοί που συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα δοκιμάζουν ένα νέο πρωτότυπο εργαλείο. Στόχος είναι ο καθαρισμός πετρελαιοκηλίδων γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά και με μικρότερο κόστος. Οι μέθοδοι που σήμερα χρησιμοποιούνται απαιτούν πολλά πλοία και σύνθετα μέτρα περιορισμού του πετρελαίου.

«Αυτό που έχουμε αναπτύξει είναι...

Πάνω από τα 50 δολ. το αργό με άλμα 5%


Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνω από τα 50 δολ. το αργό με άλμα 5%
Ράλι σημειώνουν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, με το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη να εκτινάσσεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι εν μέσω εντεινόμενων εκτιμήσεων ότι το Ιράν δεν θα πλημμυρήσει την αγορά με ιρανικό πετρέλαιο μετά την αρχική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως...

Η Δημοκρατία έχει τα όρια της

thumbnail

Η αγωνία του Ελληνικού Λαού έχει φθάσει εις το αποκορύφωμα. Ενώ παράλληλα, συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί περί εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Τίποτε το οποίο συμβαίνει εις την παγκόσμια και ευρωπαϊκή πολιτική δεν είναι τυχαίο. Ούτε αυτό το μαρτύριο εις βάρος του Λαού μας, ο οποίος εδώ και 6 χρόνια βιώνει μια ανθρωπιστική κρίση απίστευτης ένδειας, ταπείνωσης και ευτελισμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Όμως, ένα μαρτύριο είναι υποφερτό για κάθε άνθρωπο, μόνον όταν γνωρίζει τις πραγματικές αιτίες οι οποίες τον έχουν φέρει σε αυτή την οδυνηρή κατάσταση. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας ότι εδώ και...

Κατά της μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ ο νέος διευθύνων σύμβουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ:
Υπέρ της ενίσχυσης του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας, αλλά και ενίσχυσης με προσωπικό και ανάπτυξης της εταιρείας "ΔΕΗ-Ανανεώσιμες", εμφανίστηκε ενώπιον της Επιτροπής ΔΕΚΟ της Βουλής, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης. 

Ο κ. Παναγιωτάκης τάχθηκε

ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ -32% ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

NEOI
Η Γ.Σ.Ε.Ε. χαιρετίζει την απόφαση 34/2015 του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε ο αντισυνταγματικός και άρα παράνομος χαρακτήρας συνολικά της αντεργατικής 6ης ΠΥΣ του 2012, αλλά και ειδικότερα της διάταξης για την αυτόματη και μεγαλύτερη μείωση κατά -32% για τους νέους εργαζόμενους έως 25 ετών και την επιβολή αμοιβής τους με τα κατώτατα όρια αποδοχών, ανεξάρτητα από το εάν υπάγονταν σε ειδικότερη (εν προκειμένω κλαδική) συλλογική σύμβαση εργασίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης...

ΔΕΗ: "Θα πληρώσουν όσοι μπορούν και δεν το κάνουν αλλιώς θα γίνει διακοπή"

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΗ: "Θα πληρώσουν όσοι μπορούν και δεν το κάνουν αλλιώς θα γίνει διακοπή"
Το εκρηκτικό πρόβλημα των  απλήρωτων λογαριασμών που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ περιέγραψε ο προτεινόμενος από την κυβέρνηση για διορισμό στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Το στέλεχος της εταιρίας είπε ότι....

Ποιοι «φωτογραφίζονται» ότι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ποιοι «φωτογραφίζονται» ότι εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών

Kλιμακώνονται οι εκτεταμένες έρευνες των αμερικανικών διωκτικών αρχών, στο στόχαστρο των οποίων έχουν μπει μέχρι τώρα τρεις Έλληνες εφοπλιστές που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο πετρελαίου των τζιχαντιστών.


Σύμφωνα με την dealnews, οι εξτρεμιστές του λεγόμενου Iσλαμικού Kράτους, είχαν αναπτύξει συνεργασία, όχι μόνο με Έλληνες, αλλά και Tούρκους εφοπλιστές. Ήδη, το φως της δημοσιότητας έχει δει το όνομα του Γρηγόρη Kαλλιμανόπουλου, ενώ φωτογραφίζονται άλλα δύο από τα ηχηρά ονόματα των Greeks της ναυτιλίας.


Tο πουλόβερ των αποκαλύψεων άρχισε να ξηλώνεται ...

Μετρητά τέλος: Yποχρεωτική η χρήση κάρτας για πληρωμές και αγορές από 300 ευρώ και πάνω

Αποτέλεσμα εικόνας για Μετρητά τέλος: Υποχρεωτική η χρήση κάρτας για πληρωμές και αγορές από 300 ευρώ και πάνω
Την πρόθεση να αλλάξουν όλα στις πληρωμές και τις αγορές εξετάζει το οικονομικό επιτελείο με σκοπό να γίνει υποχρεωτική η χρήση της κάρτας για ποσά από 300 ευρώ και πάνω.

Ετσι ακόμη και σχετικά μικρές συναλλαγές αναμένεται να γίνονται υποχρεωτικά μόνο με κάρτες (πιστωτικές ή χρεωστικές) ή τραπεζική συναλλαγή, δηλαδή αποκλειστικά και μόνο μέσω τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως αυτό θα γίνει με τη μείωση του ποσού που είναι σήμερα στα 1.500 ευρώ είτε στα 500 ή ακόμη και στα 300 ευρώ.

Ο στόχος είναι η εφορία να μπορέσει η εφορία να εντοπίσει όλες τις συναλλαγές κυρίως των ελεύθερων επαγγελματιών (γιατρών, δικηγόρων, τεχνικών κλπ) και το κράτος εκτός από τους υπόλοιπους φόρους να λαμβάνει άμεσα τον ΦΠΑ.
 Μάλιστα προβλέπεται και η χρήση φορητών μηχανημάτων εκτός από εκείνα τα οποία θα είναι εγκατεστημένα στην έδρα του κάθε επαγγελματία και τα οποία θα έχουν μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κουίζ: με τι θα ηλεκτροδοτείται η Ιαπωνία το 2030;


Η Ιαπωνία είναι μια πολύ βιομηχανική χώρα, που χρειάζεται πολύ ηλεκτρισμό. Το 2010 αυτό τον ηλεκτρισμό τον έδιναν κυρίως πυρηνικά εργοστάσια (29%), φυσικό αέριο (29%), κάρβουνο (25%) και συμπληρωματικά πετρέλαιο (8%) και ΑΠΕ (10%, κυρίως νερά και γεωθερμία). Ωστόσο, το τσουνάμι του 2011, που χτύπησε το εργοστάσιο της TEPCO στη Φουκουσίμα, έκλεισε το σύνολο των αντιδραστήρων για επανέλεγχο των μέτρων ασφαλείας και αναγκαστικά η Ιαπωνία στράφηκε σε μέτρα άμεσης απόδοσης, αυξάνοντας το 2012 τη συμμετοχή του αερίου στο 48% και του πετρελαίου στο 16%.

Πριν το τσουνάμι υπήρχαν συνολικά 54 αντιδραστήρες (47.122MW) σε λειτουργία. Κάποιοι απ' αυτούς είναι ...

Ριψοκίνδυνος τζόγος με Μόσχα για ενέργεια, αγωγούς

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΓΩΓΟΙ
Στις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα όσο και του αρμόδιου επί τα ενεργειακά υπουργού Π. Λαφαζάνη, ενόψει του ταξιδιού στη Μόσχα υπήρχε μια κοινή συνισταμένη. Ότι δηλαδή το άνοιγμα της χώρας μας προς τη Ρωσία δεν αμφισβητεί τις πάγιες συμμαχίες της χώρας με τη Δύση και ότι οι όποιες συμφωνίες για τα ενεργειακά θα σεβαστούν πλήρως τις αρχές και τους θεσμού της Ε.Ε. Στην πράξη ωστόσο, δεν έχει περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η Ελλάδα συζητά τη συμμετοχή της σε μάλλον αμφιλεγόμενα ενεργειακά σχέδια αγωγών της Ρωσίας. Και βέβαια οι πρώτες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, πριν το ταξίδι Τσίπρα, δείχνουν ότι οι ευρωπαϊκές αντοχές δοκιμάζονται οριακά. 

Χθες πάντως ο κ. Λαφαζάνης με τη συνέντευξή του στην «Αυγή», φρόντισε να αποκαλύψει ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 31.03.15 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στα νέα γραφεία στις Εγκαταστάσεις των ΒΕΑ. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν πολλά, τα πιο βασικά ήταν τα ακόλουθα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συνάδελφοι,

       Δύο μήνες έχουν περάσει από την αλλαγή της κυβέρνησης και δεν έχει αλλάξει κάτι προς όφελος των εργαζομένων.


      Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ της περασμένης Τρίτης (31/3/2015) πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφού..

Αλλαγές στο ασφαλιστικό - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξη στα 55 χρόνια

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλλαγές στο ασφαλιστικό - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξη στα 55 χρόνια
Αλλαγές στο ασφαλιστικό έρχονται και σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έστειλε σε εταίρους και δανειστές η κυβέρνηση για να ξεμπλοκάρει τη διαπραγμάτευση σε αυτό το σημείο, όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα στη σύνταξη, χάνουν το δικαίωμα για έξοδο σε ηλικία 55 ετών και πάνε στο όριο των 62 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλαγές θα αφορούν όσους...

Τροχοπέδη για το πετρέλαιο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την συμφωνία που ανακοινώθηκε σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 95 σεντς ή 1,9% στα 49,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ έφτασε ακόμα και τα 48,11 δολάρια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τα futures του Brent υποχώρησαν 3,6% στα 55 δολάρια το βαρέλι μετά από χαμηλό ημέρας στα 54 δολάρια το βαρέλι. Η αγορά πετρελαίου εδώ και καιρό ανησυχεί ...

Συνάντηση Π. Λαφαζάνη με τη διοίκηση της Χαλυβουργικής

xalyboyrgiki
Σε συνάντηση θα καλέσει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης τη διοίκηση της Χαλυβουργικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, σε μία προσπάθεια να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 100 εργαζομένων. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την ανακοίνωση της εταιρείας "η οποία μάλιστα έγινε αιφνιδιαστικά και λίγες μέρες πριν το Πάσχα" και υποστήριξε ότι το εν λόγω πρόγραμμα "ισοδυναμεί ουσιαστικά με πρόγραμμα απολύσεων".

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΠΕΝ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συναντήθηκε ..