Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Για να ξέρετε ποιος παρακολουθεί τον ΑΜΦ σας -Η νέα υπηρεσία του Taxis


Μία νέα υπηρεσία του Taxis δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να μαθαίνουν σε ποιον αντιστοιχεί ένας ΑΦΜ, αλλά και να ενημερώνονται για το ποιος παρακολουθεί τον δικό τους. Για να μπορέσει να λάβει ο φορολογούμενος της πληροφορίες που θέλεις θα πρέπει να κάνει εγγραφή στη διεύθυνση: https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg.

Τα στοιχεία από την ηλεκτρονική βάση του φορολογικού μητρώου που θα μπορούν να ανακτηθούν από την υπηρεσία είναι:

Α.Φ.Μ.
Κωδικός και Περιγραφή ΔΟΥ
Ένδειξη εάν πρόκειται για Φυσικό ή Μη Φυσικό Πρόσωπο
Ένδειξη ένα ο Α.Φ.Μ. είναι ενεργός ή απενεργοποιημένος
Ένδειξη εάν πρόκειται για επιτηδευματία, μη επιτηδευματία ή πρώην επιτηδευματία
Επωνυμία
Τίτλος επιχείρησης
Περιγραφή μορφής Μη Φυσικού Προσώπου
Οδός, αριθμός, Τ.Κ. και περιοχή επιχείρησης
Ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία διακοπής
Δραστηριότητες επιχείρησης.
Για κάθε δραστηριότητα εμφανίζονται:

α. Κωδικός και περιγραφή δραστηριότητας

β. Είδος δραστηριότητας (κύρια, δευτερεύουσα, λοιπή, βοηθητική) Για την πρόσβαση στην νέα υπηρεσία, δεν θα αρκούν οι κωδικοί πρόσβασης στο Taxis αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν καινούργιοι κωδικοί. Ουσιαστικά, οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα:

Εγγραφή στην υπηρεσία κάνοντας χρήση των κωδικών πρόσβασης του TAXISnet. Κατά την εγγραφή στην υπηρεσία ένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο μπορεί να εξουσιοδοτήσει έναν τρίτο να διεκπεραιώνει κλήσεις της υπηρεσίας. Η εγγραφή μπορεί να γίνει μέσω της ακόλουθης διεύθυνσης: https://www1.gsis.gr/webtax/wspublicreg
Η απόκτηση ειδικών κωδικών πρόσβασης (username / password) ειδικά γι' αυτή την υπηρεσία. Για να αποκτηθούν οι ειδικοί αυτοί κωδικοί πρόσβασης πρέπει ο ενδιαφερόμενος να συνδεθεί στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή «Διαχείριση Ειδικών Κωδικών» μέσω των κωδικών πρόσβασης του TAXISnet.
Η χρήση μιας ειδικής εφαρμογής «πελάτη» (client) για την κλήση της υπηρεσίας. Για λόγους ασφαλείας, μπήκαν περιορισμοί στον αριθμό των αναζητήσεων. Έτσι, τα φυσικά πρόσωπα, θα μπορούν να κάνουν μέχρι 1000 αναζητήσεις και για όλες τις εταιρείες σε 10.000 εκτός από τις ΑΕ που μπορούν να προχωρήσουν σε 20.000 αναζητήσεις. Ο περιορισμός – οποίος μπορεί να τροποποιηθεί στην πορεία με σχετική απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων- μπήκε για λόγους ασφαλείας. Το απεριόριστος αριθμός των αναζητήσεων ήταν την προηγούμενη φορά η «κερκόπορτα» μέσω της οποίας έγινε η κλοπή επαγγελματικών δεδομένων για χιλιάδες επιτηδευματίες

ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Μεγάλη επιτυχία στην Κρήτη: Ερευνητές δημιούργησαν το πιο ισχυρό λέιζερ στον κόσμο


Ερευνητές στην Ελλάδα κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα λέιζερ ατόμων, που είναι επτά φορές πιο ισχυρό από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Παγκοσμίως, περίπου δέκα ερευνητικές ομάδες ασχολούνται με τα λέιζερ ατόμων και μία από αυτές βρίσκεται στην Κρήτη, με εντυπωσιακές μάλιστα επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον, γερμανικής καταγωγής, φυσικό Βολφ φον Κλίτσινγκ και τη μεταδιδακτορική ερευνήτρια Βασιλική Μπόλπαση, του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής & Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «New Journal of Physics».

Συμμετείχαν επίσης ο επίκουρος καθηγητής Νίκος Ευφραιμίδης του Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Παύλος Κονδύλης του Κέντρου Κβαντικών Τεχνολογιών του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, καθώς επίσης οι Μάικλ Μορισέι και Μαρκ Μπέικερ από το ΙΤΕ και Ντάνιελ Σαχαγκούν από τη Σιγκαπούρη.

Τα λέιζερ ατόμων (ή ατομικά λέιζερ) εκπέμπουν δέσμες ύλης αντί για δέσμες φωτός. Οπως σε ένα συμβατικό οπτικό λέιζερ, η δέσμη του περιέχει φωτόνια (σωματίδια φωτός) που κινούνται με συνεκτικό τρόπο στον χώρο, με ανάλογο τρόπο σε ένα λέιζερ ατόμων η δέσμη του περιλαμβάνει εκατομμύρια άτομα. Τα λέιζερ ατόμων βρίσκονται στο αρχικό στάδιο των ερευνών και πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά προτού βρουν πρακτικές εφαρμογές, όπως η ατομική συμβολομετρία, η ατομική λιθογραφία, η ακριβέστερη μέτρηση μαγνητικών πεδίων κ.α.

Κρίσιμος παράγων και για τους δύο τύπους λέιζερ είναι η ροή, δηλαδή ο ρυθμός εκπομπής φωτονίων ή ατόμων. Μέχρι σήμερα, η ροή των ατόμων στα λέιζερ ήταν περιορισμένη, αλλά η νέα έρευνα ξεπέρασε τα έως τώρα εμπόδια, επιτυγχάνοντας ροή επτά φορές μεγαλύτερη από ό,τι είχε επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Τα ισχυρότερα μέχρι σήμερα λέιζερ ατόμων συνίστανται σε νέφη ατόμων που έχουν παγιδευτεί με μαγνητικό τρόπο και έχουν ψυχθεί σε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν (πρόκειται για τα λεγόμενα «συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν»). Αυτά τα συμπυκνώματα είναι τόσο κρύα, που πολλά άτομά τους βρίσκονται στη χαμηλότερη δυνατή ενεργειακή κατάσταση, με συνέπεια να χάνουν την ατομική τους ταυτότητα και να σχηματίζουν μία ενιαία κβαντική οντότητα. Με τη βοήθεια πεδίων ραδιοσυχνοτήτων, τα εν λόγω κρύα συμπυκνώματα τελικά εκπέμπουν μια συνεκτική δέσμη ατόμων, μετατρεπόμενα έτσι σε λέιζερ.

Οι ερευνητές στο ΙΤΕ, χρησιμοποιώντας ισχυρότερα πεδία ραδιοσυχνοτήτων, πέτυχαν μια ροή 4 Χ 10^7 (εις την εβδόμη δύναμη) ατόμων/δευτερόλεπτο και προβλέπουν ότι στο μέλλον, εφαρμόζοντας συμπυκνώματα Μπόουζ- Αϊνστάιν με περισσότερα άτομα, θα καταφέρουν -μέσα στις επόμενες εβδομάδες- να αυξήσουν περαιτέρω την ισχύ του ατομικού λέιζερ.

Επίσης, χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνική, για πρώτη φορά οι ερευνητές δημιούργησαν μια ισχυρή δέσμη ατόμων, που περιείχε ταυτόχρονα μια δέσμη λέιζερ ατόμων και μια πολύ κρύα δέσμη θερμικών ατόμων. Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια υβριδική δέσμη ατόμων. Η δέσμη θερμικών ατόμων, με θερμοκρασία μόλις 200 νανοκέλβιν, είναι δύο τάξεις μεγέθους πιο κρύα από οποιαδήποτε ανάλογη δέσμη ατόμων έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2014



Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της ΠΕΠΕΚΟ, έχουν ως εξής:

Δείτε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών εδώ.


ΠΗΓΗ
:pepeko.gr

Πτώση 27 σεντς ή 0,3% στα 99,99 δολάρια το βαρέλι για το πετρέλαιο

Πτώση 27 σεντς ή 0,3% στα 99,99 δολάρια το βαρέλι για το πετρέλαιο - Κέρδη 0,2% στην εβδομάδα
Τα futures του πετρελαίου έπεσαν, την Παρασκευή, κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα με την στήριξη της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, όμως οι τιμές παραμένουν με κέρδη σε επίπεδο εβδομάδας.

" Βασικά έχουμε καλό επίπεδο προμηθειών και θα έπρεπε να έχουμε χαμηλές τιμές", αναφέρει ο Tariq Zahir, μέλος του ΔΣ στο Tyche Capital Advisors.

Πρόσφατα αμερικανικά data έδειξαν μείωση στις εβδομαδιαίες προμήθειες για το αργό, αλλά οι προμήθειες γενικότερα παραμένουν σε επίπεδα ρεκόρ.

Το αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε πτώση 27 σεντς ή 0,3% στα 99,99 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 0,2%.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr