Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Σούπερ ένζυμο» που καταναλώνει πλαστικά μπουκάλια έξι φορές πιο γρήγορα

 


Μια ομάδα ερευνητών αναδημιούργησαν ένα ένζυμο που τρώει πλαστικά με την ονομασία PETase και το συνδύασαν με ένα δεύτερο ένζυμο για να επιταχύνουν τη διαδικασία κατανάλωσής πλαστικού, σύμφωνα με δελτίο τύπου από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ.

Το σούπερ ένζυμο θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ανακύκλωση τερεφθαλικού πολυαιθυλενίου (PET), το οποίο είναι..

Σιάμισιης: Στόχος το μισό γιγαβάτ ΑΠΕ μέσα στην επόμενη τριετία - Η αξιολόγηση του target model θα προηγηθεί της τελικής απόφασης για τη νέα μονάδα αερίου

 


Ο όμιλος των ΕΛΠΕ στοχεύει σε μισό γιγαβάτ νέων έργων ΑΠΕ μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια με πιθανές επενδύσεις και σε γειτονικές αγορές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος, Ανδρέας Σιάμισιης, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε συνέδριο της ΗΑΕΕ.

Ο ίδιος ξεκίνησε αναφερόμενος στην πανδημία και τόνισε ότι έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για προστασία των..

Καλιφόρνια: Τέλος στα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα

 


Η Καλιφόρνια απαγορεύει την πώληση νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μετά το 2035, θέτοντας τις βάσεις για κάτι που πριν από λίγα χρόνια θα ήταν αδιανόητο: αντιπροσωπείες που θα πωλούν μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών.

Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνήτης Gavin Newsom διέταξε τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταργηθεί ο κινητήρας εσωτερικής καύσης και να απαγορεύσουν την πώληση όλων των νέων αυτοκινήτων..

Μεγάλη πτώση στην αξία των ενεργειακών αποθεμάτων της Ρωσίας


 

Η αξία των αποθεμάτων αργού πετρελαίου της Ρωσίας μειώθηκε κατά 17% ή κατά 164 δισ. δολάρια ΗΠΑ (12,7 τρισ. ρωσικά ρούβλια) το 2019 σε σύγκριση με το 2018, κατά την τελευταία εκτίμηση του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το δίκτυο oilprice.com, η αξία των συνολικών αποθεμάτων ορυκτών καυσίμων μειώθηκε..

Oι δυσοίωνες εκτιμήσεις κορυφαίων traders για την πορεία της ζήτησης πετρελαίου - Ορόσημο το 2021

 


Κορυφαία στελέχη του κλάδου του πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο δεν αναμένουν βελτίωση της κατάστασης μέχρι τα μέσα του 2021. Αντ 'αυτού, πιστεύουνότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν κολλημένες σε ένα επίπεδο τιμών κοντά στα 40 δολάρια.

Όπως αναμεταδίδει το Oilprice, στελέχη των Vitol, Mercuria και Gunvor δεν είναι αισιόδοξα για την ανάκαμψη της ζήτησης στο εγγύς μέλλον. Ο Russell Hardy, διευθύνων σύμβουλος της Vitol Group, αναμένει ότι..

Νέα Υόρκη: Ρολόι μετράει αντίστροφα για την ολική κλιματική καταστροφή

 


«Η Γη έχει προθεσμία», και μια οθόνη LED αναβοσβήνει κάθε λίγα λεπτά για να μας το υπενθυμίζει. Από τις 25 Σεπτεμβρίου, που φτιάχτηκε η οθόνη με την αντίστροφη μέτρηση, η προθεσμία για την ολική κλιματική καταστροφή είναι περίπου επτά χρόνια και 97 ημέρες.

Οι Νεοϋορκέζοι είχαν άλλο ένα πράγμα να τους αγχώνει πλέον πέρα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το περίφημο “Climate Clock” εγκαταστάθηκε προσωρινά..

Η UniCredit μήνυσε Hin Leong και Glencore για «πλαστή» πετρελαϊκή συμφωνία

 




Η ιταλική UniCredit SpA μήνυσε την Hin Leong Trading Pte Ltd για μια πιστωτική επιστολή, σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, την οποία ο trader πετρελαίου της Σιγκαπούρης ζήτησε από διάφορες τράπεζες για αγορές πετρελαίου, αλλά συνήθως πλήρωνε την οφειλή.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Σιγκαπούρης που επικαλείται..